Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Kerti Hét | 20-50% kedvezmény számos kerti termékre

Kis erkély, bútorokkal, díszpárnákkal

Dekoráld az erkélyedet apró kiegészítőkkel

Dátum:

Kategória: Kert, Inspiráció

Címkék: kert, Kerti bútor, Dekoráció, erkély

Bárcsak lenne elég hely az erkélyen, hogy kiüljünk vacsorázni vagy a barátokkal beszélgetni. Vannak persze olyan szűk erkélyek ahol ezekre nincs lehetőség, de pár apró változtatással sokkal többet kihozhatsz a rendelkezésedre álló térből. A saját ízlésedre formálhatod, és akár fűszernövényeket is ültethetsz. Adunk pár tippet, hogyan alakítsd át az erkélyedet vagy a teraszodat.

Tervezd meg és használd ki a teret

Az első lépés, hogy felméred mennyi hely áll rendelkezésedre és azt hogyan lehetne a legjobban kihasználni. Merj bátran új dolgokba belevágni és koncentrálj a lehetőségekre, ne arra, hogy mit nem tudsz megvalósítani hely hiányában. Mi az amiről álmodozol? Szeretnél egy pihentető helyet ahol meg tudtok vacsorázni, vagy csak egy kényelmes napozót, esetleg a saját kis fűszerkertedet szeretnéd kiépíteni? Ha megvan mi a cél, akkor jöhet a tervezés megvalósítás.

A célnak megfelelő méretű bútorok kiválasztása

Ha kevés a hely, akkor adja magát a következő lépés: kisméretű bútorok kiválasztása. Sok esetben kisebb és multifunkciós bútorokkal máris teret nyersz. Egy kis zsámolyt vagy puffot használhatsz kisasztalnak, lábtartónak vagy extra ülőhelynek is.
 


Összecsukható vagy tároló funkcióval rendelkező bútorokkal még több helyet spórolhatsz meg. Ha pedig csak optikailag szeretnél nyerni egy kis teret, akkor válassz világos színű bútorokat és kiegészítőket, a falra pedig egy szép nagy tükröt is felszerelhetsz.

Nézz fel

Ha padlón kifogysz a helyből, nézz fel. A fal sokszor meghódítatlan terület. Fedezd fel és dekoráld a függőleges felületeket lámpásokkal, tárolókkal, vagy akár növényekkel.
 

[][]

Hosszúkás kaspókba mindenfélét ültethetsz. A polcokra pedig bármit el tudsz helyezni.

Lámpások és égősorok

Egy kis erkélyen vagy teraszon került a túl erős fényforrásokat és válassz inkább meleg fényű, hangulatos lámpásokat. A visszafogottabb fényű égősorokkal és lámpásokkal tökéletes pihentető, otthonos sarkot varázsolhatsz még egy unalmas erkélyből is.


Gyertyákkal hasonló eredményt érhetsz el, ha meghitt hangulatot szeretnél teremteni.

Vágj bele és teremtsd meg a saját kis pihenősarkodat amiről mindig is álmodtál.