Matracvédők és kiegészítők minden otthonba

A matracvédők rendkívül praktikusak, mivel megóvják a matracot a foltoktól és a szennyeződésektől, meghosszabbítva annak élettartamát. A matracvédő amellett, hogy higiéniai célokat szolgál, a matrac kényelmét is tovább növeli. A matracvédő az utolsó réteg a matrac vagy a fekvőbetét, illetve a lepedő között, megelőzve a lepedő elcsúszását és biztosítva a zavartalan éjszakai alvást. A matracvédő rendkívül könnyen felhelyezhető, illetve mosáshoz eltávolítható a gumis széleinek vagy füleknek köszönhetően. Kínálatunkban a matracvédők mellett lepedőfeszítőket is talál, melynek célja, hogy a lepedőt a lehető legjobban rögzítse a matrachoz, megakadályozva annak elmozdulását. Tekintse meg választékunkat áruházainkban vagy online, és vásároljon a JYSK.hu-n!

Ha többet szeretne megtudni a matracvédők előnyeiről, olvassa el az ezzel kapcsolatos cikkünket.

3 termékek
  3 termékek

  Matracvédő vagy fekvőbetét

  A matracvédő nem összetévesztendő a fedőmatraccal vagy fekvőbetéttel, amely egy vastagabb (kb. 5 cm-es) szivacs. A matracvédő elsődleges célja, hogy óvja a matracot a szennyeződésektől, verejtéktől és a nedvességtől, azonban fontos, hogy emellett könnyen eltávolítható és kimosható is legyen. A fekvőbetét nem csak véd, hanem a matrac kényelmét is javítja (akár fejlett memory habszivacs réteggel is rendelkezhet), azonban általában csak a huzata mosható.

  Mosás és karbantartás

  A matracvédők egyszerűen levehetőek a matracról, és mosógépben moshatók. A matracot, fedőmatracot vagy fekvőbetétet nehéz lehet kimosni, és előfordul, hogy ezeknek csak a huzata mosható - gyakran a legtöbb, amit tehetünk, egy alapos szellőztetés. A legtöbb matracvédő azonban 60 fokon mosható, így mosáskor a poratkáktól is megszabadulhat, mielőtt még elszaporodnának.

  Vannak antibakteriális és hipoallergén matracvédők vagy fekvőbetétvédők is, amelyek megakadályozzák a poratkák és a baktériumok megtelepedését.

  A megfelelő matracvédő kiválasztása

  Olyan matracvédőt érdemes választania, amely illik a matraca méretéhez és az egyéni igényeihez. A matracvédők készülhetnek poliészterből, pamutból vagy kevert anyagból is. Alaposan gondolja át, mi lenne az Ön számára a legideálisabb, illetve van-e szüksége védelemre a baktériumokkal és a poratkákkal szemben. Amennyiben bizonytalan az Önnek megfelelő matracvédő kiválasztásával kapcsolatban, áruházi kollégáink szívesen állnak rendelkezésére.