Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Nappali heverő dekorációval és képkeretekkel a falon

5 tipp a téli sötétség elűzésére meleg fényekkel

Télen sokszor legszívesebben ki sem dugnánk az orrunkat a lakásból. De, az ablakon bejövő természetes fény ilyenkor igencsak kevés: szakértők szerint egy 20 négyzetméteres helyiségben 3-5 fényforrásra van szükség; egyetlen mennyezeti lámpa például nem elég.

Többféle fényforrással kellemesebb atmoszférát teremthetsz a szobában, érzékeltetheted a mélységeket és kiemelheted a szoba legszebb pontjait. Olvasd el a tippjeinket és meríts ihletet!


1. Az izzósorok hasznos és hangulatos fényforrások

Az izzósorokkal egyszerűen és játékosan adhatsz különleges légkört bármelyik szobának. Ha még nem tetted el a karácsonyi izzósort és van egy átlátszó vázád, csodás hangulatvilágítást kreálhatsz belőlük. 


Az izzósorok könnyűek, úgyhogy felakaszthatod őket egy kampóra egy sötét sarokban vagy szépen elrendezheted egy falipolc körül, mint ezen a fenti képen. Bónuszként, ha szeretsz gyakran változtatni a berendezésen, az elemes modelleket egyszerűen mozgathatod tetszésed szerint.

 


2. Teremts mélységet LED fényekkel

Mint ahogy azt már fentebb említettük, a fények segítségével növelhetjük a mélységérzetet a szobában. Jó eszközök erre a LED dekorációs fények, amelyeket bárhol elhelyezhetsz, például egy polc alatt. Ha eléggé közel van a falhoz, enyhe fényforrásként funkcionál és a figyelmet a polcon lévő dekorációra irányítja.


3. Kombináld a fali lámpákat poszterekkel és tükrökkel

A fali lámpák igazán különleges hangulatot eredményezhetnek, ha más dekorációs elemekkel kombinálod őket: egyszerre vonzzák a tekintetet és érdekes fény-árnyék hatást keltenek.

 

 


4. A meleg fény a sarkokban optikailag nagyítja a helyiséget

A gyertyák kellemes, kedves extra fényforrások. Ha igazán otthonos légkört szeretnél teremteni, gyújts meg néhány gyertyát és helyezd el őket a sötét sarkokban. Tipp: beszerezhetsz LED-es gyertyákat, amelyek nem szennyezik füsttel a levegőt és megspórolják a tűzveszély miatti aggodalmakat is: akár egy fa könyvespolcra is teheted őket, és gyönyörködhetsz a szép, meleg gyertyafényben.


5. Ragadj meg minden lehetőséget a szoba bevilágítására 

A többfunkciós bútorok rendkívül hasznosak lehetnek egy kis lakásban - ez a világításra ugyanúgy érvényes: a TORLEIF világító dobozzal például a dekoráció részévé teheted a kedvenc idézetedet és bevilágíthatsz egy sarkot a szobában.

 


További olvasnivaló: 5 lakberendezési tipp a téli időszakra 

Neked milyen világítási tippjeid vannak? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

10 módszer amivel világosabbá tehetsz egy sötét szobát

Karácsonyi ajándék ötletek mindenkinek

Útmutató beltéri és kültéri karácsonyi fények kiválasztásához

Újítsd meg az otthonod függönyökkel