Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Bézs ágytakaró ágyon

Miért takarjuk le az ágyat? Érvek és ellenérvek

Az a fajta ember vagy, aki mindig szép rendben tartja az otthonát? Vagy csak szeretnél az lenni? Az ágytakarók és plédek segíthetnek fenntartani a rendet a hálószobában. De vajon vannak hátrányaik? És mi a legjobb módszer? Ez a blogbejegyzés ezekre a kérdésekre segít választ találni.

Az ágytakaró előnyei:

Az ágytakaró jól mutat

A legegyértelműbb előnye az ágytakarónak természetesen az, hogy tetszetős látványt nyújt a hálószobában. Egy ágytakaró csinosabb látvány és rendezettebb hatást kelt, mint a fedetlen ágyneműhuzat. Sokan a bevetetlen ágyat ahhoz hasonlítják, amikor valaki a mosogatóban hagyja a szennyes edényt éjszakára.

Egy ágytakaróval a szobád sokáig ugyanolyan maradhat

Ha ágytakarót használsz, nem kell mindig változtatni a dekoráción, amikor ágyneműhuzatot cserélsz. Akármilyen színű vagy mintájú huzatot használsz, az ágytakarónak köszönhetően soha nem zavarja a szemet, ha véletlenül nem illik a szoba hangulatához.

Védelem az ágynak és az ágyneműhuzatnak

Az ágytakaró védőrétegként is funkcionálhat. Ha szeretnéd, hogy sokáig jó állapotban maradjon az ágyneműhuzatod, egy ágytakaró védőpajzsként szolgálhat a por és piszok ellen.

Még több tipp a belső dekorációhoz

Luxus érzés a hálószobában

Egy ágytakaróval igazi hotel-érzést teremthetsz a szobádban, és egzotikus utazásokról és előkelő szállodákról álmodozhatsz. Nem kell drága ágytakarót venned - csak tegyél ki néhány díszpárnát, és máris közelebb vagy az álomhoz.
 

Legyél összeszedettebb

Egy ágytakaró motivál arra, hogy mindennap bevesd az ágyat. Képzeld csak el, letakarnál egy kupac rendetlen paplant és párnát egy ágytakaróval? Nem. Az csúnya lenne. Az ágytakaró eggyel több okot ad arra, hogy rendet hagyj magad után.

Az ágytakaró lehetséges hátránya

Éjszaka mindenki izzad - akár 2 decilitert is éjszakánként -, szóval fontos, hogy az ágyadnak legyen ideje megszáradni, mielőtt beveted. A poratkák nagyon kedvelik a nedves, meleg környezetet, úgyhogy ha meg akarod akadályozni a szaporodásukat, ne vesd be az ágyat, amíg nem teljesen száraz. Az időjárástól és a környezettől függően ez akár estig is eltarthat. Ahelyett, hogy reggel felkelés után rögtön bevetnéd és letakarnád az ágyat, inkább várj ezzel addig, míg hazaérsz a munkából. Reggelente alaposan rázd ki az ágyneműt, és napközben a paplant az ágyneműtartóban tárold.

És ennyi is az ágytakaró hátránya. Amikor ágytakarót vásárolsz, tartsd észben, hogy teljesen le kell takarnia az ágyat és az ágy oldalát, hogy rendezett, csinos látványt nyújtson.

 

 

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról