Keményfa és teakfa kerti bútor szettek étkezéshez

A klasszikus keményfa kerti bútorok gyönyörűek és időtlen megjelenésűek, természetes natúr vagy barna színükkel minden kertben és teraszon jól mutatnak. A JYSK-nél különféle méretű és stílusú keményfából készült kerti étkezőbútorok széles választékát találja. Teakfából, eukaliptuszból és akácfából készült modelleket is kínálunk. A keményfa egy minőségi, robusztus anyag, ellenáll a hidegnek, azonban a nedvességtől és a penészedéstől óvni kell. Ezen kívül fontos, hogy rendszeresen kezeljük keményfa ápoló olajjal, hogy a fa sokáig megőrizze szépségét és tartósságát. A JYSK fából készült kerti bútorainak túlnyomó többsége FSC® minősített fából készül, ami azt jelenti, hogy a fa fenntartható erdőgazdálkodásból származik (FSC® N001715). Kerek, négyszögletű, kicsi és nagy, vagy akár kinyitható keményfa asztalok közül válogathat, amelyeket rakásolható vagy állítható és összecsukható székekkel együtt is megvásárolhat. Nálunk biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő keményfa kerti szettet.

Keményfa kerti bútorok ápolása és karbantartása

Egy minőségi keményfa kerti bútor szett megfelelő karbantartás és ápolás mellett hosszú ideig gyönyörűen fog mutatni a teraszon vagy a kertben. Ehhez az alábbiakat szükséges betartani:

  • A nyári szezon legelején, közepén és a végén is érdemes faápoló olajjal kezelni. Ehhez részletes útmutatót és videót is találsz ide kattintva.
  • Óvni kell a gyakori megázástól, folyamatos nedvesedéstől
  • Télen száraz és jól szellőző, de nem túl meleg helyen szükséges tárolni, hogy megóvjuk a penészedéstől és korhadástól. Műanyaggal nem ajánlott letakarni, mert akkor nem tud megfelelően szellőzni, és ezáltal gombásodásnak vagy penészedésnek indulhat.

A keményfa kerti bútorok karbantartásáról ide kattintva olvashatsz még bővebben.

FSC®-minősített kerti bútorok

A JYSK keményfa kerti bútorai rendelkeznek FSC® minősítéssel (FSC® N001715). Az FSC® minősítés a biztosítéka a felelősségtudatos fakitermelésnek és a helyi lakosság és élővilág életkörülményeinek javításának a világ legszegényebb országaiban. FSC® minősített bútor vásárlásával ön is hozzájárul a világ erdeinek védelméhez.