Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Szuper Hét | Akár 60% kedvezmény

Nappali heverő dekorációval és képkeretekkel a falon

5 tipp a téli sötétség elűzésére meleg fényekkel

Télen sokszor legszívesebben ki sem dugnánk az orrunkat a lakásból. De, az ablakon bejövő természetes fény ilyenkor igencsak kevés: szakértők szerint egy 20 négyzetméteres helyiségben 3-5 fényforrásra van szükség; egyetlen mennyezeti lámpa például nem elég.

Többféle fényforrással kellemesebb atmoszférát teremthetsz a szobában, érzékeltetheted a mélységeket és kiemelheted a szoba legszebb pontjait. Olvasd el a tippjeinket és meríts ihletet!

Vases with light strings and flowers on a table


1. Az izzósorok hasznos és hangulatos fényforrások

Az izzósorokkal egyszerűen és játékosan adhatsz különleges légkört bármelyik szobának. Ha még nem tetted el a karácsonyi izzósort és van egy átlátszó vázád, csodás hangulatvilágítást kreálhatsz belőlük. 

Light string draped around a wall shelf


Az izzósorok könnyűek, úgyhogy felakaszthatod őket egy kampóra egy sötét sarokban vagy szépen elrendezheted egy falipolc körül, mint ezen a fenti képen. Bónuszként, ha szeretsz gyakran változtatni a berendezésen, az elemes modelleket egyszerűen mozgathatod tetszésed szerint.

 

Wall shelf enlit from underneath by a LED light strip


2. Teremts mélységet LED fényekkel

Mint ahogy azt már fentebb említettük, a fények segítségével növelhetjük a mélységérzetet a szobában. Jó eszközök erre a LED dekorációs fények, amelyeket bárhol elhelyezhetsz, például egy polc alatt. Ha eléggé közel van a falhoz, enyhe fényforrásként funkcionál és a figyelmet a polcon lévő dekorációra irányítja.

Wall with images in frames and NIELS lamp, shaped as a cloud


3. Kombináld a fali lámpákat poszterekkel és tükrökkel

A fali lámpák igazán különleges hangulatot eredményezhetnek, ha más dekorációs elemekkel kombinálod őket: egyszerre vonzzák a tekintetet és érdekes fény-árnyék hatást keltenek.

 

 

Vase, lantern and tealight holder placed on the floor in a dark corner


4. A meleg fény a sarkokban optikailag nagyítja a helyiséget

A gyertyák kellemes, kedves extra fényforrások. Ha igazán otthonos légkört szeretnél teremteni, gyújts meg néhány gyertyát és helyezd el őket a sötét sarkokban. Tipp: beszerezhetsz LED-es gyertyákat, amelyek nem szennyezik füsttel a levegőt és megspórolják a tűzveszély miatti aggodalmakat is: akár egy fa könyvespolcra is teheted őket, és gyönyörködhetsz a szép, meleg gyertyafényben.

TORLEIF light box with the text "Change is good"


5. Ragadj meg minden lehetőséget a szoba bevilágítására 

A többfunkciós bútorok rendkívül hasznosak lehetnek egy kis lakásban - ez a világításra ugyanúgy érvényes: a TORLEIF világító dobozzal például a dekoráció részévé teheted a kedvenc idézetedet és bevilágíthatsz egy sarkot a szobában.

 


További olvasnivaló: 5 lakberendezési tipp a téli időszakra 

Neked milyen világítási tippjeid vannak? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

A beszerző kedvenc függönyei

Az év színe

A legjobb Valentin-napi ötleteink otthonra

Várd a tavaszt nyugalmat árasztó kékeszöld árnyalatokkal

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.