Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
többféle színű és fajtájú tiszta függönyök és redőnyök

HOGYAN TISZTÍTSUK MEG FÜGGÖNYEINKET ÉS REDŐNYEINKET

A függönyök és redőnyök tisztítása nem olyan nehéz, mint gondolnánk. Azonban, mint minden takarításnál, itt is az a legjobb, ha csírájában semmisítjük meg a problémát.

Függönytisztítás

Ha van a készfüggönyön karbantartási útmutató, természetesen érdemes követni. Használja az ajánlott finom mosást – általában a gyapjú programot alacsony fordulatszámon. Fontos, hogy a vízszint magas legyen, mert így megóvja a szálakat. Ha nagy függönyei vannak, vegye számításba, hogy kétszer szeretne-e mosni, ahelyett, hogy mindkettőt egyszerre mosná.

Ha nem biztos benne, hogy a függönyei kibírnak egy mosást, természetesen kézzel is tisztíthatja őket. Mindegy, hogy gépben vagy kézzel mossa a függönyeit, jó ötlet még nedvesen kiakasztani őket egy időre, hogy elkerülje a fölösleges gyűrődéseket szárítás közben. Csavarja ki alaposan, vagy centrifugázza ki a függönyöket alacsony sebességgel. Helyezzen egy újságot vagy egy törülközőt a függönyök alá, hogy felszívja a vizet és így megóvja a padlót.

Reluxa tisztítás

Legegyszerűbben reluxa tisztító kefével vagy mikroszálas törlőkendővel lehet a reluxát megtisztítani. Zsírfoltos a reluxa? Ha igen, használjon nedves törlőkendőt vagy akár egy nedves ruha is megteszi. Tiszta vízzel is tisztítható, amihez, ha szükséges, mosogatószert is adhatunk.

Alapjába véve, nem ajánljuk, hogy vegye le a reluxát és mossa ki. Lehetséges opció, de nagyon időigényes. Az alumínium reluxa könnyen megtörhet az oldalain, szóval legyen óvatos. Helyezze a reluxát finoman egy fürdőkádba vagy a zuhanytálba és meleg vízben, kímélő mosószerrel, ecettel és puha kefével mossa meg. Esetleg tegyen egy kevés öblítő szert a vízbe. A vízcseppek megakadályozzák a foltosodást. Akassza fel a reluxát száradni, mielőtt visszatenné a helyére.

Szalagfüggöny tisztítás

A szalagfüggönyt mikroszálas törlőkendővel vagy porkefével lehet tisztítani. Ha egy kis baleset adódik és a lécek szennyfoltosak lesznek, le lehet őket venni letisztítani. A léceket nem szabad közvetlenül összehajtogatni. Az ilyen típusú sötétítőt óvatosan kell tisztítani. Forgassa a léceket, de hagyja, hogy a lehető legjobban kitöltsék a kádat vagy a zuhanytálat. Javasolt a szalagfüggönyöket hideg vízben mosni. Némely szalagfüggöny maximum 30 fokban áztatható. Mindig ellenőrizze a mosási utasításokat.

Redőnytisztítás

A redőnyt mikroszálas vagy nedves ruhával tisztíthatjuk.

Rolós függöny tisztítás

A rolós függönyök ritkán koszolódnak, mivel vagy fel vannak tekerve, vagy teljesen függőlegesen le vannak engedve. A rolós függönyök többsége könnyen porolható törlőkendővel vagy porszívózható. Nedves ruhával és mosogatószerrel is tisztítható.

Raffroló tisztítás

A raffroló is könnyen tisztítható törlőkendővel vagy kefével. Le is lehet venni őket kimosni

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül