Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Összehajtott pulóverek tolóajtós szekrényben

Így tartsd fenn a ruhatáradat

A környezetünk megóvása most fontosabb, mint eddig bármikor. A ruhásszekrényed lehet az első lépés a felelősségtudatos élet felé. Ha jobban átlátod a ruháidat, nagyobb eséllyel fogod használni/hordani őket. Kezdd rendszerezéssel, hogy jobban átlásd, milyen ruháid vannak. Adunk néhány tippet:

Tárolási ötletek a ruhásszekrénybe

A legegyszerűbb módja annak, hogy a szekrényed rendezettebbnek tűnjön, az, ha egyforma vállfákat használsz.

Válogasd szét a ruháidat kategóriák és aztán színek szerint. Az ingeket egy helyre akaszd fel és rendezd sorba őket a legvilágosabbtól a legsötétebb felé, balról jobbra. Ugyanezt ismételd meg a nadrágokkal és minden mással is.

Ne dobd el a cipősdobozokat! Megvédik a cipőket a portól és egyszerűen egymásra pakolhatók. A dobozra tegyél egy képet vagy címkét a cipőről, hogy tudd, mi van benne.

Szerezz be egy ruhásszekrényt, amely hozzád illik. Ha általában pulóvert vagy pólót viselsz, sok polcra van szükséged. Ha rendszeresen viselsz öltönyt vagy kosztümöt, a ruhaakasztó fontos, hogy minden darabot megfelelően tárolhass. A kosarak tökéletesen alkalmasak zoknik, sálak és más kisebb darabok tárolására.

Ha még mindig nehezedre esik eligazodni a szekrényedben, ideje kiselejtezni, amire nincs szükséged. Minden egyes darabnál kérdezd meg magadtól: ha ma látnád ezt a boltban és tudnád, amit most tudsz róla (pl. a nadrág egy kicsit szorít, vagy a pulóver anyaga szúrós), vajon megvennéd? Ha a válasz nem, ideje megválni tőle.

Persze az is fontos, hogy mit tartasz meg. Van néhány alapvető darab, amiből mindig érdemes legalább egyet tartani otthon: egy fehér póló, egy fekete ruha, egy térdig érő szoknya, stb.

Mosási tanácsok

Általában érdemes mindent minél ritkábban mosni. A mosás idővel alaposan megviselheti a ruhákat. Ha nincs a ruhán látható folt és nincsen szaga, nem feltétlen kell minden egyes alkalommal kimosni, miután viselted. A kényesebb darabokat mindig mosózsákban mosd, a gyapjúruhákat pedig kézzel. Tipp: salátaszárítóval könnyen ki tudod facsarni belőlük a vizet. Vízszintesen szárítsd őket, hogy ne nyúljanak ki.

Ha mégis újat vásárolsz…

A használt vagy vintage ruhák vásárlása segít a minimumon tartani az ökológiai lábnyomodat. Ha az új szerzeményeid egy kissé szagosak, spriccelj rájuk egy spriccelős palackból egy kis vodkát: ahogyan a vodka elpárolog, a szagok is távoznak.

További trükkök és fortélyok

Túl szűk a cipőd? Tölts meg két vízhatlan műanyag zacskót vízzel, tedd őket a cipőkbe, és az egészet tedd a fagyasztóba. Ahogyan a víz megfagy, szép gyengéden kitágítja a cipőket.

Vasaláskor a sérülékeny gombokat vagy részleteket fedd le egy fém kanállal, és úgy vasald a körülötte lévő részt.

A frissen vasalt inget öt percig hagyd lógni, mielőtt felveszed - így nem lesznek rajta új ráncok.

Neked is vannak felelősségtudatos, de stílusos ötleteid? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Az ideális előszoba pad kiválasztása

Az ideális előszoba pad kiválasztása

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

5 okos tárolási megoldás kis terekhez

5 okos tárolási megoldás kis terekhez