Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Rend az otthonodban: 7 egyszerű trükkel

Rend az otthonodban: 7 egyszerű trükkel

A rendrakás nem a legvonzóbb tevékenység egy fárasztó nap után. De egy rendezetlen lakás koszosnak is tűnhet, és nézhet ki úgy mint ami már kicsúszott a kezed közül - ez nem szerencsés ha vendégek mennek hozzád, de idővel téged is zavarni fog. Összegyűjtöttünk 7 segítő tippet/trükköt.
 

1.   Kezdd a könnyen megoldható problémákkal

A rendrakás nem egy jó buli, ezért nehéz lehet rászánni magunkat. Ezért kezdj valami könnyen megoldható feladattal, például az íróasztallal. A kisebb feladatokat teljesítve, a sikerélmény is tovább visz majd a többi terület rendezéséhez.
 

2.   Dobd ki a felesleges dolgokat

Rendet rakni nem csak azt jelenti, hogy okos megoldásokkal eltűnteted a cuccaidat, hanem egyúttal a felgyülemlett felesleges kacatoktól való megszabadulást is. Lehet, hogy találsz olyan bútort vagy ruhát amit már vagy nem hordasz soha, vagy már nem illik a szoba összképébe. 


okos tárolás

3.   Találj fix helyet a kiegészítőidnek

Ha mindig ugyanott tartod a különböző tollakat, plédeket, játékokat, akkor sokkal megkönnyíted a saját dolgod amikor rendet raksz, mert nem kell gondolkodnod rajta, hogy mit hova rakj el. 

4.   Könnyítsd meg a saját dolgod

Ne dolgozz kétszer! Ki szereti a dupla munkát? Ha már valamit átcsoportosítasz, akkor érdemes rögtön oda tenni ahol a végső helye lesz. Ezzel időt spórolsz magadnak és nem tologatsz magad előtt fölösleges extra feladatokat.
 

 5.   A gyakran használt dolgok legyenek kéznél

Sok esetben már azzal is elkerülheted a rendetlenséget, ha a gyakran használt dolgaidnak könnyen elérhető helet találsz.
Ilyenek az alsóneműk, zoknik, cipők. Persze a szekrényben is fenn kell tartanod egy működő rendszert, különben csak átcsoportosítod a káoszt.


Rend a ruhásszekrényben

 6.   Rendszeresség

Ha nem figyelsz oda napi rendszerességgel a rendre, úgy hamar újra eluralkodik a káosz. Próbálj meg odafigyelni és szokássá tenni egyszerű dolgokat mint, hogy nem hagyod bevetetlenül az ágyad, vagy elhajtogatod a ruhákat mosás után. Hamar meg lehet szokni, és sokkal jobban fogod magad érezni a rendezett otthonodban.
 

 7.   Szánj rá 15 hasznos percet naponta

Ha naponta rászánsz 15 hasznos percet a rend rakásra, garantáltan könnyebb dolgod lesz. Ezzel megóvod magad attól is, hogy egyszerre kelljen órányi munkát elvégezned. Kisebb részletekben sokkal kevésbé terheled meg magad és könnyebben rá is szánod magad a munkára.
 

Tudjon meg többet

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei