Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Beltéri játékötletek

7 tipp otthoni szórakozáshoz a gyerekeknek

A jelenlegi helyzetben a szabadban való játék nem mindig megoldható. Még jó, hogy bent, a ház kényelmében is sok izgalmas elfoglaltságot lehet találni a kicsik és nagyok számára is.

1. Süteménykészítés

Legyetek kreatívak a konyhában! Süssetek egy tálca süteményt és használjátok a mázakat és színes cukorszórásokat belátásotok szerint. Így nem csak jól szórakozik a társaság, de később harapnivaló is lesz, ha a játékokban megéhezik a társaság.

2. Alakítsd át az ebédlőt játszóhellyé

Az ebédlőasztal alatt búvóhelyet alakíthatsz ki a kicsiknek. Egy-két paplanhuzattal, rengeteg díszpárnával, egy matraccal, egy pár hangulatos izzósorral tökéletes kuckót építhetsz. Az elemmel működő LED-es izzósorok praktikusak, mivel nem melegszenek fel túlságosan és így nem kell a kuckót egy konnektor mellett megépíteni. 


3. Építs akadálypályát

Építs egy pályát a gyerekenek, ahol kimozoghatják magukat; használhatsz díszpárnákat, plédeket és kisebb bútordarabokat. A gyerekek átugorhatnak egyik helyről a másikra, átmászhatnak egy asztal vagy egy fotel fölött, vagy végigkúszhatnak egy székekből épült alagúton. Használd a fantáziádat és hozd ki a legjobbat abból, amid van. Ezt akár a következő ötletünkkel is kombinálhatod.

4. Beltéri kincsvadászat

Rejts el nyomokat a lakásban, amelyek lefoglalják a gyerekeket egy időre. Találj ki feladatokat és rejtvényeket, amelyeket csapatban oldhatnak meg. A nyomok végén rejts el egy "kincsesládát" néhány finomsággal, a meglepetés kedvéért.


5. Társasozzatok vagy kártyázzatok

Rengeteg szórakoztató társasjáték létezik minden korosztály számára. Mindenki kiválaszthatja a kedvencét és akár egy egész napot is rá lehet szánni, hogy mindet végigjátsszátok. Egy nagy dohányzóasztal különösen alkalmas erre.


Tedd könnyűvé a feltakarítást úgy, hogy elegendő helyet biztosítasz a társasjátékok, rajzfelszerelés, kirakójátékok és egyéb nélkülözhetetlen kellékek számára a nappaliban. Ha nincs kéznél egy játék, akár barkochbázhattok is.


6. Tartsatok olvasós délutánt

Menj el a könyvtárba és válogass össze könyveket azokban a műfajokban, amiket a gyerekek szeretnek. Hazaérve építsetek egy olvasósarkot párnákkal és plédekkel, vegyetek fel vastag, puha zoknit, és vesszetek el a történetekben.

7. Nézzetek meg egy filmet

A délutáni filmezés a legegyszerűbben megszervezhető és előkészíthető program (már ha sikerül megegyezni azon, hogy mit néztek). Csak készítsetek valami rágcsálnivalót és helyezzétek magatokat kényelembe.

Neked mi a kedvenc időtöltésed a gyerekekkel? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

Tudjon meg többet

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Hogyan válasszunk étkezőszéket?

Útmutató: A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztása

Útmutató: A megfelelő méretű étkezőasztal kiválasztása

Színes étkezőszékek modern otthonokba

Színes étkezőszékek modern otthonokba

Dobd fel a konyhádat

Dobd fel a konyhádat