A KERESKEDŐ. EZ VOLT A HIVATALOS – ÉS NEM HIVATALOS – TITULUSA LARS LARSENNEK, AKI 1979-BEN LÉTREHOZTA A MA JYSK NÉVEN ISMERT VÁLLALATOT.

Lars Larsen az első pillanatoktól kezdve a szakszerű kereskedelemre és a nagyszerű ajánlatokra fordította a legnagyobb figyelmet munkája során. Szintén a kereskedelmi szakértelemnek köszönhető a JYSK sikere és terjeszkedése, amely mostanra nemzetközi kereskedelmi lánccá vált, és online üzleti tevékenységeit is nagy sikerrel folytatja.

Dániában Lars Larsen volt az ország legismertebb és legtörekvőbb üzletembere. Ebben közrejátszott az is, hogy a JYSK fennállásának kezdete óta szerepelt az országos televíziós reklámokban, és arról ismerték, hogy mindig van egy nagyszerű ajánlata.

Az évek során Lars Larsent kitüntették a dán üzleti közösségért és Dánia egészéért tett erőfeszítéseiért. 2009-ben Őfelsége II. Margit dán királynő a Dannebrog-renddel tüntette ki a dán üzleti közösségért tett erőfeszítéseiért, 2017-ben pedig a Dannebrog-rend 1. osztályú lovagjává választották. 2018-ban Lars Larsen megkapta a Den Berlingske Fonds Hæderspris díjat, amellyel olyan személyeket jutalmaznak, akik figyelemreméltó erőfeszítéseket tettek Dániáért.

A Lars Larsen Group mögött álló család a JYSK mellett számos egyéb vállalatnak is a tulajdonosa, amelyek különböző üzletágakban működnek, úgymint belsőépítészet, vendéglátás vagy golf.

Lars Larsen 2004-ben megjelentette önéletrajzi kötetét, amelyből az olvasók sok mindent megtudhatnak az életéről és a karrierjéről. A könyv megjelenése idején az összes dániai háztartás kapott egy példányt, és a művet azóta több nyelvre is lefordították.

Lars Larsen 2019 augusztusában otthonában, közeli családtagjai körében elhunyt.