Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Csillagos éjszakai ég

Aludj a kertben egy függőágyban

A modern élet sokszor túlterhelheti az embert. Minden percben számtalan hatás és benyomás ér minket. Sokan a munkánkban több képernyőt használunk, zenét hallgatunk a tömegközlekedésen, vagy rádiót a munkában. Mások, míg a kedvenc sorozatukat nézik, a híreket olvassák az okostelefonjukon. Csoda-e hát, hogy nem mindig könnyű kikapcsolódni egy kicsit? Ha nehezen alszol el, lehet, hogy könnyebb lesz, ha a teraszon vagy a kertben töltöd az éjszakát. A friss levegő és a természet közelsége az elmédnek és a testednek is sokat segíthetnek - elmondjuk, hogyan.

1. Helyreállhat az alvásritmus

Ha kevesebb mesterséges fény ér téged, a tested vissza tudja állítani a cirkadián ritmust. Az elektromos fények segítenek tovább felkelni és korábban felkelni az ideálisnál. Ha kint töltöd az éjszakát a szabad ég alatt, könnyebben el tudsz aludni és felkelni is jobb érzés lesz.

2. Zavartalan mélyalvás

Ha kint töltöd az éjszakát, el tudsz szakadni a megszokott, mozgalmas életedtől. Persze magaddal viheted a telefonodat, de jobb, ha inkább bent hagyod a szobában. Ha magaddal viszed, állítsd repülés módra. Minél több akadálya, hogy használd, annál kevésbé valószínű, hogy a kezedben fogja végezni az éjszaka közepén.

Több oka is lehet, amiért jobb, ha elkerülöd a telefonod hasnálatát lefekvés előtt. A kék fény rontja az alvásod minőségét, és jobb, ha nem ér téged sok információ.

3. A friss levegő jót tesz az agynak

A belélegzett levegő nagy részét az agy használja fel. Minél frissebb a levegő, amit belélegzel, annál jobban fog tudni teljesíteni az agyad. A kint töltött éjszaka tisztítja a tüdődet, az agyadat és az izmaidat is.

4. A mindennapos stressz feloldása

Hányszor hallottad anyukádtól, hogy a zöld szín jót tesz a szemnek? úgy fest, mindvégig igaza volt. A természet közelsége jót tesz mind a testi, mind a szellemi egészségnek. Nyújtózz el a csillagok alatt, gyönyörködj a szépségükben, és engedd, hogy az éjszakai égbolt megnyugtasson és kikapcsoljon. A lombsusogás és egyéb háttérzajok  csökkentik a stresszt és javítják a hangulatot. Ha a szabad ég alatt alszol, könnyebb megtalálni a belső egyensúlyt és békét.

A megfelelő felszerelés

Bizonyosodj meg róla, hogy kényelmes a függőágyad, és hogy nem fogsz fázni. Ha szeretnél, beszerezhetsz egy kerti sátrat - nyitva hagyhatod wagy bezárhatod az ajtót, és még mindig hallhatod a természet hangjait.

Függőágyban könnyen álomba ringathatod magad. De ha a földön alszol, ügyelj rá, hogy megfelelő matracon feküdj. 

Ha nincs kerted vagy teraszod, imitálhatod a szabadban alvást a lakásban is. Tartsd hűvösen a szobát, nyiss ablakot (persze csak ha nem megy a légkondi), és tartsd távol a vérszomjas éjjeli látogatókat egy szúnyoghálóval.

 

 

Tudjon meg többet

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Útmutató: Az ideális napernyő kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Az ideális kerti ülőgarnitúra kiválasztása

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Trambulinok: 7 fontos szempont vásárlás előtt

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása

Útmutató: A megfelelő kerti tároló láda kiválasztása