Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Könyvespolc a háttérben egy étkezőasztal vázával és egy étkezőszékkel

5 lépés: Saját stílusod a dekorációban

Szeretnél olyan dekorációt létrehozni, ami tükrözi a személyiséged? A megfelelő előkészülettel és odafigyeléssel a részletekre a nappalid egy otthonos és önkifejező tér lehet, amelybe belecsempészheted a személyes stílusodat, és ami mindig feltölt energiával.

Ritkán gondoljuk át, hogy pontosan milyen tárgyakat is szeretnénk látni az otthonunkban. Ha szeretnéd felfedezni saját személyes stílusod, olvass tovább, mi pedig adunk néhány tippet és ötletet:

1. Ismerd meg a saját igényeidet

Ahhoz, hogy felfedezd a saját ízlésedet, csinálj egy mappát, amelyben összegyűjtöd a neked tetsző dekorációkat és lakberendezési ötleteket. Így könnyebb lesz észrevenned, hogy milyen minták és belső terek ismétlődnek. 


Ha nem igazán tájékozódsz el az online térben, esetleg csak jobban kedveled a hagyományos magazinokat, természetesen újságokból is gyűjthetsz ki képeket - a lényeg, hogy felismerd, mi tetszik neked. A fotók mellett akár színmintákat vagy szövetdarabokat is hozzáadhatsz a kollekcióhoz. Minél több dolgot gyűjtesz össze, annál jobban körvonalazódik majd a saját stílusod. Még akkor is, ha elsőre túl eklektikusnak tűnik. :)

2. Válaszd ki a színeket

A színek alapvetően tükrözik a személyiséged. A meleg és hideg színek kombinációja merész, vidám megjelenést kölcsönözhet egy helyiségnek. Az olyan semleges tónusok, mint a szürke, sötétkék, bézs vagy fehér, remek alapot adnak egy harmonikus, egységes megjelenéshez. A különböző színek kombinálása dinamikus, mégis nyugodt hatást kelt.

3. Válassz egy "központi" dekorációs elemet

Válassz ki egy tárgyat, például egy asztaldíszt, tálat, lámpát vagy vázát, amit nagyon szeretsz. A többi dekorációs elemet és kiegészítőt pedig igazítsd ennek a stílusához. Így a hangsúly a központi elemen van, azonban az azt körülvevő dísztárgyak sem vesznek el a háttérben.


Egy jól megválasztott központi dekorral - ami közel áll hozzád - megalapozhatod a szoba stílusát és hangulatát.

4. Kezdd kicsiben

Jelölj ki egy kisebb területet az otthonodban – egy fali polcot, egy komód tetejét vagy a nappali sarkát. Gyűjts össze néhány dolgot, amik nagyon tetszenek: egy rattan asztali lámpát, egy dekoratív vázát vagy a kedvenc bekeretezett fényképedet, és rendezd el őket szépen. Ez a kis terület mindennap feldobja majd a kedved, ha elhaladsz mellette.


Egy kis terület megtervezése jóval kevesebb energiabefektetést igényel, mint egy egész szoba átalakítása, és egyben segít is kitalálni, mit szeretsz és mi tetszik neked - ezzel pedig még egy lépéssel közelebb kerülsz a saját, egyedi stílusod felfedezéséhez.

5. Nézd meg a JYSK enteriőröket inspriációért

Látogass el a hozzád legközelebbi JYSK üzletbe, és nézd meg újdonságainkat szépen berendezett enteriőrökben. Biztosan találsz majd valamit, ami a te stílusodat és ízlésedet tükrözi.

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül