Kerámia tálak és eszközök tálaláshoz és étkezéshez

A szépen megterített asztal legfontosabb eleme az ízlésesen kitálalt étel. A JYSK kínálatában ehhez számos szép szervírozó tál, kínáló tál, müzlis tál, üveg kancsó és tálaló eszköz is elérhető. Könnyedén lenyűgözheti családját vagy vendégeit, ha a finom falatokat stílusos, nagy kerámia vagy üveg tálakba helyezi ki az étkezőasztalra, ahonnan mindenki kedvére szedhet magának az ételből a szedőkanál vagy tálaló csipesz segítségével. Választhat egyszerű, letisztult kialakítású darabokat, vagy akár élénk színű, virágmintás, fodros és szokatlan alakúakat is. A mély tálak reggel müzlis tálként, ebédidőben vagy vacsora közben leveses tálként is szolgálhatnak, a nagyobb tálak pedig gyümölcsös tál vagy süteményes tál szerepét is felvehetik.

23 termékek
  23 termékek

  A stílusos tálalás alapjai

  A hétköznapok során a legtöbb embernek általában nincs ideje külön foglalkozni az étkezőasztal megterítésével, így a vacsorához az ételt egyszerű körülmények között, a főzőedényből rögtön a tányérba kiszedve, gyorsan és egyszerűen oldja meg az étkezést. A hétvégi közös étkezések idején, különleges alkalmakkor, ünnepek alatt, vagy vacsorapartik esetén azonban valószínűleg szeretnénk beletenni egy kis extrát a tálalásba, amivel emeljük az étkezés hangulatát és az esemény színvonalát is. Ha már sok időt fordítunk egy sokszor talán bonyolult, de ízletes menüsor elkészítésére, akkor koronázzuk meg a főzés folyamatát az alábbi tippek segítségével:

  • A levest szolgáljuk fel nagy átmérőjű, de nem túl mély leveses tálban, így szedés közben könnyebben ki tudjuk válogatni, hogy mit szeretnénk a tányérunkba rakni.
  • A különféle húsokat és egyéb főételeket nagy lapos tálakon helyezzük az asztalra, ezzel nem csak esztétikailag kelthetünk jó hatást, de jól átláthatóvá tesszük az ételválasztékot.
  • A köretet, például krumplipürét vagy rizst kisebb átmérűjű, mély tálban szolgáljuk fel, mert így könnyedén szedhető, és lassabban hűl ki.
  • A salátához mindenképpen érdemes kifejezetten salátakiszedő szettet használni, mert hagyományos szedőkanállal nehézkes a kiszedése.
  • A különféle szószokat és mártásokat több kicsi kerek tálban helyezzük ki az asztal több pontjára, hogy mindenki könnyedén hozzáférjen az étkezés teljes ideje alatt.
  • A legtöbb italt praktikus okokból valószínűleg a saját palackjában szolgáljuk fel, a házi limonádét vagy a szódavizet viszont tegyük ki az asztalra stílusos üveg kancsókban.