Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Kulcsot tartó nő szobát ad ki

Hogyan adj ki egy szobát vagy a lakásodat

Ha úgy döntöttél, rövid távra, nyaralásra kiadsz egy szobát vagy lakást, érdemes bebiztosítani, hogy a hely hívogató legyen a reménybeli bérlők/vendégek számára. A földrajzi helyzet után az egyik legfontosabb tényező a berendezés. Ebbe a listába összegyűjtöttünk néhány tippet amellyel segítünk ötletesen berendezni a helyet.

Így add ki a lakásodat

1. Takaríts ki és szabadulj meg a fölösleges tárgyaktól

Semmi sem kevésbé hívogató látvány, mint a piszok és a rendetlen, összevissza heverő limlomok. Mielőtt lefényképezed a helyiségeket vagy vendégeket fogadsz, takaríts ki alaposan és tegyél rendet. Bizonyosodj meg arról is, hogy a vendégeidnek/bérlőidnek van elég helyük a holmijuk számára. A saját dolgaidat érdemes nem elöl hagyni.

2. Fordíts egy kis figyelmet a dekorációra  

A puszta fehér falakat egyszerű szépen feldíszíteni, pl. néhány bekeretezett poszterrel.

 

Ha a hely nem nagy, tükrökkel tágasabb hatást kelthetsz. A tükrök jó díszítőelemek, és gyakorlati funkciójuk is van.


3. Világíts okosan

A világítás nagyon fontos az összhatás szempontjából. De vajon mennyire van szükség, és hol érdemes elhelyezni a lámpákat?

A függőlámpa a furcsa árnyékok miatt nem biztos, hogy jó fényt vet a helyiségre - de központi fényforrásként hasznos lehet. Érdemes tartalékként tartani, és elhelyezni néhány asztali- és állólámpát a sarkokban vagy azokon a helyeken, amelyekre irányítani szeretnéd a figyelmet. A pusztán hangulatvilágításra szolgáló megoldásoktól sem kell visszariadni: az elemes égősorok csodásak erre, és még csak azt sem kell észben tartani, hogy hol a legközelebbi konnektor.

Nappali kanapéval, kis asztali lámpával és modern TV-asztallal, dekorációval


4. Tárolás és rendezés

Ha az ember nyaralni megy, általában sok dolgot visz magával, amit a szálláson kicsomagol a bőröndökből és sporttáskákból. Ha szobát vagy nyaralót adsz ki, fontos, hogy a vendégeidnek elegendő tárolóhely álljon rendelkezésére. A ruhásszekrénynek nem kell nagynak lennie, de fontos, hogy legyen benne vállfa, ruhaakasztó és polcok is. Ha kevés a hely, a ruhatároló rúd cipőspolccal jó megoldás lehet.


Gondolj az útikalauzokra, térképekre és brosúrákra, amelyeket a nyaralók magukkal szoktak hordani. Bizonyosodj meg róla, hogy a vendégeid nem fogják elveszíteni az útlevelüket vagy a napszemüvegeket: a polcokon mindez elfér.


A többfunkciós bútorok rendkívül praktikusak minden lakásban és nyaralóban. Ez a puff például kisszékként és lábtartóként is hsználható!

White armchair and pouffe in teddy upholstery in a stylish living room

 
Ha különösen fontos a számodra a tárgyaid épsége és a vendégeid kényelme, érdemes beszerezni egy matracvédőt mindegyik matrac számára és egy darab viaszosvásznat az ebédlőasztalra. Készíts néhány fényképet, és készen is vagy!

 

 

Tudjon meg többet

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Reflektorfényben: A MARKSKEL tároló bútor kollekció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei