Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Társadalmi felelősségvállalás

 

A JYSK üzleti tevékenységének alapjait skandináv gyökerei alkotják. Értékközpontú vállalatként, a JYSK működése olyan skandináv értékeken alapul, mint az őszinteség és a tisztelet - mind az ügyfelek, mind pedig a kollégák felé. Nemzetközi nagyvállalatként több ezer ügyféllel, alkalmazottal és beszállítóval áll kapcsolatban a JYSK, és tevékenysége hatással van a környezetére, ez pedig felelősséget is jelent. 
 

Felelős vállalatként a JYSK ezért globális és lokális szinten is folyamatosan keresi azokat a támogatási lehetőségeket a helyi, regionális és országos szervezetekkel, amelyeket termékekkel, adományokkal, önkéntes munkával vagy más támogatási formában segíteni tud.

Adományozás

Otthonosságot teremtünk - Adományozás a JYSK-nél

Az otthonteremtés, a lakóhelyek kényelmesebbé és meghittebbé tétele mindig is a JYSK kereskedelmi tevékenységének fókuszában állt, legyen szó bútorokról vagy lakberendezési kiegészítőkről. Éppen ezért a JYSK a társadalmi felelősségvállalás programja keretében is arra vállalkozik, hogy az otthonosság érzetet hozza el.

Híreink

Óvoda, autizmussal élőket ellátó lakóotthon, szeretetotthon, kórház – többek között ezeknek a szervezeteknek segített a JYSK a 2023-as évben is folytatódó jótékonysági programja során. A cél az, hogy minden élethelyzetbe elhozzuk az otthonosság érzését.

Az otthonteremtés, a lakóhelyek kényelmesebbé és meghittebbé tétele mindig is a JYSK kereskedelmi tevékenységének fókuszában állt, legyen szó bútorokról vagy lakberendezési kiegészítőkről. Éppen ezért a JYSK a társadalmi felelősségvállalás programja keretében is arra vállalkozik, hogy az otthonosság érzetet hozza el. Felelős vállalatként folyamatosan keresi azokat a támogatási lehetőségeket a helyi, regionális és országos szervezetekkel, amelyekkel épp ezen törekvésükben tudjuk őket segíteni
 

Adományozási programjának részeként ezért a 2022/2023-as pénzügyi évben is számos ilyen szervezetet, ügyet támogatott a vállalat. A JYSK segítette többek között a Vöröskereszt munkáját több tucat asztallal, egy óvoda munkáját termékekkel, például babzsákokkal és törülközőkkel, egy veszprémi technikumot többek között székekkel és asztalokkal, pénzbeli adománnyal egy daganatos betegségben szenvedő gyerekeket támogató alapítványt, bútorokkal egy élményműhelyt és a Szent Margit Kórházat, valamint egy egyházközösséget, egy szeretetotthont és két alapítványt. 

BULAKE adományátadás
Ecser
Híreink

Támogatott szervezetek a 2022-23-as pénzügyi évben :
•    Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete
•    Szent Margit Kórház
•    Mohamanó Élményműhely
•    “Nyújtsd a kezd” Alapítvány
•    Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítvány
•    Borsod - Abaúj - Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést - Oktatást Végző Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 
•    Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon
•    Jendrassik-Venesz Technikum, Veszprém
•    XXIII. ker. Soroksár Önkormányzata – II.sz. Napsugár Óvoda és konyha
•    Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthona Zalaegerszegen
•    Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány  
•    Magyar Vöröskereszt

A JYSK számára külön büszkeség, hogy a jótékonysági akciók iránti igény sokszor a munkatársaktól érkezik, akik számos ilyen kezdeményezésben vesznek részt. 

 

Jótékony üzletnyitások

A JYSK-nél hagyománya van annak, hogy az áruháznyitásokat vagy újranyitásokat valamilyen jótékonysági akció kíséri. 

Az adományozásban a Sharity segítette a JYSK-öt immáron több alkalommal is, a nyertes kiválasztásában pedig bárki részt vehetett a Sharity app felületén. A solymári üzlet megnyitásakor a győztes a Ganz Ifjúsági Műhely Egyesület lett, akikre több mint 5 ezer szavazat érkezett. A szervezet közel 40 éve várja Békásmegyeren elektronikai és modellező szakkörein az érdeklődő fiatalokat. Céljuk segítséget nyújtani a lakótelepi gyermekek és fiatalok szabadidejének társadalmilag hasznos eltöltéséhez. A pályázaton a gyermekek számára kényelmesebb és munkát támogató környezetet teremtéséhez kérték a JYSK segítségét, amihez 500 ezer forintos támogatást kaptak.

Dunaharasztin a jótékonysági felhívásra 10 pályázat érkezett be, a győztes a Szigetszentmiklósi Nagycsaládosok Egyesülete lett. A szervezet a nyeremény egy részét az egyesület tagcsaládjainak ajánlja fel, de az egyesület székhelyére is terveznek új bútorokat venni, továbbá melegétel-osztáshoz is felhasználják majd az utalvány összegéből megvehető kellékeket.

A decemberi Szarvasi áruháznyitáson a felajánlott 500.000 ft JYSK vásárlási utalványt a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület kapta, míg a Kispesti üzletmegnyitón a Mohamanó Élményműhely részesült az 500.000 ft támogatásban.
 

Solymár megnyitó

Dolgozói önkéntesség

 

A JYSK dolgozói önkéntesként is igyekeznek segíteni, leginkább környezetvédelmi és olyan projektekben vesznek részt, amelyeknek a célja az otthonosság megteremtése. 

