Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Ötletek az összeköltözéshez

Összeköltöznétek, de nem egyezik az ízlésetek?

Az összeköltözés valakivel nem mindig megy egyszerűen. A feszültség igazán kiéleződhet, amikor a belső dekorációról van szó, mivel különböző személyiségeknek különböző ötleteik és elképzeléseik vannak.

Kié menjen, kié maradjon? 

Gyakori az, hogy mind a két fél szeretné hozni a saját bútorait, kiegészítőit a lakásba. Viszont elég ritka az, hogy kell és van is hely két étkezőasztalnak vagy éppen két kanapénak. Ezért érdemes megállapodni már a beköltözés legelején, hogy ki mit hoz, így nem lesz belőle a későbbiekben konfliktus. Ha esetleg neked kell lemondanod valamiről, jusson eszedbe az eladás lehetősége is.

Kompromisszum: 3 dolog mindenkinek jár 

Lehet, hogy a párod nem rajong a nagymamádtól örökölt karosszékedért, de te mindenképp szeretnéd a ház részévé tenni? Az együttműködés érdekében jó ötlet, ha egyezséget köttök: mind a ketten hozhattok három saját dolgot, és a másiknak mindenképp el kell fogadnia. Ez egy könnyű és igazságos módszer, és mindkettőtöknek esélyt ad arra, hogy személyre szabhassátok a lakást a kedvenc dolgaitokkal.


Cosy armchair with throws and cushions

Vásároljatok be együtt

A konfliktus elkerülésének egy másik módja ha együtt veszitek meg a hiányzó bútorokat. Ezek a bútorok mindkettőtök ízlésének meg fognak felelni, és sokkal jobban magatokénak érezhetitek a lakás atmoszféráját, így elvesznek az „enyém” vagy „tiéd” által generált problémák.

Dining tables and chairs

Keverd a nőies és a férfias elemeket

Érdemes keverni a nőies és férfias elemeket a lakásban, így a párod és te is jobban azonosulni tudtok majd vele. A férfias kialakítás letisztult és egyszerű: nagy, lapos televízió illetve hangszórók gyakran részét képezik ennek. A nőies kialakításban már a bonyolultabb dizájn sokkal nagyobb hangsúlyt kap: vázák, gyertyák, dísztárgyak a dohányzóasztalon, ablakpárkányon és a polcokon. A férfias és nőies elemek keverésének egy másik módja lehet egy elegáns, dekoratív italtartó állvány vagy bárpult beépítése.


Shelving and wardrobe ideas

Ruhásszekrény? Egy jobb mint kettő! 

A ruhák tárolása érdekében inkább egy nagy szekrényt válasszatok, mint kettő kisebbet. Időt, pénzt és helyet spórolhattok meg így. Nyugodtan osszátok fel két különböző részre, így számotokra is sokkal átláthatóbb lesz.
 

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül