Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Skandináv dizájn széles választékkal: JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Kültéri karácsonyi fények

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Dátum:

Kategória: Kültéri élet

Címkék: Karácsony, inspiráció

A karácsonyi időszakban sokan már alig várják, hogy hangulatfényekkel díszítsék otthonukat, ami feldobja környezetüket a sötét téli estéken. De mielőtt belekezdünk a kert vagy kocsi behajtó feldíszítésébe pár dolgot jó meggondolni. A kiválasztott fényekkel nem fogjuk-e zavarni a szomszédainkat? Megfelelő karácsonyi égősort választottunk ami energiatakarékos?

Összegyűjtöttünk 8 remek tippet a biztonságos és látványos karácsonyi fényekről, anélkül hogy a villanyszámla csődbe vinne vagy a szomszéd feljelentene.
 

Kültéri világítás: a melegség a hidegben

Fényfűzérrel és fényhálóval a legkönnyebb elérni a karácsonyi hangulatot. Ezekkel a legkönnyebb dekorálni mert könnyen körbe lehet velük tekerni bármit. Ideálisak erkélyre, fák vagy oszlopok díszítésére is. A fákat akár kis jégcsap alakú fénydíszekkel is feldobhatod.
 

A kültéri karácsonyi fényekhez nem feltétlenül szükséges egy nagy kert. A terasz korláton is végig aggathstsz fénydíszeket, vagy kitehetsz egy szépen megvilágított fát. A másik remek díszítő elem a lámpás. Az ajtó előtt vagy az erkélyen is szépen mutat. Ha teamécsessel világított lámpást választasz, akkor mindig biztos, sima felületre helyezd el. És az sem árt, ha valamennyire szélvédett helyen állítod le, hogy ne aludjon ki a mécsesed.
 

Csak kültérre alkalmas fénydíszeket használj 

Mielőtt elkezdenéd a nagy karácsonyi díszítést, fontos hogy csak kültérre alkalmas fényeket használj. A beltéri fénydíszek nem alkalmasak kültérre. A nedvesség vagy pár is könnyen bejut a szerkezetbe és rövidre zárhatja azt. A kültéri fénydíszek jóval ellenállóbbak a nedvesség és fagy hatásainak, hiszen erre lettek tervezve.
 

Ha egy fénydísz kültéri használatra alkalmas, az világosan fel van tüntetve a csomagolásán. Válassz olyan díszt, amin megtalálod a CE jelölést. Ez azt jelenti, hogy megfelel az előírásoknak és biztonsági követelményeknek is.

 

Christmas light

Légy megértő - kapcsold le

A karácsonyi fényekkel csodálatos hangulatot lehet teremteni. Ugyanakkor ha túl közel laksz a szomszédaidhoz, légy rájuk tekintettel és ne világítsd be a nappalijukat a saját fénydíszeiddel.
 

Erre az esetre kiválóak az időzítős fénydíszek, amiknél beállíthatod mikor kapcsoljanka ki vagy be. Egyúttal áramot is spórolsz vele. Így például napközben nem mennek fölöslegesen a fények, amikor úgysem látszanak.

Energiatakarékos LED fények

Ha a karácsonyi fénydíszeid láttak már szebb napokat is, akkor érdemes egy jobb LED-es égősor beszerzésén elgondolkodni. Egy LED-es fénydísz akár 50 000 órán át is világít és az energiafogyasztása is 90%-kal kevesebb. Ha még időzítő funkciója is van, akkor biztos lehetsz benne, hogy a karácsonyi hangulatért nem kell horror összeget utalnod az áramszolgáltatódnak.
 

Ha különböző fénydíszeket kombinálazs, akkor mindenképpen figyelj oda rá, hogy a LED különböző árnyalatú lehet (sárgás, fehér, kékes). Ezért ha teheted még a boltban nézd meg milyen a színe.


Small Christmas table light

8 tipp kültéri karácsonyi kivilágításhoz

Ha követed az alábbi tippeket, akkor biztosan készen állsz majd az idei karácsony legjobb kivilágítására:

  • Mindig ellenőrizd, hogy a fénydísz vagy égősor alkalmas-e kültéri használatra és van-e rajta CE jelzés.
  • Vásárlás előtt győződj meg róla, hogy a neked tetsző színárnyalatot választod.
  • A földelt csatlakozók biztonságosabbak.
  • Ha hosszabbítót vagy transzformátort használsz, győződj meg róla, hogy kültéri használatra alkalmasak és a csatlakozók szigeteltek.
  • Kerüld el, hogy ablak vagy ajtó nyílásaiba beakadjon a vezeték. Könnyen megtörhet, ami áramütéshez vagy tűzhöz is vezethet.
  • Ha kültéri csatlakozó aljzatba kapcsolod be a fényeket, azt mindenképpen szakemberrel szereltesd fel. Semmiképpen se alakíts ki kültéri aljzatot magadtól!
  • Spórolj a villanyszámládon azzal, hogy energiatakarékos LED-es fényeket választasz időzítő funkcióval. Így fölöslegesen nem világítanak majd a díszeid.
  • Ha leszedted a karácsonyi díszvilágításod, tárold száraz helyen, lehetőleg az eredeti csomagolásában, ami még extra védelmet is ad.