Klasszikus kredenc és modern tálalószekrény

A kredenc - más néven tálalószekrény - a konyha vagy az étkező egyik központi bútordarabja, amelyben edényeket, lábasokat és az étkészletet szokás tárolni. A tálalószekrények ezért rendszerint fiókos és ajtóval ellátott polcos részekkel is rendelkeznek, hogy a különféle méretű edények és az evőeszközök számára is legyen elegendő méretű és megfelelő kialakítású tárolóhely. Az étkező általános hangulatát nagyban meghatározza a kredenc megjelenése, ami ideális esetben stílusában illeszkedik a többi étkezőbútorhoz. A JYSK kínálatában sok különféle színű és kialakítású, klasszikus stílusú kredenc és modern tálalószekrény közül válogathat, így egész biztosan megtalálja a saját ízlésének megfelelő darabot. Számos étkezőasztalunkhoz talál hozzáillő, ugyanabba a bútorcsaládba tartozó tálalószekrényt, és egyes modellekhez még hozzájuk illő vitrines felsőrészt is vásárolhat. Fedezze fel széles tálalószekrény választékunkat és vásároljon áruházainkban, vagy rendeljen online!

36 termékek
  36 termékek

  A tálalószekrény praktikus felhasználása

  A tálalószekrény elsősorban egy étkezőbe való tárolóbútor, azonban mint ahogy azt a neve is mutatja, a tálalásban is fontos szerepet játszhat. Egyrészt, ha az étkezőben elhelyezett tálalószekrényben tartjuk a tányérokat, poharakat és evőeszközöket, akkor az étel tálalása közben nem kell majd ezeket is a konyhából az asztalig cipelgetni, valamint ha például evés közben szükségessé válik még egy kés vagy villa, nem kell majd messzire menni. Másrészt, egy nagyobb létszámú közös ebéd vagy vacsoraparti esetén megeshet, hogy az étkezőasztalon nincs elegendő hely minden tál étel és minden üveg ital számára. Ilyen esetben a tálalószekrény nagy segítség, hiszen a tetején bőven van hely a különféle tálcák, tálak és palackok számára, így a házigazda és a vendégek kényelmesen tudnak válogatni és szedni a különféle fogásokból.
  A kredenc az étkező dekorációjában is fontos szerepet játszhat - önmagában is egy stílusos bútordarab, amely sokat hozzáad a helyiség hangulatához, nem beszélve arról, hogy a kitálalt ételek mellett különféle dekorációk, például egy csokor virág egy kerámia vázában, vagy néhány szép gyertya és gyertyatartó is elfér.

  Az ideális kredenc kiválasztása

  A JYSK kínálatában sok különféle színű, stílusú és méretű tálalószekrény közül válogathat, így előfordulhat, hogy nehezen tudja eldönteni, melyik lenne a legjobb. A választás előtt az alábbi szempontokat érdemes végiggondolnia:

  • Illeszkedjen a többi étkezőbútorhoz - Legjobb, ha mind színben és stílusában is illik az étkezőasztalhoz és a székekhez. A JYSK-nél rengeteg étkezőasztalunkhoz kínálunk hozzá tökéletesen illő tálalószekrényt is.
  • Legyen megfelelő méretű - A tálalószekrények nagy része majdnem ugyanolyan mélységgel rendelkezik, viszont a szélességük és magasságuk között jelentős eltérések lehetnek. Gondolja végig, hogy mennyi holmit szeretne benne tárolni, és mekkora hely áll rendelkezésre az étkezőben vagy a konyhában a bútor számára.
  • Polcok és fiókok aránya - A JYSK kínálatában számos különféle elrendezésű tálalószekrény található: van például 2 ajtós és 3 fiókos, 3 ajtós és 3 fiókos, valamint olyan modell is, amelyben csak polcok kerültek elhelyezésre. Azt, hogy milyen elrendezésű kredenc az ön számára megfelelő, az határozza meg, hogy mit és mennyit szeretne bele pakolni. Ha például evőeszközöket is szeretne tárolni a tálalószekrényben, akkor fiókos modellt válasszon, ha pedig sok különböző méretű lapos tányérja van, akkor jó, ha minél több polccal rendelkezik a szekrény.