Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
dobókocka

Karácsonyi időtöltés az egész családnak

Február az év legrövidebb hónapja, December pedig egészen biztosan a leghosszabb; leginkább a gyerekek számára, de egyes felnőttek is nehéznek érezhetik a várakozást.


A karácsonyi játékok csodás módjai az időtöltésnek. Sok dán család szokott a karácsonyi partikon egy szórakoztató játékot játszani az ajándékokkal - és ezt te is kipróbálhatod.
 

Egy különleges játék


Dánul a játék neve "pakkeleg", de nincs két család, aki ugyanúgy játszaná. Általában ezek a szabályok: minden résztvevő hoz magával egy kis, becsomagolt ajándékot, és leteszi az asztalra. Be kell állítani egy időzített jelzést (pl.: ébresztőórával), úgy, hogy senki ne tudja, pontosan mennyi idő múlva lesz a jelzés. Ezután a résztvevők egymás után dobnak egy dobókockával. Aki hatost dob, levehet egy csomagocskát az asztalról. Aki egyest dob, elvehet egy ajándékot valakitől és odaadhatja valaki másnak. Itt kitalálhatjuk a saját szabályainkat: például, ha valaki hármast dob, minden ajándék az eggyel balra ülő személyhez kerül. Használhatunk egynél több kockát is, hogy felgyorsítsuk és izgalmasabbá tegyük a játékot. Amikor az idő lejár, mindenki azt az ajándékot kapja meg, ami nála van.
 

Ajándékok a játékhoz

Sokszor nem egyszerű ajándékot választani a játékhoz. Fontos, hogy ne legyen nagyon drága, és a társaságból bárki örülhessen neki. Egy kis karácsonyi dísz, egy izzósor vagy gyertyatartó például ideális lehet.

 


Ha inkább olyan ajándékot szeretnél választani, ami egész évben hasznos, egy csinos lámpa mindig jó ötlet lehet. Válassz egy klasszikus modellt, ami minden háztartásba illik. Egy faliújság is bárkinek jól jöhet, az évszakoktól függetlenül.

 

 

 

Az ünnepi asztal

A karácsony lényege az, hogy minél több időt töltsünk azokkal, akiket szeretünk. Az asztal a központja a beszélgetésnek és az ünnepi étkezéseknek a családdal és a barátokkal. Hangulatos világítással, díszekkel, csillagokkal, szalagokkal és levelekkel igazán varázslatossá teheted az asztalt, a legszebb karácsonyi emlékek helyszínét.

További tippeket és ötleteket itt találsz: https://jysk.hu/blogs/karacsony 
 

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül