Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Tippek a csík nélküli ablakmosáshoz

Tippek a csík nélküli ablakmosáshoz

Az ablakok nem mossák le magukat. Tiszta hideg víz, megfelelő mennyiségű mosószer, helyes technika és az alkalmas felszerelés választása fog gyönyörű, frissen mosott, csík nélküli ablakokat eredményezni. Olvass tovább és tudd meg a legjobb tippeket és trükköket az ablakmosáshoz, hogy ne legyenek csíkok rajtuk, miután lemosod őket.

Válaszd ki az ablakmosáshoz megfelelő felszerelést

Ablakmosáshoz alapvető a megfelelő felszerelés kiválasztása. Az alábbiakra lesz szükséged: 

Ne feledkezz meg a megfelelő arányú ablaktisztítóról

Amikor ablakot mosunk, jó ötlet ha nem csak csapvizet használnunk. A csapvíz sok kalciumot tartalmaz, ami miatt csíkos lehet az ablaküveg. Ezért nem árt, ha adunk egy deciliter háztartási ecetet 5 liter hideg vagy forró vízhez.

Ha nagyon koszos az ablaküveg, használj háztartási ammóniát és mosogatószert

Ha nagyon koszos az ablaküveg, jó ötlet egy félkupaknyi háztartási ammóniát és egy evőkanálnyi mosogatószert is hozzáadni a fent említett keverékhez. Azonban ha az ablakok belsejének mosásához használod az ammóniát, mindenképp alaposan szellőztess ki utána.

Store vinduer i moderne lejlighed

Hogyan mossunk ablakot helyesen és csíkok nélkül?

Először is teljesen töröld meg az ablakkeretet, mielőtt elkezded lemosni az ablakot. Ezután nedvesítsd be az ablaktisztítót vagy a törlőrongyot és sikáld meg nagyon alaposan az ablaknak azokat a részeit, melyek különösen koszosak, maszatosak és zsírosak.

Egy folyamatos mozdulattal használd az ablaktisztítót

Fontos, hogy az ablaktisztítót egy folyamatos mozdulattal használd. Ne felejtsd el átfedni azokat a területeket, amiket már lemostál, hogy ne legyen csíkos az ablak. Folyamatosan töröld le a fölösleges vizet az ablaktisztítóval és cseréld a vizet rendszeresen, akárhányszor csak piszkos lesz. 

A bal felső sarokból indulj és egy fordított S formában töröld az ablakot

A bal felső sarokból indulj az ablaktisztítóval és onnan folytasd az ablaktörlést. Mindig az a legbölcsebb, ha az ablak tetején kezdesz, így a víz az ablaküvegen marad. Ez kis és nagy ablakok esetén is érvényes, melyeknél az üveg kisebb üvegtáblákra van osztva: például egy osztott ablak esetén. Ezután egy fordított S alakban töröld az üveget.

Végezetül használj egy száraz törlőkendőt

Végezetül egy száraz törlőkendőt vagy egy száraz konyharuhát használj az alsó és felső sarkok megtörlésére. Ezáltal elkerülheted, hogy csíkos legyen az ablaküveg. Ha az ablaküvegek nagyon koszosak, érdemes kétszer lemosnod őket.

Nyvaskede vinduer med hvide gardiner

Milyen gyakran mossunk ablakot?

Nincs válasz a kérdésre, hogy milyen gyakran érdemes ablakot mosni. Ha olyan környéken laksz, ahol sok a por a levegőben (például a belvárosban), érdemes viszonylag gyakran ablakot mosnod. Általános szabály, hogy havonta egyszer nem árt túlesni rajta. Minél gyakrabban mosod le az ablakaidat, annál kevesebb kosz és zsír lesz rajtuk, így könnyebb és gyorsabb lesz letisztítani őket. 

STORAVAN gardiner ved nyvasket vinduet
 

Vedd számításba az időjárást ablakmosáskor

Tulajdonképpen akármilyen időben moshatsz ablakot, de könnyebb napsütésben kiszúrni a koszt. Azonban, a közvetlen napfény gyorsabban száríthatja meg az ablakokat és ez is a csíkok megjelenéséhez vezethet.

Ha hűvös időben mosol ablakot, a víz gyorsan megfagy és ez is a csíkok megjelenését eredményezheti. Ebben az esetben jó ötlet lehet egy kis forró vizet használni, hogy meggátold, hogy a víz ráfagyjon az ablaküvegre. Gyorsan kell dolgozni az ablaktisztítóval.

 VARPEN mørklægningsgardin ved nyvasket vindue
 

Tudjon meg többet

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció