Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Nyugodtan alvó nő

Hűsítő hálószoba termékek és tippek

A meleg nyári éjszakákon nem könnyű egy kis csendet, nyugalmat és kényelmet találnunk. Amennyiben túl meleged van éjjelenként, számos megoldás lehet a segítségedre.

1. Szerezz be egy nyári paplant

Néhányaknak nehéz feladat mindössze egy vékony pléd vagy lepedő alatt aludniuk. A nyári paplan lényege, hogy meleg időben is kényelmesen aludhass: a paplan elvezeti a hőt és nedvességet, így kipihenten ébrethetsz minden reggel.

2. Használj megfelelő ágyneműhuzatot

A pamut ágyneműhuzatok ideálisak a nyári éjszakákra. Ez ez anyag hamar beszívja a nedvességet, majd leadja azt. Ennek köszönhetően a huzat mindig száraz és friss, amely nagyban elősegítheti, hogy kipihenhesd magad a meleg éjjeleken. Emellett a pamutrostokból álló huzatok rendkívül strapabíróak is, ráadásul szöszmentességükkel hozzájárulnak egy egészségesebb alvókörnyezet kialakításához.

3. Szerezz be egy hűsítő fekvőbetétet

Amennyiben még nincsen fekvőbetéted, az idei nyár alkalmas lehet egynek a beszerzésére - nem csak azért, mert a fekvőbetét óvja a matracot és meghosszabbítja annak élettartamát, de akár hűsítő hatása is lehet. A latex olyan érzést nyújt, minta a fekvőbetét tetején pihennél, nem pedig belesüppednél, így pedig a hő is könnyebben leadódik. A hűsítő zselé réteggel rendelkező WELLPUR fekvőbetétek segítik a szellőzést, illetve elpárologtatni a felesleges hőt és nedvességet.

4. Használj matrac- és párnavédőt

Amennyiben könnyen megizzadsz éjszaka, jó ötlet lehet egy matracvédő beszerzése. A matracvédő meghosszabbítja a fekvőbetéted vagy matracod élettartamát, mivel óvja azt a nedvességtől.

A párnavédő pedig nem csak az izzadságtól, de a különféle hajápoló termékektől illetve arckrémektől is megvédi a párnád, ezzel elősegítve, hogy az huzamosabb ideig strapabíró maradhasson.

5. A megfelelő alvópozíció, hogy ne legyen meleged éjszakánként

Minél kevesebb ponton érsz a matrachoz, annál jobb. Ezért lehet rendkívül hatásos, ha az oldaladon alszol. A tengeri csillag pózban való alvás szintén segíthet szellősen és hűvösen tartani a tested pihenés közben. Olvass többet az alvópozíciókról és a személyiségről itt.

6. A megfelelő pizsama kiválasztása

Válassz olyan pizsamát, amely nedvességelvezető anyagból készült, például bambuszból vagy valamilyen könnyebb anyagból, mint pamutból. Bár kényelmes pucéran aludni, ne feledd, hogy a pizsama a nedvesség legalább egy részét felszívja, így védve az ágyneműhuzatot és lepedőt.

7. Tarts vizet és nedves törülközőt az ágyad mellett

Tarts egy palack vizet az ágyad mellett - de ne igyál túl sokat, amennyiben nem szeretnél az éjszaka közepén arra ébredni, hogy mosdóba kell menned. Egy nedves anyag vagy törülköző pedig szintén segíthet lehűlni, ha az arcodhoz teszed egy kicsit.

8. Zárd ki a napfényt

Ne feledd el napközben kizárni a fényt a szobából egy sötétítő blackout függönnyel vagy rolóval. A hálószoba hőmérséklete ideális esetben a nappalié alatt kell, hogy legyen - nagyjából 18-19 fok körül. A blackout sötétítő megoldások segítenek meggátolni, hogy a napfény felmelegítse a szobát, így este egy hűvös szobában hajthatod álomra a fejed.

9. Melegítő ételek és italok

A csípős ételektől könnyen megizzad az ember, így érdemes távol maradni a chilitől és jalapenotól elalvás előtt egy pár órával.

Emellett jó ötlet az alkoholt és kávét is félretenni, méghozzá lefekvés előtt 2-3 órával.

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról