Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Inspirációs Hét | Akár 50% kedvezmény!

6 tipp a karácsonyi vásárlás megtervezéséhez

6 tipp a karácsonyi vásárlás megtervezéséhez

A karácsony nemsokára itt van. A karácsony ünnepi hangulata nagyszerű, de a karácsony sok stresszt is tartogathat és hosszú feladatlistát. Ezért, hogy nyugodtabb karácsonyod lehessen, segítünk pár tippel és tanáccsal, hogy hogyan tervezd meg a karácsonyi bevásárlólistádat.  

1. Határozz meg egy keretet és tartsd is magad hozzá 

Az első lépés egy keret meghatározása. Jó ötlet lehet félretenni évközben, hogy ne kelljen plusz pénzt előhalásznod valahonnan novemberben vagy decemberben. Félretehetsz akár minden hónapban egy kis összeget. 

Találd ki, hogy kire mennyit költenél és jegyezd is le. Pédául ha egy közeli családtagodra többet fogsz költeni, mint egy barátodra. 

2. Csinálj egy listát és ellenőrizd le kétszer 

El kell döntened, hogy kinek veszel ajándékot. Néhány ember csak a közeli családjának vásárol. Mások a családnak, a barátoknak és a munkatársaknak is vesznek ajándékot. Döntsd el, hogy melyiket szeretnéd és a kereted mit bír.  Az is jó ötlet lehet, hogy együtt megbeszélitek a barátokkal, családtagokkal, hogy vesztek-e egymásnak ajándékot. 

3. Csinálj egy karácsonyi ajándék listát 

Döntsd el, hogy melyik ajándék kihez passzol a listádon. Mit szeretnek? Ágyneműhuzat, könyvek, paplanok? Legyen egy elképzelésed arról, hogy kinek melyik ajándékot szeretnéd adni. Nézz rá a kívánságlistájukra, de azért találj ki te is újakat. Lehet, hogy te tudsz valami olyat, amire ők nem is gondoltak. Írd fel az ötleteidet a listára. Tartsd ezt a listát szem előtt, például összehajtva a pénztárcádban vagy a telefonodban. 

4. Kezdj bele a karácsonyi vásárlásba korán

Néhányan karácsony napján kezdik el a vásárlást. Ugyanakkor, ha már novemberben elkezded az ajándékok megvásárlását, akkor nagyon sok időd van az összesre és nem is fogod stresszesnek érezni. Nézd meg a leárazásokat az év folyamán, vagy ha a vásárlást novemberben kezdenéd, akkor a Black Friday egy tökéletes nap arra, hogy  megvásárold az összes ajádékot. A vásárlás korábban azt is jelentheti, hogy pénzt spórolhatsz és elkerülheted a teljes áras termékeket.

Tekintsd meg a Black Friday akciókat.

5. Ne várj az utolsó pillanatig

Nagyon sok ember utolsó pillanatra hagyja a vásárlást. Ehelyett, csinálj egy karácsonyi tervet. Ezzel elkerülheted azt is, hogy a termék elfogyjon vagy, hogy hirtelen döntést kelljen hoznod, esetlegkifuss a keretedből. Kezdd el novemberben vagy december elején és könnyebb dolgod lesz. 

6. Tervezz egy meghitt karácsonyi vásárlást 

Ezen a bevásárláson ott lesz veled a listád, így tudni fogod kinek mit kell vegyél. Talán nem vagy olyan, aki szereti a vásárlást, vagy van ideje elmenni vásárolni év közben. Ehelyett, tervezz egy meghitt bevásárló túrát. 

Young couple Christmas shopping and looking at a store window

Kérj meg egy családtagot vagy barátot, hogy csatlakozzon hozzád, hogy együtt kellemes időt töltsetek el együtt egy ebéddel egybekötve. Jó ötlet lehet hétköznap menni, mivel akkor a boltok és az utcák kevésbé lesznek zsúfoltak.  

Tudjon meg többet

Útmutató: Hogyan válasszunk tükröt

Reflektorfényben: az EGELEV kollekció

Karácsonyi hangulat az új Nordic Mood kollekcióval

Tegye stílusossá otthonát többfunkciós függönyökkel

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.