Kültéri árnyékoló: napernyő és napvitorla

Nyáron szeretünk minél több időt a szabadban tölteni. A friss levegő és napsütés kifejezetten egészséges, azonban oda kell figyelnünk a leégés elkerülésére, ezért fontos a megfelelő árnyékoló beszerzése. Egy napernyő vagy napvitorla tökéletes kültéri árnyékoló, ami segíthet minél több időt tölteni a teraszon, a kertben vagy a strandon a tűző nap okozta kellemetlenségek nélkül. Egy jó napernyő vagy napvitorla nem csak a káros napsugaraktól véd, de a reggeli harmat vagy a könnyű nyári zápor ellen is megfelelő védelmet biztosíthat. A JYSK választékában számos különféle színű, méretű és stílusú napernyő és napvitorla található elérhető áron, amelyek mind betölthetik a terasz árnyékoló vagy erkély árnyékoló funkcióját. A napernyő esztétikai értékkel is bír, a napvitorla vagy árnyékoló ponyva pedig helytakarékos megoldás. Ha többet szeretne megtudni napernyő és napvitorla választékunkról, olvassa el az erről szóló blogbejegyzést is.

Miért hasznos és mi mindenre jó egy napernyő vagy napvitorla?

  • Egy árnyékoló hűsítő menedéket biztosít a nap és az erős sugárzás ellen.
  • A napernyő és az árnyékoló ponyva véd a lecsapódó harmattól és könnyű esőtől is.
  • A kisméretű, leszúrható napernyő könnyedén hordozható, így a strandra is ideális.
  • A kültéri árnyékoló a magánéletét is megvédi a kíváncsi szomszédok elől - mind a teraszon, mind a kertben, vagy az erkélyen.
  • Korlátozott hely esetén a kerti asztal közelében vagy az asztal közepén lévő lyukba is helyezhető napernyő, a napvitorla használatához pedig csak rögzítési pontokra van szüksége.

Hogyan válasszon napernyőt?

Az, hogy milyen napernyőre van szüksége, elsősorban attól függ, hová szeretné tenni és milyen gyakran szeretné használni.
A kisméretű, összecsukható és akár leszúrható napernyőket a strandra is magával viheti, vagy talpba helyezve az erkélyre is tökéletes, mert biztosan elfér, illetve kisebb méretű asztalok közepébe is ideális. A nagyobb méretű hagyományos napernyő a teraszra, a kertbe és nagyobb erkélyre is jó. A nagyobb napernyőket minden esetben nehéz, kőből készült talpba szükséges helyezni a megfelelő stabilitás érdekében. A függő napernyő előnye a hagyományos napernyővel szemben az, hogy oldalról be lehet lógatni a kerti bútorok fölé, így egyáltalán nincs útban. A JYSK-nél minden függő napernyő gyárilag a saját talpával kapható.

A JYSK számos különféle típusú, színű és méretű napernyőt kínál. A modell- és színválaszték széles skálájának köszönhetően könnyen megtalálhatja a teraszára vagy erkélyére illő, stílusának megfelelő napernyőt. Ha napernyő vagy napvitorla vásárlása előtt áll, érdemes elolvasnia az erről szóló útmutatónkat.

Ne felejtsen el napernyőtalpat is vásárolni - nézze meg választékunkat ide kattintva.