Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Hálószoba komóddal, ággyal és éjjeliszekrénnyel

Útmutató: A megfelelő éjjeliszekrény kiválasztása

Ha vásároltál már éjjeliszekrényt akkor tudod, hogy milyen kényelmet nyújthat ha van hova tenned a szemüvegedet, könyvedet vagy egy pohár vizet. 

Sokféle formájú és stílusú éjjeliszekrény közül választhatsz, ezért összeszedtünk neked pár példát arra, hogy hogyan találhatod meg a számodra legideálisabbat.

Milyen nagy és magas legyen?

Kezdésként, gondold át, hogy mennyi szabad hely van az ágyad mellett vagy mik az elképzeléseid. Szeretnél egy lámpát a szekrényre rakni? Vagy csak a telefont és ébresztőórát? A legtöbb éjjeliszekrény 40 és 50 cm széles és mély, ezért találj egy olyat, ami illik a hálószobádba és megfelel az elképzeléseidnek.

Ha nincs sok szabad helyed a szobában, akkor fontolj meg egy falra szerelhető polcos éjjeliszekrény megoldást. Ezek általában kevesebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos éjjeliszekrények a földön.

Az éjjeliszekrénynek nagyjából ugyanazon a szinten kellene lennie, mint a matracodnak vagy még magasabban. Ebben az esetben, könnyebben hozzáférsz a dolgaidhoz akkor is, amikor az ágyon fekszel.


Szükséged van tárolórészre is? 

Az éjjeliszekrények funkcionálhatnak csak asztalként, de egy kis fiókos szekrényként is. A fiókos éjjeliszekrények segíthetnek rendszerezettebben tartani a szobádat, a polcos éjjeliszekrények esetében pedig könnyen tárolhatod a magazinjaidat vagy kedvenc könyveidet elérhető helyen.

A polc és a fiók kombinációja pedig remek, praktikus szekrényt eredményez.

 

Ágy és éjjeliszekrény a hálószobában
Ágykeret LINTRUP 160x200 tölgy
135000 Ft/db
179900 /db
Megtakarítás 24%
Csak online


Mi a stílusod?

Maradhatsz a klasszikus megoldásnál és olyan éjjeliszekrényt választasz, ami passzol az ágykeretedhez vagy a komódodhoz. Ha szeretnéd, hogy kiegyensúlyozott legyen a szoba hangulata, akkor két összeillő éjjeliszekrényre van szükséged. Tedd a szobádat szimmetrikussá és a hatás sokkal letisztultabb lesz.

Olvasd el a megfelelő ágy kiválasztása 9 lépésben  blogunkat is.

Éjjeliszekrények és ágy a hálószobában

Ugyanakkor választhatsz két teljesen más stílusú éjjeliszekrényt is. Ha szereted az erősebb, dinamikus hatást vagy egyszerűen csak egy polc jobban passzol az ágy egyik oldalához, míg a másikhoz egy éjjeliszekrény. Nincsen azzal semmi probléma, ha két különböző méretű és alakú bútort választasz. Akár egy is elég lehet, csak győződj meg arról, hogy elég nagy lesz a párod és a te saját dolgaidnak is.

Éjjeliszekrény, ágy és polc a hálószobában
Éjjeliszekrény JENSLEV tölgy
13500 Ft/db
16900 /db
Megtakarítás 20%

Miből készüljön az éjjeliszekrény?

Több különböző dolgot kell megfontolnunk az anyaggal kapcsolatban. Ha szeretsz egy pohár vizet tartani az éjjeliszekrényeden, akkor válassz egy olyat, amelynek a felülete fémből vagy más strapabíró anyagból készül. A fa felülete könnyen foltos lehet. 

Fiókos fekete fém éjjeliszekrény a hálószobában

Tippek az éjjeliszekrény világításához és dekorálásához

Ha szeretnél könnyen és gyorsan hozzáférhető világítást, akkor egy asztali lámpa tökéletes választás lehet az éjjeliszekrényedre. Győződj meg róla, hogy könnyen fel és le tudod kapcsolni az ágyad kényelméből és nem túl erős a fénye. Ha kisebb az éjjeliszekrényed, akkor gondolkodj egy egyszerűbb csiptetős lámpa vásárlásában. A vázák és dekoratív elemek hangulatossá varázsolhatják a szobát, de figyelj arra, hogy ha az éjjeliszekrényen túl közel helyezed el őket, akkor éjjel könnyen felboríthatod. Egy kisebb váza műnövénnyel és igény szerint kis díszekkel, egy nyugodt és harmonikus környezetet teremthet a hálószobádban.

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról