Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Aludj jól és javítsd a memóriád

Aludj jól és javítsd a memóriád

Alvás közben megerősödnek az agysejtek közötti kapcsolatok. Ennek következtében az alvás fokozza a koncentrációs képességet, növeli a tanulási képességet és javítja a memóriát. Ez azt is jelenti, hogy ha nem alszol eleget, nagyobb a kockázata, hogy hibás döntéseket hozol, egyre kevésbé leszel produktív, és a memóriád is gyengülni fog.

Alvás és memória

Hogyan hat az alvás a memóriádra?

Az alvásnak különböző funkciókat betöltő szintjei vannak. A REM fázis, amikor álmodunk. Ebben a szakaszban rendszerezi az agy a szerzett információkat, hogy a szürkeállományodban a megfelelő helyre kerüljenek, így könnyebben tudsz majd emlékezni rájuk.

Alvás közben a szívritmus, vérnyomás és testhőmérséklet lecsökken. Így tölti fel tested az akkumulátorait. Tehát az alvás fontos, mert úgy működik, mint egy szabályozó gyógyszer, amely fizikailag és szellemileg is egészségesen tart.

az alvás serkenti a kreativitást

Az alvás serkenti a kreativitást

Az alvás nem csak az információ tárolásában és memória javításában segít, de könnyebben tudsz majd új ötletekkel is előrukkolni. Az agy, mintegy összeilleszti a kirakós darabjait neked. A darabok ebben az esetben a tudásod és a tapasztalataid, melyek együttesen fokozzák a kreativitásod.

„Aludj rá egyet”

Már biztosan mondták neked is, hogy „aludj rá egyet” mielőtt meghoznál egy fontos döntést például. Ez nem is egy rossz tanács. Kipihenten könnyebben tudsz döntéseket hozni, problémákat és konfliktusokat megoldani.

mindig aludj eleget

A túl kevés alvás csökkenti a tanulási képességet

Hogy menyi alvásra van szükségünk, az egyénenként változik, de mindenkinek szüksége van alvásra a memóriája javítására. Ha túl keveset alszol, az agyad számára nehezebb lesz az információk megfelelő tárolása. Ennek eredménye, hogy nehezebb lesz visszaemlékezni és előhívni dolgokat, amiket tanultál vagy tapasztaltál.

Ha nem alszol eleget, az negatív hatással lehet a tanulási képességeidre és a koncentrációdra is. Az alváshiánynak a zavarodottságtól kezdve egészen komoly következményei is ehetnek, mint például ha autót vezetsz kimerülten. Ezért fontos, hogy prioritásként kezeld az alvást, mert ezzel a saját hatékonyságod is javítod.

Az alvás hatással van a munkavégzésedre és a munkahelyi elégedettségedre is

Számos tényező jelzi, hogy összefüggés van az alvás és a munkavégzés között. Az alvás a sikeres nap előfeltétele. Jó éjszakai alvás után rendszerint sok energiád van, míg a rossz éjszakai alvás teljesen elszomorító napot eredményezhet. Ez befolyásolja a napközbeni információk tárolását, valamint a feladatok koordinálását. Ezek egy munkanap alapkövetelményei, így ha nem alszol eleget, a munkád láthatja kárát.

Aludj jól és javítsd a memóriád

Forrás:

http://sciencenordic.com/sleep-more-remember-better

https://sleepfoundation.org/sleep-news/improve-your-memory-good-nights-sleep  

Tudjon meg többet

Megoldás a hátfájásra, avagy hogyan válaszd ki a megfelelő matracot

Megoldás a hátfájásra, avagy hogyan válaszd ki a megfelelő matracot

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Hogyan változtasd meg az alvási testhelyzeted

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!

Aludj jobban – ismerd meg az alvással kapcsolatos mítoszokat és tényeket!