Hírek

1,5 tonna szeméttől szabadította meg a JYSK a Bodrog partját
1,5 tonna szeméttől szabadította meg a JYSK a Bodrog partját

1,5 tonna szeméttől szabadította meg a JYSK a Bodrog partját

A JYSK lelkes csapata alaposan kivette részét a Bodrog árterének hulladékmentesítéséből: a PET Kupával közösen szervezett csapatépítőn június 3-án összesen 350 zsáknyi szemetet szedtek össze, ami nagyjából 1,5 tonna hulladékot jelentett. Ezeket szétválogatva a szervezők eljuttatják az újrahasznosítással foglalkozó cégeknek.


A folyók hulladékkal való telítettsége egyre nagyobb gondot okoz, különösen a Tiszán, ahol határokon túlról hozza át a víz az ártérben lerakott szemetet. A tavasszal megduzzadó folyó az illegális lerakók tartalmát az ártéri erdőkbe és a homokszigetekre mossa, ahol gyakran összefüggő felületet képeznek a műanyag és üveg palackok, valamint egyéb háztartási hulladékok. Ezek évről évre nem csupán milliós károkat okoznak, hanem sokszor vízminőség-védelmi készültséget is el kell rendelni az uszadék veszélyes tartalma miatt.
 

A PET Kupát 10 éve lelkes környezetvédők hozták létre a Tisza felső szakaszának megtisztítása érdekében, ma már a mellékfolyókon is végzik ugyanezt a munkát. A PET Kupákon összegyűjtött hulladékot a résztvevők szétválogatják, és az erre szakosodott cégek segítségével újrahasznosítják. A hulladékmentesítő akcióhoz magánszemélyek és vállalkozások egyaránt csatlakozhatnak.
 

A Bodrogon a PET Kupa idén először szervezett céges csapatépítőt, épp a JYSK részvételével. Összesen 80 kolléga vállalta, hogy kiveszi részét az ártér megtisztításából és az összegyűjtött szemét szétválogatásából. A JYSK munkatársai fejenként csaknem négy zsáknyi hulladékot szedtek össze néhány óra leforgása alatt, ezeket a szervezők hajóval vitték el Tokajba, ahol a híd alatt szelektíven különválogattuk őket.
 

Az egész napos munka eredményeként összesen másfél tonna hulladéktól szabadították meg a Bodrog árterét, ezek nagy része hazai újrahasznosító cégek segítségével új életre kel majd. A flakonokból műanyag cserép, gyeprács, oszlop vagy pad is készülhet, az üvegekből újabb boros- és sörös üvegek születhetnek, a fém- és alumínium hulladékból pedig gyakorlatilag bármilyen termék előállítható.
 

Összefogás a hajléktalanokért

A JYSK munkatársai több hajléktalanszállónak is segítettek már bútorokkal, takarókkal, matracokkal, azonban a Budapest Bike Maffia szervezésében a Táblás utca hajléktalanszállón is jártak önkéntesként többen. Itt érzékenyítő előadásokon vehettek részt a kollégák, valamint ebédet is főztek a lakóknak. 

Hajléktalan otthonban főzés

Partnerség

Otthonosságot teremtünk - Hosszú távú partnerségek a JYSK-nél


Az adományozásokon felül a JYSK hosszú távú partnerségek keretében olyan ügyeket, szervezeteket támogat, amelyek országos hálózattal rendelkeznek és lakhatást biztosítanak hátrányos helyzetűek számára.
 

Híreink

Segítség az autizmussal élőknek

Az egyik ilyen együttműködés 2022-ben az Autistic Art Alapítvánnyal indult el. A szervezet országszerte 11 lakóotthont támogat, amelyekben összesen 300, önálló életvitelre nem képes fiatal és felnőtt él. „Ezek az otthonok azért különlegesek, mert törekszünk arra, hogy minél több szakápoló jusson egy-egy bentlakóra, így kerülve el az egyedüllétet, az unatkozást és lekötve a felhasználatlan energiákat, amelyek mások vagy önmaguk ellen irányulhatnak. Az otthonaink sajnos csak az igények egy részét fedik le, nagyon hosszúak a várólisták és épp ezért elengedhetetlen a további fennmaradásuk, amely viszont költségigényes” - mondta Kovács Henrietta, az Autistic Art ügyvezetője. 
 

Kovács Henrietta hozzátette, a mindennapokban például azzal is meg kell küzdeniük, hogy a bútorok jóval hamarabb elhasználódnak, mint más otthonokban. Több takaróra és a párnára is szükség van, mert sok autizmussal élőnek ezek a nyugalmat, a világtól való elbújást, a nyugalomba való menekülést jelentik. Ezért kezdett együttműködésbe az alapítvány és a JYSK: a vállalat alapvető bútorokkal, textíliákkal segíti a munkájukat. A vásárlókat is bevonva pedig egy jótékony célú termékkel 2022-ben összesen közel 10 millió forinttal támogatták az otthonokat.
 

Autistic Art

Díjaink

Laurus Díj

A Lámpás Alapítvány 30 éve azért dolgozik, hogy lehetővé tegye több száz fogyatékossággal élő ember családias lakhatását, értékteremtő foglalkoztatását, művészeti képzését, valamint rászoruló gyermekek, családok ellátását. Az alapítványt évek óta támogatja a JYSK termékekkel, így például ágyakat, matracokat és szekrényeket ajándékoztak már nekik, illetve a munkatársak is segítenek, hiszen a bútorokat a JYSK önkéntesei szerelik össze az otthonokban.
 

A Laurus díjátadó ünnepségén azokat a partnereket díjazza a Laurus Alapítvány, akik a szervezet munkásságát, működését önzetlenül támogatják.

 

Laurus Díj