Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Aludj jól repülés közben

Aludj jól repülés közben

Már lefoglaltad az utazásod, és izgatottat várod, hogy felfedezd az új úti célt.  Akár a közelbe utazol, akár a bolygó másik felére, a repülés a legtöbb ember számára egy olyan dolog, amin csak túl akarunk lenni.

Jó ötlet lehet átaludni az utat, így kipihenten fogsz megérkezni. Olvass tovább és szerezz néhány tippet a repülőn alváshoz, kisgyerekkel utazáshoz és egyéb hasznos ötleteket.

Teremts pihentető légkört

Ha aludni szeretnél repülés közben, segíthet, ha előre tervezel. Könnyebb úgy aludni a gépen, ha előre megteremted a kedvező feltételeket.

Puha, laza ruhákat vegyél fel – lehetőleg rétegesen, így a hőmérsékletnek megfelelően tudod cserélni őket a repülőn. Moss fogat repülés előtt, mintha lefekvéshez készülnél. J Egyenlítsd ki a légnyomáskülönbséget a füleidben, amikor fel-és leszáll a repülő, így nem fog fájni a füled. Ezt rágózással vagy ásítással teheted meg, illetve úgy, hogy becsukod a szád és befogod az orrod, miközben a füleiden próbálod „kifújni” a légnyomáskülönbséget.

Az is segíthet, ha viszel magaddal szemfedőt és füldugót, mert így kizárhatod a zajokat és a fényt.  A kompressziós harisnya is hasznos, mert segít, hogy ne dagadjanak fel túlságosan a lábaid, és így kényelmesebben utazhatsz.

Ülj kényelmesen

Az alvás fontos része az egészség megőrzésének, viszont egy repülőülés egyértelműen nem a legkényelmesebb „ágy”. Szerencsére sok mindent tehetsz azért, hogy kényelmesebben alhass az ülésen. Az egyik legjobb tanács, hogy vigyél magaddal nyakpárnát.

A nyakpárna biztosítja alvás közben a fej és a nyak megfelelő alátámasztását, attól függetlenül, hogy az ablak melletti ülést kapod-e. Végezetül, mondj igent minden párnára és takaróra, amit felajánlanak neked a gépen. Minél puhábban ülsz, annál jobb.

Sleep better on a flight with a WELLPUR neck pillow

Figyelj rá mit eszel és iszol

Ha aludni szeretnél a repülőn, érdemes odafigyelni rá, hogy mit viszel be a szervezetedbe felszállás előtt és repülés közben. Amit elfogyasztasz, nagy hatással van az alvásod minőségére. Alapvetően érdemes elkerülni a cukrot, a koffeint és az alkoholt, ha jól szeretnél aludni.

Tedd el a csokit, a finom kávét és a bort későbbre, amikor megérkezel, és válassz helyette inkább vizet, teát és egészséges rágcsálnivalókat, hogy a lehető legjobban tudj aludni.

Tippek hosszú repülőútra

Ha hosszabb útra mész, valószínűleg még nagyobb lesz az alvásigényed. Egyrészt azért, mert az ilyen hosszabb járatok általában éjszaka repülnek, másrészt, mert fel kell készítened magad az időeltolódásra és a gyors időzóna-átlépésre.

Ha órákig repülsz, valószínűleg nem tudod a teljes utat alvással tölteni. Ezért amikor ébren vagy, jó ötlet kinyújtóztatni kicsit a lábad és járkálni kicsit. Jót tesz a vérkeringésnek és kevésbé leszel ideges, ha megteszel pár kört az ülések között.

Repülj a kisgyerekeddel sírdogálás és ordítás nélkül

A legtöbb kisgyerekes szülő legnagyobb félelme, hogy a gyerekük sírdogálni fog egész úton. Szerencsére több dolgot is tehetsz, hogy elkerüld a sírást és ordítást, amikor a kisgyerekeddel utazol.

Sok kisgyerek elég intenzíven érzi a nyomást a füleiben. Ezért gondoskodj róla, hogy legyen nálad valami, ami enyhíti a gyereked számára a fülére nehezedő nyomást. Ez lehet egy cumi, vagy valami ennivaló, innivaló. A kisbabáknak fel lehet vinni a saját innivalóját, ha nem több 100 ml-nél.


Make your baby sleep on a flight

Hogyan altathatod el a gyereked a repülőn

Amikor repülő útra mész a gyerekeddel, valószínűleg egész úton a problémamentes repülésben reménykedsz. Jó ötlet, hogy minél világosabbá tedd a gyereked számára, hogy mikor jött el az alvás ideje.

Vidd magatokkal a kicsi a gyerekpaplanját, játékát és pizsamáját, így tudni fogja, hogy aludni kell.

Ha pólyában vagy baba hordóban szoktad vinni a gyereked, érdemes elhoznod a repülőre is. Ha nem tud a kicsi a székben aludni, valószínűleg anya vagy apa hasán sikerülni fog, miközben a széksorok között sétálgatsz. 

Végezetül, mindig maradj nyugodt, még akkor is, ha a kisgyereked nyugtalan. Ha te nyugodt vagy, a gyereked is nyugodtabb lesz.

Kellemes repülést kívánunk!

Tudjon meg többet

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!

Tudod miért fontos az alvás?

Tudod miért fontos az alvás?