Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Piros HOVMARKEN függőágy a homokos parton

Hagyományos vagy modern függőágy – melyiket válasszam?

Dátum:

Kategória: Kert

Címkék: kert

A függőágy nagyszerű kerti kiegészítő, és biztos siker lesz a kertben nyáron. Megpihenhetsz benne, és elengedheted magad egy mozgalmas nap után, miközben élvezed a nyugtató ringatást, de a gyerekeknek is remek játék.

Ha nyáron függőágyvásárláson gondolkodsz, van pár tippünk, mit tarts szem előtt, mielőtt befektetsz egy új darabba.

Melyik függőágyat válasszam?

Két tipikus kerti függőágy típus létezik: a klasszikus – és a mobil függőágy, melynek saját állványa van. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is, ezért mielőtt kiválasztod a számodra megfelelőt, érdemes eldöntened, hogy főleg milyen célra fogod használni.

Miért jó a hagyományos függőágy?

A hagyományos függőágy a legstabilabb, mivel szorosan a fához, vagy oszlophoz van rögzítve. Emiatt megfelel gyerekek számára, akik felmászhatnak rá és játszhatnak benne. Azért bizonyosodj meg róla, hogy jó-e a függőágy elhelyezése, nehogy a gyerekek belehintázzanak valamibe, miközben játszanak.

 

Hol a legérdemesebb elhelyezni a függőágyat?

Ha a függőágyat arra szeretnéd használni, hogy gyerekek játszhassanak benne, a legmegfelelőbb elhelyezés a kert egy központi részében van. Fontos, hogy a függőágy látható helyen legyen, így rajta tudod tartani a szemed a gyerekeken. Fő a biztonság, és hogy a gyerekek ne sérüljenek meg játék közben.

Más részről, ha a kerti függőágyad a jól megérdemelt pihenésre szeretnéd használni, jó ötlet lehet elhelyezni a kert egy árnyékos sarkában. Így békében élvezheted a friss levegőt és a nyugtató hintázást anélkül, hogy valaki megzavarna.

Jobban tetszik az állványos függőágy?

Egy újabb trend a saját állványú függőágy. Ez a függőágy tökéletes választás azoknak, akiknek járólap, vagy befüvesített, bebetonozott rész van a kertjében. A saját állványú függőágyat könnyű egyik helyről a másikra mozgatni. Így ha már eleged van a tűző napból, egy pillanat alatt áthelyezheted az árnyékba.

A saját állványú függőágyak azonban kevésbé stabilak, mint a hagyományos darabok. Emiatt nem a legjobb ötlet, ha gyerekeid vannak, akik bele szeretnének mászni.


HOVMARKEN saját állványos függőágy

Hogyan állítsd fel a függőágyat?

Amikor új függőágyat állítasz fel, olyan helyet kell keresned, ahol megfelelően fel tudod rögzíteni. Ez lehet akár két fa, vagy két oszlop. Úgy rögzíted a függőágyat, hogy mindkét fa vagy oszlop köré kötsz egy kötelet, majd a kötelet a függőágyhoz kötözöd.

Milyen magasra kell kötni a függőágyat?

Amikor eldöntöd, milyen magasan legyen a függőágy, kövesd a következő szabályt: a magasság a fele legyen az oszlopok és fák közti távolságnak. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb kényelmet érd el, a függőágy üresen legyen banán formájú. Ha a függőágy túl rövid, meghosszabbíthatod a végein egy kötéllel.

Ha rögzítetted az új függőágyad, már nincs más hátra, mint hogy kényelmesen elhelyezkedj benne és élvezd a munkád gyümölcsét.