Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Top10 tavaszi takarítási tipp

Dátum:

Kategória: Otthon

Április vége felé a legtöbben már túl vannak a tavaszi nagytakarításon. De sokan vagyunk, akik szeretik húzni-halasztani a dolgokat és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy kint 25 fok van, ezer ágra süt a nap és így még jobban látszik, hogy a függöny most már tényleg szinte kiált egy mosásért! A lenti tippek notórius nagytakarítás-halogatóknak készültek.

  1. Először vegyél egy mély levegőt és igyál egy jó kávét, reggelizz meg rendesen. Lakásmérettől függően valószínű az egész napod takarítással fog telni. Ha van egy kis szerencséd, sikerült barátnőket, családtagokat toborozni a nagy munkához. Ebben az esetben viszont számíthatsz rá, hogy be kell vetned a vezetői képességeidet, hogy a munka megfelelő tempóban és minőségben haladjon.
  2. Tegyél be egy jó zenét. Ha épp nem jut eszedbe semmi, ami kellőképpen felpörgetne, már elérhetőek kifejezetten tavaszi nagytakarításhoz készített lejátszási listák.
  3. Készítsd elő a már tegnap átnézett tisztítószereket és takarítóeszközöket. Mindenből legyen elég: szivacs, törlőkendő, ablakmosó, portörlő rongy stb.
  4. Még reggel döntsd el, hogy mit fogsz/fogtok ebédelni, mert nem lesz időd főzni. Javaslom a jól bevált pizzát papírdobozból. :)
  5. Vedd sorra, hogy mely helyiségekben mit kell megcsinálni. Írj egy listát ezekről. Ha csoportban dolgoztok, osszátok fel, hogy ki hol és mit fog csinálni. Ha egyedül vagy, javaslom, hogy kezd a legkevésbé kedvelt résszel, hogy minél gyorsabban kész legyen, és ne lehessen időhiányra hivatkozva kihagyni. :) A listát érdemes helyiségek alapján csoportosítani, de természetesen vannak általános feladatok, amit mindenhol el kell végezni, mint például az ajtók lemosása. Ha nincs kedved saját listát írni, az interneten számtalan előre elkészített listát lehet találni. Ezeket is érdemes viszont a saját lakásod alapján személyre szabni.
  6. Ha egy feladattal kész vagy, pipáld ki a listádon. Jó érzés látni, hogy halad a munka.
  7. Félidőben pihenjetek. Ebédeljetek, igyatok elegendő folyadékot. A házimunka kemény sport. :)
  8. Ígérd meg magadnak (és a többieknek), hogy ha kész leszel, megjutalmazod magad valamivel. Legyen az egy mozi, vacsora vagy akár csak egy jéghideg limonádé.
  9. Kitartás, mindjárt kész! Cserélj zenét, csavard fel a hangerőt!
  10. ÉÉÉS KÉSZ VAGY! Legyél nagyon elégedett magaddal és irány a jól megérdemelt jutalom mozi vagy vacsora! :) 

Takarítás utáni megérdemelt pihenés