Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Feng shui dekorációs ötletek | JYSK

Feng shui dekorációs ötletek

Dátum:

Kategória: Lakberendezés

Címkék: Feng shui

Könnyen kialakíthatsz Feng shui beltért

A Feng shui által inspirált lakberendezéssel otthonodat melegebbé és megnyugtatóbbá teheted. A Feng shui dekoráció alapvetően eltér a többi lakberendezési stílustól, de ha egyszer ráérzel, akkor könnyen berendezheted otthonod a Feng shui szerint, ahol a harmónia lesz a központi tényező.

Olvass tovább, hogy megtudj többet is a Feng shuiban rejlő lehetőségekről.

Alakíts ki egy a Feng shui szerinti nyugodt életteret 

Feng shui lakberendezés – egy harmonikusabb otthon létrehozása

A Feng shui segítségével egy harmonikus, a dekorációiddal összhangban lévő életteret hozhatsz létre. A Feng shui alapelvei közé tartozik, hogy egy nyugalmat árasztó otthon kialakítására fókuszálj. Ha eszerint szeretnéd berendezni a lakásod, akkor van pár alap dizájn tipp amire jó odafigyelni:

  • Legyen elegendő természetes fény
  • A növények kellemesebb hangulatot alakítanak ki
  • A kanapédat told egészen a falhoz
  • Szabadulj meg az elhasznált tárgyaktól és bútoroktól
  • Válassz vegyes színű díszpárnákat világos színekben, mint a barack, bézs vagy világoszöld

Például egy egyszerű hangulatteremtő, ha egy hengergyertyát egy vizes tálcára helyezel és virágokat teszel mellé, amik körbe úszkálnak a gyertya körül.

Vegyes díszpárnák 

Feng shui színek – hogyan használd őket

A színek tudat alatt hatnak ránk és a szoba hangulatát is megváltoztatják. A meleg Feng shui színek nyugalmat sugároznak a szobában. Ilyen színek a barack, bézs, pink, világoszöld és világoskék.

A barack, bézs vagy krém színek tökéletes hálószoba színek, mert nyugtatólag hatnak ránk. Az élénkebb világoszöld és világoskék pedig a nappaliba jó.

Feng shui a hálószobában

Feng shui lakberendezés - nappali

A feng shui szerinti beltér kialakításával könnyen egy kiegyensúlyozott, kellemes és nyugalmat sugárzó teret hozhatsz létre. A Feng shui alapelvei szerint a színek kiválasztása és a bútorok elhelyezése fontos. De az első dolog, amire figyelned kell, az a kellő természetes fény beengedése a szobába, mert a természetes napfény tökéletes energiaforrás.

A növények szintén fontos elemei a Feng shui beltér kialakításának, mert pozitív hatással vannak ránk. A törött tárgyakat vagy bútorokat pedig el kell távolítani, mert megtörik a nappali harmóniáját.

Végül a Feng shui színeinek megfelelő díszpárnák kiválasztásával - a korábban említett színekben – felteheted a koronát a szoba berendezésére.

Feng shui a nappaliban

Feng shui lakberendezés - hálószoba

3 tipp:

  • Nyugtató színű ágytakaró
  • Az ágy legyen az ajtóval szemben
  • Elektronikus berendezések melőzése

Fontos, hogy nyugtató hatású színekkel dekoráld a hálódat, mint a barack, bézs vagy aranybarna. A Feng shui szabályok szerint berendezett szobában jobban fogsz aludni.

A legtöbb ember számára a hálószoba a feltöltődés helye. Ezért fontos, hogy ennek megfelelően a lazításra és pihenésre legyen hangolva a berendezés is.

Feng shui a hálószobában 

A legkönnyebben és leglátványosabban a megfelelő ágytakaró kiválasztásával érhetsz el hatást. Mivel az egész ágyadat lefedi, így egészen domináns hatása van a szobában az ágytakarónak. Természetesen itt is maradj a nyugodt, harmonikus színeknél. Egyúttal arra is figyelj, hogy az ágyad az ajtóval szemben legyen. A Feng shui szerint levegő kell, hogy körbevegye az ágyat és lehetőleg ne legyenek tárolódobozok alatta.

Az utolsó fontos dolog pedig, hogy minél kevesebb elektronikus berendezés legyen a hálószobában. Így a TV-nek, tabletnek és mobilnak nincs itt helye. Talán ez a legnehezebb, hiszen sokan a telefonunkkal babrálva fekszünk le, és annak az ébresztőjére kelünk fel reggel.

Fény és növények

A Feng shui energiával tölt fel téged és az otthonodat is

A Feng shui művészete a kínai kultúrában gyökerezik. Sokak számára egyet jelent azzal, hogy pozitív energiákra koncentrálnak, mentálisan és fizikailag. A harmónia megteremtése az ember és környezete között, a belső energiák kiegyensúlyozásával.

A Feng shui dekoráció egyben egy lakberendezési trend is, ami segít egy nyugodt és pihentető élettér kialakításában, ahol feltöltődhetsz energiával.

 

Források:

http://fengshui.about.com/od/childrenfamily/ss/Feng-Shui-Decorating-Steps-How-To.htm

http://fengshui.about.com/od/glossaryofterms/ss/What-is-Feng-Shui.htm

http://fengshui.about.com/od/designbyroom/ss/Feng-Shui-Living-Room-Decorating-Tips.htm