Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Különböző függönyök

Függönyök különböző szobákhoz

Szeretnél a lakásodnak otthonos, barátságos hangulatot kölcsönözni? Vagy inkább tágassá szeretnéd varázsolni egy-két trükkel? A függönyök és rolók elengedhetetlen kellékei a beltéri dekorációnak, mivel nagyságuk miatt erősen befolyásolják a szoba atmoszféráját. Viszont ne felejtsd el, minden szobához más es más függönykombináció illik. Kell ehhez egy kis segítség? Olvasd el blogbejegyzésünk!

Hálószoba és gyerekszoba

A hálószoba a pihenés középpontja. Ezért is fontos, hogy ez a tény legyen leginkább szem előtt a függönyök választásánál…nem csak stílusosnak de praktikusnak is kell lenniük! A nagy, vastag függönyök tökéletesek a fény és a zajok kizárására (ha nem alszol jól, ez is lehet az egyik oka). Így nem csak a kikapcsolódáshoz szükséges nyugalmat de a magánszférát is biztosítják.

Ez a gyerekek hálószobájára még inkább érvényes, hiszen a megfelelő alvás elengedhetetlen a fejlődő szervezet számára.

 


Ha igazi nyugalmat szeretnél, kombináld a nehéz függönyöket a sötétítőkkel. Játszhatsz a színek összepárosításával, nem feltétlen kell a függönynek és a sötétítőnek egybeolvadnia. A nagyobb függönyökkel szemben a sötétítőket egyszerű teljesen „eltűntetni”, amikor természetes fényre van szükséged. 
 

 

Nappali és étkező

A meleg fogadtatás jó érzést kelt a vendégekben, és az első benyomást a nappaliban fogják érzékelni. Ezért is fontos, hogy minél otthonosabb érzetet keltsen a nappali, így egy vékonyabb, könnyen elhúzhatóbb vagy rövidebb függöny a megfelelő ide. Így tud a legtöbb természetes fény besütni, és ez energiatakarékosságot is biztosít, mivel nem kell már délután 4-kor villanyt kapcsolni. Ha vendégeket hívsz át, az étkezőben valószínűleg ugyanannyi (vagy még több) időt fognak eltölteni, mint a nappaliban, így erre is igazak a fent említett javaslatok.

 

 

Ha inkább filmezős estre szoktad áthívni a barátaidat, a nagyobb, nehezebb függönyök segítenek a teljes sötétség és magánszféra megteremtésében. Gondold végig, hogy mihez szoktad te magad is használni a nappalit, és annak megfelelően szerezd be a függönyeidet.  

 

 

 

 

Konyha és fürdőszoba

A konyhába nem a legjobb ötlet felszerelni függönyöket – egy rosszul elsült főzőcskézés vicces a sorozatokban de akkor nem, amikor veled történik ilyen. Zavarók is lehetnek: a szél össze-vissza fújhatja őket, így akadályoznak téged a konyhai tennivalókban. Viszont a rolók nem gyulladnak meg könnyen és nem mozdulnak el, így azokat már jobban tudjuk ajánlani. 

 

 

 

 

 

 

Iroda

 

A függőleges rolók tipikusan az irodában szoktak elhelyezkedni. Ez érthető, hiszen az irodának nem otthonos hanem inkább komoly kinézete kell legyen. Nagyon könnyű őket tisztítani, így nem kell sokat törődni velük, és koncentrálhatsz a munkára.
 

Tudjon meg többet

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

A függönyök segíthetnek kívül tartani a zajt, a hőséget és a hideget is

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Ismerd meg a Japandi stílust a SOLLERUP kollekción keresztül

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció

Reflektorfényben: az EGEDAL kollekció