Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Szuper Hét | Akár 60% kedvezmény!

Éleszd újra kerti bútorod – hogyan fessük le kerti bútorainkat

Éleszd újra kerti bútorod – hogyan fessük le kerti bútorainkat

Most, hogy a hőmérséklet tartósan 30 fok körül alakul, a hétvégéken a levegőt megtölti a grillezett finomságok illata, ideje elővenni a kerti bútorunkat. Ekkor érhet a meglepetés, hogy mennyit szenvedett a tél során a szék és az asztal, főleg ha kint tároltuk az udvaron egy ponyva alatt. Ha szerencsénk van, akkor csak egy kis repedezést találunk a festésen, de semmi komoly.

Néhány kerti bútor remek időjárásálló anyagokból készül, de nagy részükre hatással van a szél, a napfény, a kopás. Adunk pár tippet, hogy lehelhetsz új életet régi, viseltes kerti bútorodba.

Fából készült kerti bútorok

Minden fából készült bútorra hat az időjárás és a szél. A napfény pedig különösen árthat a fának. Ha festett kerti bútorod van, és a festés elkezd lepattogzani, ne rémülj meg. Ez még nem feltétlenül jelenti, hogy utolérte volna a vég a bútorod. A kültéren használt fa bútorok esetében elkerülhetetlen a rendszeres karbantartás.

Alapos előkészületek

Fa kerti bútorok festésénél létfontosságú az alapos előkészület, és nagyban meghatározza milyen lesz a végeredmény. Teljesen el kell távolítani a régi festék maradványait és tökéletesre csiszolni a fát. Minden portól és maradványtól meg kell tisztítani a bútort, mielőtt festeni kezdenél.

Festés

Sok különböző gyártó termékei közül válogathatsz, de általában mind ajánlanak védő és alapozó festéket.

Jó, ha tudod, hogy vannak préseléssel impregnált és kezeletlen fa bútorok. Előbbit nem kell alapozni, míg a kezeletlen fát igen.

Ne spórolj sehol a festékkel, mert ez a réteg fogja egész nyáron védeni a bútorodat.

 

Fémből készült kerti bútorok

A fémből készült bútorok idővel rozsdásodhatnak. Szerencsére egy kis rozsda ebben az esetben sem jelenti feltétlenül a bútorod végét. A fém kerti bútorokat is ugyanúgy le lehet festeni, hogy még évekig használhassuk.

Festés

A festék kiválasztásánál lehetőleg olyat keress, amiben van rozsdásodás gátló adalék. Ettől sokkal jobban ellenáll majd a bútorod az időjárás viszontagságainak.

Festés előtt természetesen el kell távolítani minden rozsdát a bútor felületéről.

Mielőtt belekezdesz

Mielőtt belekezdesz a kert bútorod felélesztésébe, érdemes felmérni milyen állapotban is van a bútorod. Jó előkészülettel és egy szép festéssel csodákat lehet elérni, de ha már eljárt az idő a szék vagy az asztal fölött, és komolyabb repedések, sérülések vannak rajta, ami már nem javítható, akkor nem biztos, hogy érdemes belevágni a munkába.

 

 

 

Tudjon meg többet

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Fény az éjszakában: kerti világítási ötletek

A kerek kerti asztalok előnyei

Kerti dekorációs ötletek, amelyek meghosszabbítják a nyarat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.