Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Gyerekek ugrálnak egy nagy trambulinon a parkban

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

A trambulinok végtelen szórakozási és mozgási lehetőséget biztosítanak, és csak a kertbe kell kimenni hozzá. De hogyan döntsd el, hogy melyiket válaszd? Ha felmerült benned a kérdés, hogy “Melyik trambulint vegyem meg?” akkor ezzel nem vagy egyedül – sokan nem tudják, hogy pontosan mire alapozzák a döntést, és a végén esetleg mellényúlnak. Számos szempontot érdemes figyelembe venni, mielőtt vásárolnal egy trambulint a családod számára. Ebben az útmutatóban segítünk, hogy olyan trambulinba fektethesd a pénzed, ami biztonságos és szórakoztató örömforrás lesz mindenkinek.

  1. Hová fogod tenni

  Trambulin vásárlás előtt természetesen a legelső dolog amit át kell gondolnod, az az, hogy hová fogod tenni. A trambulint lehetőség szerint egy puha felületre, például fűre vagy játszótéri gumialapzatra kell helyezni. Ne rakd a trambulint kemény felületre, vagy annak a közelébe, például betonra, járólapra, vagy a fából készült teraszra, mert ezzel jelentősen megnöveled a sérülések lehetőségét, ha valaki esetleg leesne a trambulinról.
  Döntsd el azt is, hogy mekkora helyet szentelsz a kertedből a trambulinnak. Mérd le a területet, és válassz akkora trambulint, ami kényelmesen elfér, és van körülötte elegendő szabad tér a biztonságos ugráláshoz.

  2. Találd meg a megfelelő méretet

  A trambulin ideális méretét elsősorban az határozza meg, hogy kik fogják használni. A JYSK-nél különféle méretű trambulinok kaphatóak, a legkisebb 450 cm átmérőjű, a legnagyobb pedig 426 cm átmérőjű. Általában minél nagyobb a trambulin, annál nagyobb a teherbírása. Az egyes trambulinok maximum terhelhetőségét megtalálod a trambulin leírásában. Ha az egész család számára vásárolod a trambulint, akkor válassz olyat, amelyik elbír egy gyereket és egy felnőttet is. Nagycsaládok számára, ahol esetleg két gyermek is szeretne egyszerre ugrálni a trambulinon, egy nagy átmérőjű és magas teherbírású trambulin az ideális választás.

  3. A biztonság a legfontosabb

  Trambulin választásakor a biztonság legyen a legfőbb szempont. Ahogy azt már említettük, egy trambulint legjobb puha felületen elhelyezni, hogy csökkentsük az esetleges sérülések veszélyét. A teljes körű biztonság érdekében a trambulinok széle és a tartóoszlopaik gumival bevont habszivacs védőréteggel lettek ellátva, és biztonsági hálóval is rendelkeznek, hogy megakadályozzák a használó véletlen leugrását a trambulinról.
  Lehetőleg a trambulint egyszerre csak egy ember használja, bár szülői felügyelet mellett egy nagyméretű trambulinon általában egyszerre két gyermek is gond nélkül ugrálhat.

  4. Vizuális hatás

  Egy trambulin a saját nézőpontodtól függően jól kiegészítheti, vagy megzavarhatja a kerted általános megjelenését, így érdemes azt is figyelembe venned, hogy milyen fajta trambulin illene jobban az összképbe. A földbe süllyesztett trambulinok - bár némi ásást igényelnek - szó szerint és átvitt értelemben is szépen belesimulnak a kert összképébe, így elegáns és minimalista megoldást jelenthetnek. A lábakon álló hagyományos trambulinok ezzel szemben feltűnő, játékos megjelenésűek.

  5. Karbantartási tippek

  Rendszeresen ellenőrizd a trambulin állapotát és tartsd karban, hogy hosszú ideig használhassátok. Időről időre vizsgáld meg a keret, a rugók és a párnázás állapotát, hogy épek és biztonságosan használhatóak-e. Sérült trambulinon nem szabad ugrálni! A szennyeződéseket és az ágakat vagy egyéb darabos hulladékot mindig takarítsd le az ugrálófelületről és a biztonsági hálóról is. Megfelelő karbantartással és odafigyeléssel hosszú évekig használhatjátok majd a trambulint. Ha többet szeretnél megtudni a trambulinokban és kerti bútorokban felhasznált anyagokról, olvasd el útmutatónkat a különféle kerti bútor anyagokról.

  6. Gondolkozz hosszútávon

  Érdemes észben tartanod, hogy a gyerekek elég gyorsan nőnek, ezért ha gyermekeid számára vásárolod a trambulint, akkor egy kisméretű és alacsonyabb teherbírású modell talán nem a legjobb választás hosszútávon. Érdemesebb a nagyobb méretű és magasabb teherbírású darabba pénzt fektetni, így biztosan később is megfelelő lesz a felnövő gyerekek számára.

  7. A trambulinon ugrálás jótékony hatásai

  Egy kerti trambulin nem csupán egy újabb nagyméretű kültéri játékszer, hanem álruhába öltözött fitness edzés is egyben. Gyerekek számára különösen hasznos és jó mozgásforma, mert a trambulinon való ugrálás folyamatos odafigyelést, a testrészek harmonikus koordinációját, az egyensúly megtartását, gyors reakciókat és ritmusérzéket igényel. Ezen felül rendkívül szórakoztató is, és ha a testvérükkel vagy egy barátjukkal együtt ugrálnak, akkor szuper társas tevékenység is.

  További segítséget kaphatsz bármelyik JYSK áruházban

  Ha további kérdések merülnek fel benned, vagy még több információra lenne szükséged a trambulin megvásárlása előtt, akkor bátran látogass el a legközelebbi JYSK áruházba, ahol kollégáink szívesen segítenek, vagy vedd fel a kapcsolatot vevőszolgálatunkkal honlapunk chat funkcióján keresztül.

  Tudjon meg többet

  A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

  A beszerző útmutatója az ideális pavilon kiválasztásához

  Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

  Élvezd a nyarat egy otthoni tűzrakóval

  Pihentető tér a medenceparton

  Pihentető tér a medenceparton

  Dobd fel a kertedet gyönyörű pavilon dekorral

  Dobd fel a kertedet gyönyörű pavilon dekorral