Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Skandináv dizájn széles választékkal: JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Ötletek az összeköltözéshez

Összeköltöznétek, de nem egyezik az ízlésetek?

Dátum:

Kategória: Lakberendezés

Címkék: beköltözés

Az összeköltözés valakivel nem mindig megy egyszerűen. A feszültség igazán kiéleződhet, amikor a belső dekorációról van szó, mivel különböző személyiségeknek különböző ötleteik és elképzeléseik vannak.

Kié menjen, kié maradjon? 

Gyakori az, hogy mind a két fél szeretné hozni a saját bútorait, kiegészítőit a lakásba. Viszont elég ritka az, hogy kell és van is hely két étkezőasztalnak vagy éppen két kanapénak. Ezért érdemes megállapodni már a beköltözés legelején, hogy ki mit hoz, így nem lesz belőle a későbbiekben konfliktus. Ha esetleg neked kell lemondanod valamiről, jusson eszedbe az eladás lehetősége is.

Kompromisszum: 3 dolog mindenkinek jár 

Lehet, hogy a párod nem rajong a nagymamádtól örökölt karosszékedért, de te mindenképp szeretnéd a ház részévé tenni? Az együttműködés érdekében jó ötlet, ha egyezséget köttök: mind a ketten hozhattok három saját dolgot, és a másiknak mindenképp el kell fogadnia. Ez egy könnyű és igazságos módszer, és mindkettőtöknek esélyt ad arra, hogy személyre szabhassátok a lakást a kedvenc dolgaitokkal.


Cosy armchair with throws and cushions

Vásároljatok be együtt

A konfliktus elkerülésének egy másik módja ha együtt veszitek meg a hiányzó bútorokat. Ezek a bútorok mindkettőtök ízlésének meg fognak felelni, és sokkal jobban magatokénak érezhetitek a lakás atmoszféráját, így elvesznek az „enyém” vagy „tiéd” által generált problémák.

Dining tables and chairs

Keverd a nőies és a férfias elemeket

Érdemes keverni a nőies és férfias elemeket a lakásban, így a párod és te is jobban azonosulni tudtok majd vele. A férfias kialakítás letisztult és egyszerű: nagy, lapos televízió illetve hangszórók gyakran részét képezik ennek. A nőies kialakításban már a bonyolultabb dizájn sokkal nagyobb hangsúlyt kap: vázák, gyertyák, dísztárgyak a dohányzóasztalon, ablakpárkányon és a polcokon. A férfias és nőies elemek keverésének egy másik módja lehet egy elegáns, dekoratív italtartó állvány vagy bárpult beépítése.


Shelving and wardrobe ideas

Ruhásszekrény? Egy jobb mint kettő! 

A ruhák tárolása érdekében inkább egy nagy szekrényt válasszatok, mint kettő kisebbet. Időt, pénzt és helyet spórolhattok meg így. Nyugodtan osszátok fel két különböző részre, így számotokra is sokkal átláthatóbb lesz.