Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ruhásszekrény tolóájatóval fiókokkal ruhafogasokkal és polcokkal

5 okos tárolási megoldás kis terekhez

5 tipp otthonod okos helykihasználásához, ha hely szűkében vagy! Mindig szükség van jó tárolási megoldásokra, különösen kis otthonokban, ahol az ötletes tárolás megvalósítása még inkább próbára teheti lakberendezési képességeidet és kreativitásodat.

5 tipp az okos tároláshoz:

  • Kosarak és dobozok kis tárgyaidnak
  • Rugaszkodj el a padlótól
  • Tolóajtókkal több helyet tudsz megspórolni
  • Multifunkcionális tároló bútorok
  • Térelválasztás és tárolás egyszerre

1. A kosarak és dobozok, amik megoldják a tárolási problémákat

Semmi sem olyan hatékony az útban lévő tárgyak eltűntetésében, mint a kosár vagy a doboz. Lehetővé teszik, hogy bármit elrejts praktikus és stílusos módon. A gurulós, ágy alá tolható tároló dobozok segítségével eredményesen kihasználhatod hálószobád minden egyes négyzetméterét.

Gyűjtsd össze csecsebecséidet kisebb dobozokba, amelyel rengeteg féle színben és anyagban kaphatóak. A dobozok előnyei, hogy bármilyen szobában jó tárolási megoldást nyújtanak – könnyen mozgathatók, így bármikor átalakíthatod velük a lakásodat. 

A kosarak kiválóak közepes méretű tárgyak rendszerezésére, például: magazinok, takarók, fürdőszobai kellékek, kiegészítők, szennyes ruha, játékok, stb. Szintén alkalmasak különböző hobbi felszerelések tárolására. A kosarak rengeteg méretben és formában elérhetőek, így már önmagukban dekoratívak és díszítik szobádat.

2. Rugaszkodj el a padlótól

Ha okos tárolási módokat keresel, ne felejtsd el kihasználni a plafon, az ajtók és a falak által nyújtotta lehetőségeket.  A konyhában egyedi módon a plafonról lelógatva vagy a falra felfúrva is fel lehet használni a függöny- vagy törülközőtartó rudat, amire konyharuhákat tudsz felakasztani, S-kampókkal pedig konyhaedényeket tárolhatsz rajta.

A legtöbb ember figyelmen kívül hagyja az ajtajának belső részét, mint tárolási lehetőség. Ezt a részt kampók segítségével kihasználhatod táskák, sport felszerelés, dzsekik, stb. felakasztására, így nem feltétlen kell helyet elvenned szekrényed, gardróbod területéből. A másik érv a módszer mellett, hogy így könnyebb hozzáférésed van a gyakran használt holmikhoz.

Számtalan módja van a falon való tárolásnak. Kis terek kihasználásánál teljesen logikus is a falon tárolás. A polcok bármilyen alakban vagy formában tökéletesek és praktikus megoldást nyújtanak, hogy felszabadíts helyet a padlóról.

3. Tetőterek és kis hálószobák kihasználása tolóajtóval

Beépített tetőtereknél gyakran kihasználatlanul maradnak a dőlt, tetők/tetőtéri falak. Harmonikaajtókkal vagy tolóajtókkal szépen el lehet fedni és rendezettebbé tenni a teret.

A tolóajtók általánosságban is nagyon praktikusak a kis lakásokban,, mert sok területet felszabadítanak és extra tároló helyet adnak, amik egy hagyományos kinyíló ajtó mellett nem lehetnének elérhetőek. Jó példa erre az olyan kis hálószoba, amibe egy nagy franciaágy mellett már alig marad hely. Ilyenkor különösen praktikus egy tolóajtós ruhásszekrény, aminél nem kell plusz helyet hagyni a kinyíló ajtóknak, ezzel hasznos helyet spórolhatunk meg.

4. Tárolási ötletek multifunkcionális bútorokkal

Üss két legyet egy csapásra és válassz multifunkcionális bútorokat, amik tökéletesek a kis terek kihasználására. Ilyenek a puffok vagy padok beépített tárolóval, vagy a fiókos, polcos dohányzóasztalok, amik mind extra helyet szabadítanak fel neked.

A magas polcrendszerek szintén szintén igen praktikus tárolási megoldásokat nyújtanak. Egyúttal a nappalidat is otthonossá varázsolja, hiszen a könyvek mellett személyes tárgyakat, nyaralások emlékeit is kiteheted rá.

5. Ruhatartó állvány, mint térelválasztó

Egy térelválasztó okos megoldás, különösen ahol a nappali és a hálószoba egy légtérben található vagy egy nagyobb tinédzser szobában, ahol szeretnéd megosztani a teret. A könyvespolcok megfelelőek erre a célra, de nem kell a térelválasztónak ennyire hétköznapinak lennie.

Fiatalok nyugodtan elrugaszkodhatnak a hagyományos megoldásoktól és akár egy ruhatartó állványt is használhatnak térelválasztónak. Ne felejts el szép, egységes vállfákat venni az állványhoz!

Tudjon meg többet

Útmutató a cipőtároláshoz

Útmutató a cipőtároláshoz

Az ideális előszoba pad kiválasztása

Az ideális előszoba pad kiválasztása

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat