Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Szüntesd meg a káoszt: ötletek játékok tárolására

Szüntesd meg a káoszt: ötletek játékok tárolására

Praktikus, ha a gyereknek van hol játszania a nappaliban, így könnyebb szemmel tartani.

De rendes tárolók nélkül, a gyerek „játszótere” hamar kiterjedhet az egész szobára és egy átláthatatlan Lego, kisautó, baba káosz közepén találod magad.

Adunk pár tippet, amivel kialakíthatsz a gyereknek egy játszósarkot, anélkül, hogy fel kéne áldoznod a nappalid dekorációját.

STEF tároló dobozok

Megférhet egymás mellett a játszósarok és a stílusos dizájn

Ha kijelölsz egy sarkot a nappaliban kifejezetten a játékoknak, akkor már egy lépéssel közelebb vagy hozzá, hogy meg tudd őrizni a rendet a szobában. Egy minimalista enteriőr esetében, ahol egyszerű világos bútorokat használnak, talán elsőre ellentmondásos lehet, hogy kialakítsunk egy játszósarkot. De egyfelől a gyerek úgyis felülírja legtöbb elképzelésünket, másfelől pedig meg lehet találni a szoba hangulatához illő kiegészítőket a gyerek játszósarkához, legyen az egyszerű vagy színes. 

Hozz létre egy kis gyerek univerzumot 

Egy gyerek játszósarok több mint egy pár kosár a sarokban. A kosarak és dobozok kiválóak a játékok tárolására, de ennél lehetsz egy kicsit kreatívabb is. Létrehozhatsz egy játékos teret a gyereknek, amit könnyen el is tudsz pakolni.

Tárolódobozok - okos megoldások

Megpróbálkozhatsz egy könyvespolc vagy tálaló felhasználásával, ami nem tűnik gyerekbútornak. De ha kinyitod az ajtaját egy játékvilág tárul a gyerek elé, ahol könnyen el tudod tárolni az gyerek összes kedvencét. A szekrény belsejét le is festheted vidám színekkel, vagy átalakíthatod rajztáblává, amire rajzolhat.

Egy kivehető polcos könyvespolccal könnyedén a szükséges méretre tudod alakítani a polcokat. A polcokat berendezheted a stílusodhoz illő kosarakkal vagy egyéb tárolókkal. Ezekbe nagyon gyorsan össze tudod dobni a játékokat és a szoba egy pillanat alatt rendezettebbnek tűnik majd.

TERNDRUP tálaló

Egy játszó szőnyeggel kijelölheted a játszósarkot

Egy jó játszó szőnyeggel meghúzhatod a játszósarok határait. Ezzel a gyereked is tudni fogja meddig tart a játékbirodalma. És ha szerencséd van, a szőnyegen tudja tartani a játékait és nem szétszórva az egész szobában.

GULSILDRE szőnyeg

Nagy hátpárnákkal vagy padlópárnákkal még kényelmesebbé teheted a játszósarkot. A párnák akkor is jól jönnek majd, amikor a gyerek a vasárnap reggeli kedvenc meséje előtt hasal a földön. A párnákat a játéksarok szőnyegén vagy a fal mellett könnyedén egymásra pakolhatod, ami extra ülőhelyként is funkcionálhat. Ha egyszínű a szoba akkor pár színes párna kifejezetten életet vihet a hangulatba. Csak a kreativitásodon és saját ízléseden múlik milyen párnákat választasz.  

Mennyi hely kell a gyerek játékainak?

Megoszlanak a vélemények, hogy mi a jobb, ha van egy állandó „játszótere”  gyereknek, ami soha nincs igazán elkülönítve, vagy ha kialakítunk egy játszósarkot, amit könnyen el lehet pakolni és rendezetten lehet tartani.

Te mit gondolsz melyik a jobb megoldás?

Ha vannak jó ötleteid a gyerekjátékok tárolására, vagy egy játszósarok kialakítására kérjük, oszd meg velünk komment formájában. 

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül