Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ötletek új étkezőasztal vásárláshoz

Ötletek étkezőasztal vásárláshoz

Az étkezőasztal a családi összejövetelek fő helyszíne és egy igazi fókuszpont bármelyik modern otthonban. Az étkező egy olyan hely, ahol a család összegyűlhet vacsorázni és megbeszélni a nap történéseit.
Sok családnál az étkezőasztal az étkező közepén van elhelyezve. Az étkezőasztal fontos beruházás, mivel a család sok időt tölt együtt körülötte. Olvass tovább pár új ötletért! Legyél felkészült, mielőtt elindulsz új asztalt venni! 

Stílusos, praktikus vagy modern étkezőasztal?

Egy étkezőasztal lehet rusztikus, egyszerű, stílusos, modern, praktikus vagy exkluzív. A lehetőségek végtelenek.  A legfontosabb, hogy megtaláld azt az étkezőasztalt, ami passzol az otthonod stílusához és igazodik az igényeidhez. Mielőtt beruházol egy gyönyörű, új, modern étkezőasztalba, fontos, hogy kiválaszd a hozzád illő stílust.

 

Több funkciót kell ellátnia az étkezőasztalnak?

A legtöbb modern otthonban az asztal az étkezőben helyezkedik el, mely gyakran több szerepet ellátó helyiség. Így általában ez jellemző az étkezőasztalra is. Itt vacsorázol meg és itt beszéled meg a napi dolgokat, de lehet, hogy a gyerekek is itt szoktak rajzolni vagy leckét írni, a szülők pedig dolgozni.

Tehát amikor új étkezőasztalt választasz, gondolj arra, hogy mire fogjátok az asztalt használni. Ez releváns az asztal méretének és elhelyezkedésének szempontjából is.

 

Négyzetes, kerek, vagy ovális asztal?

A méretnek és a formának passzolnia kell a szobához. Alaposan át kell tehát gondolni, hogy hova kerüljön az étkezőasztal. Ha sok helyed van, a nagy, négyzetes étkezőasztal ideális választás. Ha hely híján vagy, érdemes egy kisebb, vendéglapos asztalt beszerezned.

A kerek asztal nagy és kis szobákhoz is jól passzol. De ne feledd, hogy az asztal anyagának és az étkezőszékeknek is passzolni kell egymáshoz és a szobához is.

A kerek asztal mindemellett egy különös dinamikát visz a szobába lekerekített éleivel és lágy formájával. A kerek étkezőasztalnál közelebb is ültök egymáshoz, így mindenkinek egyszerűbb csatlakozni a beszélgetéshez.

 

 

Milyen anyagból készüljön az étkezőasztalod?

Az étkezőasztal anyaga jórészt attól függ, hogy mire szeretnéd használni. Ha kisgyerekeid vannak, akkor olyan anyagot érdemes választani, ami nem „kényes” és könnyen tisztítható.

Választhatsz laminált felületű asztalt, üvegtetejű asztalt vagy melamin tetejű asztalt. Ezek az anyagok nedves törlőronggyal könnyen tisztíthatók. Ha viszont inkább egy modern étkezőasztalra vágysz fa vagy acél asztallappal, akkor több karbantartást fog igényelni és könnyebben karcolódik majd. 

Tudjon meg többet

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei