Stílusos étkészlet, tányér, pohár és bögre

Bár a rohanós hétköznapok forgatagában előfordulhat, hogy a tévé előtt ülve papír csomagolásból fogyasztjuk el a megrendelt vacsorát, nyugodt estéken és hétvégéken lehetőségünk van együtt leülni az asztalhoz, és rendesen megterített asztalnál elfogyasztani az ételt. A JYSK-nél számos tányér, azon belül is nagytányér, kistányér, mélytányér, üveg pohár, kancsó, kanál és kerámia bögre közül válogathat, amelyek stílusos megjelenésüknek köszönhetően nem csak hétköznapokon, hanem ünnepi vacsoráknál is helytállnak. Egy szép tányérból jobban esik a kedd esti csirkesaláta és a karácsonyi töltött káposzta is. Tányér, pohár bögre és evőeszköz választékunk nem csak szép, hanem praktikus is, mivel a legtöbb termékünk mosogatógépben mosható, így a vacsora végeztével könnyebb az eltakarítás is. Termékeink nem előre összeválogatott étkészlet formájában, hanem külön darabokként vásárolhatóak meg, így kedve szerint kombinálhatja a különféle méretű tányérokat.

Az ideális étkészlet tartalma, és a teríték elkészítése

Az egyszerű hétköznapi étkezések folyamán általában elegendő egy tányér is az ebéd vagy a vacsora elfogyasztásához, azonban ünnepi összejövetelekre és egyéb különleges alkalmakra általában többfogásos menüvel készülünk. Az ízléses találáshoz és kényelmes étkezéshez az alábbi étkészlet felépítést javasoljuk:

  • Kistányér és villa az előételhez. Ezek kerülnek először az asztalra, és az előétel elfogyasztása után leszedjük.
  • Mélytányér vagy leveses tányér és kanál a leveshez. A mélytányér kerül legfelülre, a kanalat pedig a tányérok jobb oldalára helyezzük.
  • Nagy lapos tányér, kés és villa a főételhez. A lapos nagytányér a mélytányér alá kerül a terítékben, a kettő közé pedig tegyünk szép papírszalvétát. A villa a tányérok bal, a kés pedig a jobb oldalára kerül.
  • Desszertes tányér és kisvilla vagy kiskanál a főétel utáni édességhez. Ezeket nem helyezzük előre ki a megterített asztalra, hanem a főételes tányérok leszedése után osztjuk ki a vendégeknek.
  • Az étkezés közben fogyasztott italokhoz üveg pohár, borospohár vagy pezsgőspohár kellhet.
  • A kávé fogyasztásához természetesen kerámia csésze vagy bögre szükséges.

Multifunkciós kerámia tányérok

Egy egyedi megjelenésű kerámia tányér nem csak étkezésre használható, hanem akár dekorációs célokat is kiszolgálhat. Egy nagyobb lapos tányérba például 3-4 tömbgyertya kényelmesen elfér, és néhány kiegészítő, például gyöngyök vagy potpurri hozzáadásával csodás dekorációt készíthet belőle. Kézműveskedni vágyók speciálisan erre alkalmas festékkel szép ábrákat rajzolhatnak egy semleges színű tányérra, amit aztán egy fali polcra helyezve kiállíthatnak otthonukba.