Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Mit árul el rólad az, hogy milyen pózban alszol?

Mit árul el rólad az, hogy milyen pózban alszol?

A zene amit hallgatsz, az öltözködési stílusod, ahogyan az otthonod berendezed, vagy ahogyan kezet fogsz valakivel, mind elárulnak valamit a személyiségedről. Az a pozíció, amiben alszol, szintén elárul rólad néhány dolgot. De a zenei vagy öltözködési stílussal szemben, az hogy milyen pózban alszol, egy tudatalatti döntés. Ezért is van, hogy az alvási póz az igazi személyiségedet tükrözi. Kutatások bebizonyították, hogy az alvási pozíciók személyiségjegyekhez kapcsolhatók. Milyen pózban alszol és ez mit árul el rólad? Olvass tovább és megtudod.

Magzati póz
A magzati póz

A magzati póz a legkedveltebb alvási pozíció. Kétszer annyi nő alszik így, mint férfi. Ha ebben a pozícióban alszol, akkor a külvilág keménynek, zárkózottnak, akár szégyellősnek láthat, de ha jobban megismernek, akkor rájönnek milyen jószívű is vagy. Idővel jobban megnyílsz mások előtt.

Jó tanács: ha magzati pózban alszol, és szeretnél egészségesen és kipihenten ébredni, akkor ajánljuk, hogy tegyél egy párnát a két térded közé, ezzel csökkentheted az izmaidra és a hátadra nehezedő nyomást.
A katona

A katona

Háton fekve alszol, a karjaid szorosan a tested mellett egy egyenes pózban, mint a katonák a barakkokban. Akik így hanyatt fekve alszanak, azok általában csendesek, kimértek, és magas elvárásaik vannak önmagukkal és a környezetükkel szemben. Sajnos ez a póz könnyen horkoláshoz és alvászavarokhoz vezethet.

Jó tanács: a katonásan alvóknak olyan ágyban kell aludniuk, ami kellőképpen alátámasztja a hátukat, ezért egy kemény vagy félkemény matrac javasolt.
A szabadesés

A szabadesés

Akkor alszol szabadesés pózban, ha hason fekszel, a fejed oldalra fordítva, a karjaid pedig körbefonják a párnát. Az így alvó emberek nagyon kommunikatívak, extrovertáltak, egyenesek és érzékenyek. Nem szereted ha kritizálnak, gyorsan hozol döntéseket és nem kedveled az extrém helyzeteket.

Jó tanács: a hason alvás nem tanácsos, mert túl nagy nyomás nehezedik a nyakadra. De ha csak így tudsz elaludni, akkor tegyél egy párnát a hasad/medencéd alá is, ezzel is csökkentheted a nyomást. És válassz alacsony párnát, ami kevésbé emeli meg a fejed.
 A tengericsillag

A tengericsillag

A tengericsillag hanyatt fekve alszik, karjai pedig kitárva mögötte. Ha te is így alszol, akkor mindig készen állsz segíteni másoknak, jó hallgatóság vagy és ezért nagyon jó barát is. Nem szeretsz a figyelem középpontjában lenni, inkább introvertált a személyiséged. A katona pózhoz hasonlóan, a tengericsillagként alvók is gyakran horkolnak és alvásproblémáik lehetnek.

Jó tanács: egészségesebben fogsz aludni, ha teszel egy párnát a térdhajlatod alá, amivel csökkenteni tudod az ülőidegekre ható terhelést.

A csillagfigyelő
A csillagfigyelő

A csillagfigyelő is a hátán fekszik, a karjait pedig a feje alá vagy a párna alá teszi. Általában optimista, gondtalan, és boldogan éli meg az életet. A barátai mindig az első helyen állnak nála, és mindent megtesz, hogy segítsen nekik, amikor szükségük van rá. Nagy elvárásai vannak életcéljait illetően és gyakran hedonista típusok.

A párnaimádó
A párnaimádó

Ha alvás közben szereted úgy átölelni a párnádat, mint a gyerekek a kedvenc plüssállatukat, akkor a kapcsolatok sokat jelentenek neked. A család és a barátok számodra a legfontosabbak a világon, és nem tennél semmit, hogy ezeket a kapcsolatokat bajba sodord.

Bármely pozíciót is kedveld, a jó alvás és a megfelelő matrac és párna kiválasztása nagyon fontos. Többet is olvashatsz az egészséges alvásról itt. A megfelelő matrac kiválasztásáról pedig ezen az oldalon.

Fotó: Shutterstock

Forrás:

http://www.webmd.com/sleep-disorders/features/what-your-sleeping-style-says-about-you

http://bettersleep.org/better-sleep/sleep-positions

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3112170.stm#sleep

http://elitedaily.com/life/pillow-talk-sleeping-position-says-personality/930580/  

 

Tudjon meg többet

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!

Tudod miért fontos az alvás?

Tudod miért fontos az alvás?