Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ünneplés

Ünnepeld meg a Midsummer Day-t egy kerti partival

Dátum:

Kategória: Inspiráció

Címkék: mid_summer, ünneplés, kert

A skandináv térségben fontos ünnepnek számít az ún. midsummer day, vagyis a nyári napforduló. Magyarországon Szentivánéjként híresült ez el (bár nem teljesen ugyanaz a kettő), és június 23-áról 24-ére virradó éjszaka ünnepeljük. Ez az év legrövidebb éjszakája és misztikus elemek övezik. Régi hiedelmek szerint olyan varázslatos éjszakáról beszélünk, amikor szinte bármi megtörténhet, a kívánságok ugyanis valóra válhatnak. A néphagyományokhoz illően nem csak itthon, de világszerte is örömtüzeket gyújtanak (a tűz jellemzi a csodás erőt, ami körbefogja ezt az éjszakát).

Az örömtüzet nem csak keményen dolgozó férfiak veszik körül, akik gyűjtik és vágják a hozzávaló tüzelő fát. Ilyenkor gyerekek és felnőttek is egyaránt énekelnek, táncolnak, piknikeznek családjaikkal, ünnepelnek a tűz körül. Miért ne vezethetnéd be te is ezt a szokást?

2 girls tasting cake for midsummer celebration

Nyári kerti parti 

Te is könnyedén elbűvölheted a barátaidat vagy családtagjaidat, például a díszítéssel. Használj lampionokat, szolárlámpákat vagy egyszerű mécseseket. Ha nektek is kedvetek támadt tüzet rakni, nincs akadálya! A tűzrakó segítségével megkönnyítheted a dolgodat. Már csak egy kis energia kell meg tüzelőfa, és kész is az örömtűz! Ügyelj arra is, hogy legyenek párnák, takarók vagy plédek. Igaz, hogy a tűz mellett ültök, de attól még elég hűvös lesz éjszaka.

Ne éheztesd a vendégeidet 

Ha nem engedheted meg magadnak, hogy mindenkinek T-bone steaket vegyél, van más megoldás is. Készíts különböző salátákat, gyümölcsökkel vagy zöldségekkel. Akár kis szendvicseket, nasik is megteszik, vagy általad készített turmixok is jó választás.! A vendégeid le lesznek hengerelve!


A table ready for midsummer celebration

Szórakozás minden korosztálynak

A gyerekek szeretnek kint játszani, főleg ha a felnőttek is velük vannak. Gondoskodj róla, hogy legyen is mivel játszaniuk! Válassz olyan játékokat, amik mindegyik korosztálynak megfelelnek: örök kedvenc a röplabda, felfújható medence vagy akár frizbi. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, hisz ahogy meglátják a vendégek a pofás ételeket amiket előkészítettél, rögtön alább hagy a lelkesedés a testmozgás iránt.

Az asztalnál is gondoskodhatsz a felnőttek játékairól. Dáma, kártyajátékok vagy activity kellemesen feldobhatják a hangulatot!

2 girls are having fun outside

Vannak még ötleteid? Nyugodtan osztd meg velünk is.

Források

https://www.alsintl.com/blog/midsummer-celebrations/
http://edition.cnn.com/2013/06/20/world/strange-silly-summer-traditions/