Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Nappali szürke kanapéval, dohányzóasztallal és fotellel és egy hosszú szálú szőnyeggel

Úmutató: A megfelelő szőnyeg kiválasztása

A szőnyegek praktikus kiegészítői lehetnek otthonunk szinte bármely helyiségének. Ebben az útmutatóban segítünk kiválasztani a megfelelő szőnyeget a hálószobába, a nappaliba, étkezőbe, konyhába, gyerek- és az előszobába.

Szőnyeg a háló- és gyerekszobába

Egy puha szőnyeg nagyban megkönnyítheti a meleg, puha ágyból való kikelést reggelente. Helyezz négyszögletű szőnyegeket az ágy két oldalára és a végébe, vagy válassz egy nagyméretű szőnyeget, amely az egész ágy alatti padlófelületet takarja. Egy gyapjú anyagú, vagy közepesen vastag és bolyhos szőnyeg egy kis extra meleget biztosíthat a hűvös reggeleken.

Egy jó tanács: Helyezz csúszásgátlót a szőnyeg alá, hogy megelőzd a botlás- és esésveszélyt.
 

Szőnyeg az étkezőbe

Egy nagyméretű, étkezőasztal alá helyezett szőnyeg egyszerre praktikus és kényelmes, ráadásul a padló számára is rendkívül előnyös, ugyanis megvédi azt az étkezőszékek okozta karcolásoktól.

Vásárlás előtt győződj meg róla, hogy a szőnyeg elég nagy ahhoz, hogy megakadás nélkül ki tudd húzni az étkezőszékeket. Válassz alacsony vagy közepes szálhosszúságú szőnyeget, amelyről könnyű felporszívózni az ételmorzsákat.

Egy étkezőasztal alá helyezett szőnyeg segít összhangot teremteni a helyiségben, ráadásul a szoba akusztikájára is pozitív hatással van. És persze sokkal kényelmesebb a hosszú családi vagy baráti vacsorák közben egy puha szőnyegen pihentetni a lábaid, mint a hideg padlón vagy csempén.

Étkező kerek étkezőasztallal, étkezőszékekkel, tálalóval, vitrinnel és kerek szőnyeggel

Ha kerek étkezőasztalod van otthon, akkor egy hozzáillő kerek szőnyeg elegáns megoldást jelent. A hasonló alakú bútorok ugyanis egységes megjelenést kölcsönöznek a térnek anélkül, hogy megtörnék az összhangot.

Praktikus lehet egy sötét színű vagy mintás szőnyeget választanod az étkezőasztal alá, ugyanis a foltok és szennyeződések ezeken nem látszanak meg annyira, mint egy világosabb, egyszínű darabon.

Szőnyeg a nappaliba

Egy szőnyeg a nappaliban hasonló funkciókat lát el, mint az étkezőben: változtat a szoba megjelenésén, akusztikáján és az általános kényelmén. Helyezz egy szép szőnyeget a dohányzóasztal alá, amely közepes szálmagasságának köszönhetően puha és meleg - így ha gyakran nassoltok filmezés közben, könnyű feltakarítani a szétszórt pattogatott kukoricát. De akár magas szálhosszúságú szőnyeget is választhatsz, ha egy kis extra kényelemre vágysz, vagy ha szeretsz a földön ülni tévézéskor vagy társasozás közben.

Szőnyeg a konyhába

Ha sok időt töltesz a konyhában főzéssel, mosogatással vagy egyéb teendőkkel, a hosszas álldogálás fárasztó lehet a talpad számára. Egy puha szőnyeg segítségével kényelmesebbé teheted a konyhai feladatokat. Válassz alacsony szálmagasságú vagy lapos szövésű szőnyeget, amely mosható vagy könnyen takarítható - így nem kell aggódnod a foltok és szennyeződések miatt. Ne felejts el csúszásgátlót helyezni a szőnyeg alá, hogy elkerüld a baleseteket.

Szőnyeg az előszobába

Általában az előszobai szőnyeg koszolódik a legkönnyebben a kinti cipők által behozott kosznak, pornak és sárnak köszönhetően. Egy előszobai szőnyeg nem csak segíthet megvédeni a padlót a szennyeződésektől, de rendezett megjelenést is biztosít a helyiségnek. Érdemes egy kisebb szőnyeget vagy lábtörlőt választanod, amelyet könnyű felkapni és odakint kiporolni vagy bedobni a mosógépbe.

Egy juta anyagú szőnyeg különösen jó választás az előszobába, ugyanis rendkívül strapabíró, könnyen takarítható, és a natúr színének köszönhetően szinte bármilyen lakberendezési stílushoz illik.

A megfelelő szőnyeg kiválasztása nem csak a megjelenésen, hanem a kényelmen és a funkcionalitáson is múlik. Legyen szó plüss anyagú hálószobai szőnyegről, meleg és puha szőnyegről a nappaliba, vagy strapabíró konyhai és előszoba-szőnyegről, fontos, hogy olyat válassz, amely minden igényednek megfelel.

Tudjon meg többet

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Nyugalmat árasztó, elegáns skandináv dekoráció

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei