Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Gyerek videojátékozik számítógépen

Hogyan válasszunk gamer asztalt és széket?

A legjobb gamer asztalok és székek állíthatók, úgyhogy tökéletesen alakíthatók igény és méret szerint. Nincs két ember, aki pontosan egyforma testméretekkel rendelkezne, és mindenkinek más ülőhelyzet kényelmes. A gyerekeknél ezen kívül azért is fontos, hogy a szék állítható legyen, mert még növésben vannak. 

Kövesd ezeket a tanácsokat, ha te is meg szeretnéd találni a tökéletes gamer bútorokat.

1. Milyen széket vásároljunk?

Az a legjobb gamer szék, amelynek kényelmes az ülése és segít szabályozni a testhőmérsékletet, valamint állítható a magassága, a karfája és a háttámlája, hogy tökéletesen igazodjon a gazdája igényeihez.

2. Hogyan állítsuk be a gamer széket?

Úgy állítsd a szék magasságát, hogy a térded és a csípőd nagyjából egyforma magasan legyenek. Bizonyosodj meg róla, hogy a lábad leér a földre. Ha a térded túl magasan van, az akadályozhatja a vérkeringést. Ha túlságosan lelóg a láb, az terhelést helyez a deréktájra.

A háttámla dőlésszögére nincsen biztos recept, ki kell kísérletezni, mi a legkényelmesebb. Kezdj egy enyhe lejtéssel, és onnan alakítsd addig, amíg kényelmes.

A karfát úgy állítsd be, hogy a könyököd 90 fokos szöget zárjon be, ha az egeret vagy a billentyűzetet használod.


A fekete-vörös JENSLEV gamer szék ülése, karfája és döntési mechanizmusa lehetővé teszi, hogy megtaláld a legmegfelelőbb helyzetet.

3. A billentyűzet és az egér megfelelő helyzete

Ha a könyököd 90 fokos szögben áll, úgy helyezd el a billentyűzetet és az egeret, hogy elérd anélkül, hogy meg kellene feszíteni a válladat vagy behajlítani a csuklódat. A legjobb itt is találni egy laza, semleges helyzetet, és ehhez alakítani a széket.

4. A monitor elhelyezése

Először helyezd el a monitort karnyújtásnyi távolságra és onnan igazítsd közelebb vagy távolabb aszerint, hogy hogyan látod a kisebb részleteket is kényelmesen anélkül, hogy erőltetni kellene a szemedet.

5. A monitor döntési szöge

Amikor egyenesen ülsz, a szemed a képernyő felső harmadán kell, hogy nyugodjon. Ha nem jól van beállítva a képernyő, a folyamatos felfelé vagy lefelé nézéstől megfájdulhat a nyakad.

Persze nem árt, ha az asztal jól mutat. Egy gamer asztal LED lámpákkal kimondottan hatásos látványt nyújt.

6. Engedd pihenni a szemeidet

Ha a monitor előtt ülünk, sokszor elfelejtünk eleget pislogni, és így a szemünk gyorsabban kiszárad. Ezért jó ötlet néha megtornáztatni a szemünket egy kicsit: legalább 20 percenként egyszer nézzünk el a képernyőtől és fókuszáljunk egy tőlünk 5-10 méterre lévő tárgyra 20 másodpercig.

7. Tarts szüneteket és mozogj egy kicsit

Még a legjobb játék közben is érdemes néha felkelni egy kicsit a számítógéptől. Mindig, amikor a játék betölt vagy befejeztél egy pályát, kelj fel és egyél egy szendvicset vagy töltsd fel a vizespalackodat.

Ne felejts el eleget inni: egy pohártartóval felszerelt gamer asztal segít megelőzni, hogy leöntsd a billentyűzetet.

Ha minden órában legalább 10 percet pihensz, kevésbé fárasztod ki magad.

Szívj egy kis friss levegőt is! Egy gyors séta segít kitisztítani a fejedet.

Az is fontos, hogy eleget mozogj. Akár focizol, kosarazol vagy erősítő gyakorlatokat végzel, a rendszeres testedzés mind az egészségednek, mind a gyors reakciókészségnek kedvez, ami különösen jól jön, ha játszol.

Ha befejezted a játékot, takaríts fel magad után és nyisd ki az ablakot, hogy a számítógépsarok készen álljon a következő alkalomra.

A LANGHOLM gamer asztalban akár a játékfelszerelést is tárolhatod.

 

Tudjon meg többet

Alakítsd át a dolgozószobád költséghatékonyan

Alakítsd át a dolgozószobád költséghatékonyan

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Az egyik legjobb gamer székünk hosszú távú játékhoz

Az egyik legjobb gamer székünk hosszú távú játékhoz