Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Laptop állvány az ágy mellett

Hogyan alakíts irodát az ágyadból

Mind tudjuk, mennyivel kényelmesebb az ágyban sorozatot nézni, olvasni, vagy chat-elni a barátokkal. Viszont minél jobban a körmünkre égnek a napi teendők, annál nehezebb kikelni az ágyból. Főleg akkor, amikor mást sem szeretnénk csinálni, csak lustálkodni…pedig számos papírmunka, email vagy házifeladat vár ránk. Ha te is szembesültél már ezzel a problémával, akkor ez a blogbejegyzés neked szól!

Nem kell energiát pazarolnod arra, hogy kikelj az ágyból és egy kényelmetlenebb székbe ülj át. Elég, ha a papírjaidat egy közeli fiókban tartod, és segítségül hívsz egy laptoptartóállványt.

Az alábbiakban olvashatsz pár jó tanácsot, ha szeretnéd kialakítani a saját „dolgozó” ágyadat.

 

 

A megfelelő testtartás

Ne kockáztass! A hát – és nyakfájás kifejezetten megnehezítik a munkát. Arra figyelj, hogy megfelelően ki legyen támasztva az ágyéktájad és a gerinced. Szerezz be különböző méretű párnákat, amelyeket kényelmesen tudod igazítani saját testtartásodhoz. Ne szokj hozzá egy testhelyzethez, mivel akkor könnyen beállhatnak úgy a végtagjaid, hogy észre sem veszed, mivel nem mozgatod őket.

 


Az irodai munka irodába való

„Majd megcsinálom este, amikor hazaértem” – Ismerős a kijelentés? Persze, teljesen érthető, miért olyan csábító ez az elképzelés, viszont ne ess bele a csapdájába! Ha van lehetőséged arra, hogy az irodában (persze éjszakázás nélkül) befejezd amit elkezdtél, akkor tégy úgy. Hiszen legbelül te is tudod jól: amikor az ágyba kerülsz, sokkal nagyobb valószínűséggel vetsz egy-két pillantást a Facebook-ra vagy a napzáró hírekre, mintsem a munkára.
 

Meleg rekord a laptop miatt

Sokáig nem tudod használni a laptopodat az ágyban, mivel a ventillátor működésképtelensége miatt tarthatatlanul felmelegszik. Egyik pillanatról a másikra annyira zavaróvá tud ez válni, hogy könnyen megakaszthat a munkában, főleg ha semmilyen párna sincs közötted meg a laptop között (ha van, akkor pedig azért lesz meleged). Ez a probléma könnyen kiküszöbölhető egy laptop tartóval. Így te is kényelmesebben tudsz elhelyezkedni és a laptop sem égeti szét a lábaidat.

Az álmatlanság okai 

Akármennyire is kényelmes az ágyban dolgozni, lehetnek ennek mentális hátrányai. A stresszt könnyen összekötheti az ember a hálószobával, ha „már az ágyban sem tud nyugton lenni”. Akármelyik email vagy telefon könnyen felzaklathat, és ha ez többször is megtörténik, a stressz csak fokozódik. Ha problémáid vannak az alvással, de úgy gondolod, ez nem emiatt lehet, van pár tippünk. A fény, a zajok, a napi ritmus és étkezés mind-mind hozzájárulhatnak a rossz minőségű alváshoz. A leggyakoribb és egyben legkevésbé gyanúsabb tényezők mégis az elektronikus eszközök. Rossz hatással vannak az alvásra, főleg ha azokat lefekvés előtt használjuk. Ha drasztikusabb lépéseket szeretnél ez ellen tenni, vidd ki az összes töltőt a szobádból és használj régimódi ébresztőórát az okostelefonod helyett.

A nagy munkában ne feledkezz meg a higiéniáról

Minimum két hetente mosd ki a lepedődet. Ez nem csak a poratkáktól fog megvédeni, hanem a morzsáktól és hangyarajoktól is...

 

 

Tudjon meg többet

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Beszerzőnk kedvenc ágyneműi

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Újítsd meg a hálószobád ágyneműhuzatokkal

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a hálószobád költséghatékonyan

Hogyan gondoskodj a paplanodról

Hogyan gondoskodj a paplanodról