Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Natúr színű kerti párna tároló láda egy teraszon

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Te hol tárolod a kerti párnákat, kültéri lámpásokat és a kerti játékokat, amikor nem használod őket? Egy kerti tároló láda vagy párnatartó láda tökéletes tárolóhelyet biztosít mindezek számára. Segít tisztán és rendezetten tartani a kertet, kényelmesen tudod ki-be pakolgatni belőle a párnákat akár napi szinten is, nem kell a házon vagy a garázson belül helyet keríteni a különféle kerti kiegészítőknek, és a megfelelő modell télen-nyáron, esőben vagy hóban is megvédi a benne tárolt tárgyakat. Ráadásul egy kerti tároló láda lényegesen kevesebb helyet foglal mint egy kerti fészer. De hogyan válaszd ki a számodra megfelelő modellt? Ehhez néhány szempontot érdemes átgondolnod: 

  • Mennyi hely áll rendelkezésre a párnatartó láda számára a teraszon vagy az erkélyen?
  • Mit szeretnél benne tárolni?
  • Tervezed a tároló láda áthelyezését, mozgatását év közben?
  • Milyen a stílusod, és milyen párna tároló láda illeszkedne jól a többi kerti bútorodhoz?
  • A tároló védve lesz az eső és a hideg ellen, vagy fagyálló és vízálló modellre van szükséged?

Van néhány jellemző, ami pusztán „jó ha van “, néhány másik viszont elengedhetetlen. Ebben a blogbejegyzésben minden olyan fontos információt megosztunk veled, amire csak szükséged lehet új párnatároló láda vásárlás előtt.

Tároló láda kisebb méretű teraszokra vagy erkélyekre

Korlátozott helyre kisebb méretű bútorokat szükséges pakolni, ezért ez extra fejtörést okozhat a kiválasztási folyamat során. Vásárlás előtt mindenképpen pontosan mérd le a rendelkezésre álló helyet, így biztosan nem fogsz véletlenül túl nagy ládát vásárolni. Habár sok kerti tároló láda nagyobb teraszokra vagy kertekre lett tervezve, elérhető néhány kifejezetten kisméretű, praktikus modell is.

Ha kicsi a terasz vagy az erkély, vagy egyszerűen csak nem akarsz hatalmas tároló ládát vásárolni, akkor érdemes egy kompakt méretű, multifunkcionális modellt választani. Egyes párnatárolók úgy lettek megtervezve, hogy egy vagy két ember súlyát is elbírják, így nem csak tárolóként, hanem padként is használhatóak. Az egyik ilyen modellünk például a SVENDBORG. A rajta kialakított süllyesztett fogantyúnak köszönhetően könnyedén odébb tudjátok vinni, ha például több vendéged érkezett, mint ahány kerti széked van.

A KARLBY inkább kerti pad mint tároló láda, de az ülés alatti nagy tároló rekeszben tarthatod a kerti párnáidat és egyéb kiegészítőidet, és a tetején lévő puha ülőpárnának köszönhetően kényelmesen ülhetsz is rajta. A KARLBY FSC® tanúsított fából készült (FSC® N001715), így ideális választás számodra, ha szereted a keményfa megjelenését és törődsz a környezeteddel.

Olvasd el a megfelelő napernyő kiválasztásához készült útmutatónkat is.

Nagy kerti tároló láda sok hellyel

Egy nagyobb méretű teraszon vagy kertben - ahol étkezőszett és ülőgarnitúra is helyet foglal - általában sok párnát és egyéb kiegészítőt kell tárolni. Szerencsére valószínűleg rendelkezésre áll elegendő hely egy nagyméretű tároló láda elhelyezésére is, amiben nem csak kerti párnákat, hanem lámpásokat és akár néhány kerti szerszámot is tarthatsz. Ha pontosan ezt szeretnéd, akkor azt javasoljuk, hogy legalább egy 700 liter űrtartalmú párnatartó ládát válassz.  

Az egyik remek opció például a STAVERN, ami hidraulikus tetővel rendelkezik, így könnyen és finoman nyitható és zárható.

Mozgatható párnatartó ládák

Időnként át kell raknod máshová a tároló ládát? Vagy egyszerűen csak szereted néha átrendezni a teraszt? Ebben az esetben egy fogantyúval felszerelt tároló láda megkönnyíti majd az életed. A BISNAP egy kicsi és könnyű párnatartó, amit könnyű ide-oda mozgatni. UV-védett műanyagból készült és fagyálló és vízálló is.

A YDERUP egy kicsit nagyobb, mint a BISNAP, így több minden belefér. Emiatt valamivel nehezebb is, éppen ezért a fogantyún kívül az egyik végén két kerékkel is fel van szerelve, hogy könnyen mozgatható maradjon. Natúr, szürke és fekete színben is elérhető, és műrattan kialakításával stílusos kiegészítője lesz bármelyik terasznak.

Stílus és szín

A rattan, keményfa és műanyag népszerű alapanyagok kerti tároló ládákhoz. A kerti tároló láda megjelenése és színe elsősorban az alapanyagától függ, ami a szükséges karbantartást is meghatározza. 

Választhatsz olyan párnatárolót, ami nem különösebben feltűnő, vagy olyat, ami tökéletesen illik a többi kerti bútorodhoz. Bizonyos kerti tároló ládák egy adott kerti bútor termékcsaládhoz tartoznak, mint például a TAMBOHUSE. A TAMBOHUSE párnatároló láda tökéletesen illik a TAMBOHUSE kerti ülőgarnitúrához, és elérhető natúr és szürke színben is, így könnyedén a saját egyedi ízlésedhez igazíthatod a szettet.

Védd meg kerti párnáidat

Ha olyan helyre fogod rakni a párnatartó ládát, ahol közvetlenül süt rá a nap, vagy esik rá az eső, akkor olyan modellt válassz, ami UV-védett, és/vagy vízálló. Az UV-védelem megvédi a bútor színét az idő előtti kifakulástól, a vízállóságnak köszönhetően pedig esős időben is szárazak maradnak a benne tárolt holmik.

Jó ha tudod, hogy a napi szintű éjszakai fagyás majd nappali kiengedés hosszútávon károsíthatja a kerti párnáid huzatát, ezért amennyiben a párnatartó ládát olyan helyre fogod rakni, ahol nem védett a nagy hidegtől, akkor fagyálló tároló ládát válassz.

Végső soron a megfelelő kerti tároló láda funkcionális, stílusos, és a strapabírás érdekében a környezetének megfelelő extra tulajdonságokkal rendelkezik, így tartósan segít rendezetten és tisztán tartani a teraszod, és megvédi a kerti párnáidat minden évszakban.

Tudjon meg többet

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Hogyan válaszd ki a megfelelő kerti széket

Útmutató: Építs egyedi elemes kerti ülőgarnitúrát a teraszon

Útmutató: Építs egyedi elemes kerti ülőgarnitúrát a teraszon

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról

Átfogó útmutató a különféle kerti bútor anyagokról

Az FSC® tanúsítvány a felelősségteljes forrásból származó fa biztosítéka

Az FSC® tanúsítvány a felelősségteljes forrásból származó fa biztosítéka