Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Elegáns szürke fotel kanapéval és asztalokkal a nappaliban

Új fotelt keresel? Adunk pár hasznos tippet.

Mikor új fotel vásárlására előtt állsz, egy igen széles választékkal találod szemben magad. A választás ilyenkor nem könnyű. A legfontosabb a saját egyéni szükségleteid szem előtt tartása, hogy hol akarod elhelyezni, vagy hogy milyen igénybevételnek lesz kitéve.

Pár dolog, amit érdemes átgondolni fotel vásárlás előtt

Elsősorban azt gondold végig, hogy mik az elvárásaid az új fotellel kapcsolatban. Egy multifunkciós vagy relax fotelt keresel, esetleg masszázsfunkcióval? Szövet vagy textilbőr huzatot szeretnél? Mennyire legyen praktikus, lábtartóval kombinált? Az alábbi pontok segíthetnek a köt szűkítésében:

  • A fotel háttámlájának magassága
  • Legyen karfája vagy ne?
  • Anyag és szín
  • Kényelem és minőség

Alacsony vagy magas fotel?

Egy magas háttámlás fotel jó választás, ha szeretsz egyenesen ülni, vagy szereted ha teljesen körbeölel a fotel. Akkor is praktikus, ha szoktál fotelben ülve a számítógépeden dolgozni. A magas háttámla abban is segít, hogy ne görnyedj meg nagyon, ezzel kímélve a nyakad és a hátad.

EJERSLEV fotel lábtartóval kisasztalokkal a nappaliban

Kicsi vagy nagy fotel legyen?

A fotelek mérete igen széles skálán mozog. Egy kisebb méretű fotel kevesebb helyet foglal és könnyebb, mint egy nagyobb, több funkcióval rendelkező társa.

Így amikor kiválasztod a megfelelő fotelt, nem csak a kényelem és kinézet számít, hanem a rendelkezésedre álló hely is. Lehet, hogy egy sarokba tervezed elhelyezni, ahol különálló bútorként funkcionál majd, vagy szeretnéd, hogy stílusban és színben illeszkedjen a környező bútorokhoz. Egy karfás fotel esetében számolni kell azzal, hogy valószínűleg szélesebb is, mint karfa nélküli társai.

EGEDAL fotel díszpárnával hangulatos nappaliban tűzhely mellett

Harmónia a nappali bútorai között

Ha ügyelsz az apró részletekre, akkor érdemes figyelembe venni, hogy a fotel formaterve és anyagai passzoljanak a nappali többi bútorához. Például a fotel fa lábai ne üssenek el nagyon a dohányzóasztalod vagy polcod színétől. Apró részletek ezek, de lehet, hogy hosszútávon zavarni fog, ha elütnek a színek.

Amit jó ha tudsz a bőr és textilbőr fotelekről

A bőr fotelek nagyon praktikusak mivel egy nedves ruhával pillanatok alatt tisztára lehet törölni őket. Egy jó bőr fotel sokáig a lakás dísze lehet, és az anyag öregedésével is szép marad.

A textilbőr olyan felületi kezelést kap, amitől úgy néz ki, mint a valódi bőr. A textilbőrnek jó a kopásállósága, de nem olyan tartós, mint a valódi bőr. Tisztításához nem szabad vegyszereket, bőrápolót vagy tisztítószert használni, csak nedves ruhát.

Textilbőr huzatú foteljeink között megtalálod a masszázsfunkcióval is rendelkező modelleket, melyek újabb szintre emelik a pihentető kényelem fogalmát.

HOVBORG masszázsfotel díszpárnával dohányzóasztal mellett

A szövet huzatú fotel jó választás? 

Sok modern fotel készül szövet huzattal, így divatos színek széles választékából tudsz szemezgetni. A szövet huzatot is el lehet látni folttaszító réteggel, ami így vízlepergető tulajdonsággal is bír majd. Ez függ az anyag sűrűségétől és vastagságától.

Tegyük fel, hogy megtaláltad álmaid foteljét, már csak a színt kell kiválasztanod. Azt gondolhatjuk, hogy a sötétebb árnyalat a jó választás, mert praktikusabb.  Ez nem feltétlenül igaz. Ha közvetlenül éri a napfény, akkor könnyen kifakulhat a sötét anyag színe. Egy közepes szürke árnyalat jobban elfedi a por vagy kisebb foltok okozta nyomokat.

A teljesen fehér színű huzat mindig kényesebb lesz. Ezért ha fehér vagy nagyon világos színű fotel mellett döntesz, akkor érdemes levehető, mosható huzatút választani.

EGEDAL fotel és EGEDAL kanapé szürke színben dohányzóasztallal a nappaliban

EGEDAL választékunkról, a különböző elérhető színekről és formákról többet is megtudhatsz itt.

 

Tudjon meg többet

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció