Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Asztalok, dobozok, székek

Belső építészeti tippek téglalap alakú nappalikhoz

Sok olyan lakás, ház van ahol a nappali hosszúkás, inkább téglalapalapú, mintsem egyenlő oldalú. Ilyenkor maga a berendezés folyamata nagyon nehézkessé válhat: az alábbi belsőépítészeti tanácsokkal szeretnénk ezt megkönnyíteni Neked.

Alakíts ki kisebb "zónákat" 

Nem minden bútor alkalmas egy keskeny, téglalap alakú nappali számára. Jó ötlet lehet több kisebb csoport létrehozása a nappaliban, így a bútorok elhelyezkedése nem sugároz zsúfoltság érzetet, és a közlekedés is egyszerűbbé válik. Például kialakíthatsz egy kanapé sarkot, egy játék sarkot, egy olvasó sarkot vagy akár egy TV sarkot is. 

A bútorok megfelelő elhelyezése

Klasszikus hiba, amit gyakran elkövetnek az emberek a tervezésnél, hogy a bútorokat a falak mentén helyezik el annak érdekében, hogy több járható terület legyen. Sokan úgy vélik, hogy szűk szőnyegek és asztalok használata segít. Az igazság az, hogy ezek még jobban bonyolítják a problémát, mivel a nappali még szűkebbnek tűnik.


Azt javasoljuk, hogy a kanapét a szobában átlósan vagy keresztirányban helyezd el, hogy legyen egy kis levegő a bútor körül: ez felpezsdíti a légkört a nappaliban. Figyelni kell arra is, hogy a választott kanapé ne foglaljon el aránytalanul nagy helyet, sem hosszúságában sem szélességében, hiszen azért be is kell férned majd a nappaliba! A téglalap alakú nappali másik előnye a kerek bútorok használata: például kedvedre használhatsz kerek kávézóasztalt vagy kerek puffot.

 

Használd ki a sarkokat

A nappali jobb kihasználásának másik módja a sarkokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a sarokpolcok bevetésével. Kiválóan illenek a szoba alakjához, ráadásul praktikusak is a tárolás miatt.

Egy kis sarokasztal szintén kiváló bútorelem egy keskeny nappali számára. Egy másik egyszerű lehetőség az is, hogy egyetlen fotelt helyezünk a dohányzóasztal mellé, így egy hangulatos olvasósarkot hozhatunk létre.

Használj élénk színeket és engedd be a természetes fényt

A hosszúkás, egyben keskeny nappalik sokszor kicsinek tűnhetnek. Ennek elkerülése érdekében jó trükk, ha világos színeket használsz a bútoroknál, a falaknál és az egyéb kiegészítőknél is. Arra is figyelj, hogy minél több természetes fénnyel legyen megvilágítva a szoba. Így a világos színek és a fény kombinációja nem csak a teret varázsolja nagyobbnak, de sokkal barátságosabb hangulatot is kelt.

Egy szép, nagy, élénk színű szőnyeg minden nappali elengedhetetlen része. Persze ezen a téren is lehet trükközni annak érdekében, hogy arányosabbá varázsold a szobát. Ha kisebb szőnyegeket raksz a dohányzóasztal vagy a kanapé alá, azzal a már említett zónákat is feltűnőbbé teszed, így nem tűnik annyira keskenynek a szoba, mint amilyen valójában.

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül