Lars Larsen álma

Az egész egy Dánia északnyugati részéről, Thy járásból származó fiatalemberrel kezdődött, aki telis-tele volt ötletekkel és energiával. Miután tanoncidejét egy ruhaipari vállalkozásnál, majd később egy bútorboltban letöltötte, az az ötlete támadt, hogy létrehozza saját ágyneműraktárláncát.

A fiatalembert Lars Larsennek hívták. Nem volt túl sok pénze, ám tele volt ötletekkel. Az ötletei végtelen energiával és vállalkozó szellemmel párosultak, és Lars Larsen hamar rátalált pár beszállítóra és egy kis bankra, melyek hajlandóak voltak őt pénzzel támogatni. A bank a Nørresundby Bank vodskovi fiókja volt, mely mind a mai napig Larsen számlavezető bankja.

Minden Aarhusban kezdődött

Larsennek akkoriban eltökélt szándéka volt, hogy egy egész áruházláncot nyisson. Ezért teljesen mindegy volt számára, hogy az országon belül hol fog hozzá. Az ideális helyet Aarhusban találta meg, így 1979. április 2-án itt nyílt meg az első JYSK áruház, noha ő maga és családja akkoriban Aalborgban lakott. De ahogy Larsen mondta: Valahol meg kellett nyitni az első üzletet. Azóta az elsőt, áruházak hosszú sora követte, szerte a világon. 

Magántulajdonú vállalat

A JYSK konszern, vállalatai, köztük a JYSK áruházak a Dänisches Bettenlager és Bettenwelt Lars Larsen magántulajdonában vannak. Lars Larsennek ezen kívül más cégekben is van érdekeltsége, melyekben egyedüli vagy résztulajdonos: a Bolia.com európai áruházlánc valójában egy internetes bútoráruház, melynek Európa nagyvárosaiban vannak bemutatótermei. Az Interior Direct bútorokat gyárt szállodák, valamint oktató- és konferencia-központok számára. A Himmerland Golf & Spa Resort Skandinávia egyik legjobban kiépített és legszebb golfpályája, melyhez egy felsőkategóriás golfhotel is tartozik.