Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Hogyan tartsd távol a legyeket az otthonodtól

Hogyan tartsd távol a legyeket az otthonodtól

A legyek nyáron visszatérő bosszúságot jelentenek sok ember számára a házban, mikor kinyitják az ablakokat és az ajtókat szellőztetni. Ha nem szeretnél teniszkönyököt, miközben fel alá rohangálva próbálod agyoncsapni a legyeket, adunk neked néhány tippet, hogyan szabadulhatsz meg tőlük.

Szabadítsd meg otthonod a legyek által hordozott baktériumoktól

A legyek nem csak nyűgöt jelentenek, de károsak lehetnek az egészségre is. Az ürülék, a rohadt étel, valamint a dögök a kedvenceik és veszélyes baktériumokat, vírusokat is terjeszthetnek. Ezért különösen fontos a legyek távoltartása otthonunktól.

Ha a legyek már megtalálták a bevezető utat, olyan hamar kell megszabadulnod tőlük, amennyire csak lehet.  Noha egy házi légy átlagos élettartama csupán két hét, ez idő alatt 1000 petét is rakhat. Ez azt jelenti, hogy egyetlen légy rövid időn belül hatalmas problémát jelenthet.

Tartsd kinn a legyeket egy szúnyoghálóval

Először is arra koncentrálj, hogy megakadályozd, hogy a repülő rovarok a házadba jussanak. A legbiztosabb módszer a legyek kint tartására egy szúnyogháló fölszerelése, így jó eséllyel nem tudnak bejutni. Ezzel távol tarthatod az irritáló legyeket nyitott ajtók és ablakok mellett is.

Tipp: Másik, kevésbé általános megoldás a legyek távoltartására a mexikói vizes zsák trükk. Tölts meg egy átlátszó műanyagzacskót vízzel, tegyél bele néhány érmét és akaszd ki. A legyeknek nincs pupillájuk, amivel szabályozzák a fényt a szemükben. Tehát a trükk lényege az, hogy a legyek úgy érzékelik a zsákot, mintha hatalmas vibráló víztömeg lenne, ami összezavarja és elijeszti őket. 

Szabadulj meg a legyektől UV fénycsapdákkal

Másik módszer a legyek távoltartására, hogy fénycsapdákat használsz. Ebben az esetben egy elektromos légyfogó az ideális megoldás. Ez is egy hatékony eszköz a legyek ellen. Az elektromos légyölők UV fénnyel vannak felszerelve, ami csábítja a legyeket. Amikor a legyek vagy egyéb rovarok hozzáérnek az elektromos hálózathoz, egy kicsi elektromos sokkot kapnak, ami megöli őket.

Hogyan szabaduljunk meg a legyektől vegyszerek nélkül

A legyek bárhol megmaradnak, ahol ennivalót találnak. Tehát próbálj meg minél kevesebb ételforrást nyújtani nekik. Más szóval győződj meg róla, hogy a házad makulátlanul tiszta és nincsen kint ennivaló, ami vonzhatná a legyeket. 

Figyelj oda, hogy a hulladéktárolóra szorosan illeszkedjen a teteje, hogy a legyek ne tudják a kukába rakni a petéiket. Általános szabály nyáron leteríteni a kint álló ennivalót, valamint azonnal letörölni a kiömlött ételt és italt.

Légy óvatos, ha vegyszereket használsz

Ha úgy döntesz, hogy vegyszerekkel küzdesz a legyek ellen, csak olyat használj, amit jóváhagytak háztartási használatra. A vegyszerek rosszat tehetnek a gyerekeknek és beszennyezik az ételt, szóval elővigyázatosnak kell lenned. Ne felejtsd el alaposan elolvasni használat előtt a címkét és kövesd az utasításokat. 

Tudjon meg többet

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció