Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Nappali heverő dekorációval és képkeretekkel a falon

5 tipp a téli sötétség elűzésére meleg fényekkel

Télen sokszor legszívesebben ki sem dugnánk az orrunkat a lakásból. De, az ablakon bejövő természetes fény ilyenkor igencsak kevés: szakértők szerint egy 20 négyzetméteres helyiségben 3-5 fényforrásra van szükség; egyetlen mennyezeti lámpa például nem elég.

Többféle fényforrással kellemesebb atmoszférát teremthetsz a szobában, érzékeltetheted a mélységeket és kiemelheted a szoba legszebb pontjait. Olvasd el a tippjeinket és meríts ihletet!


1. Az izzósorok hasznos és hangulatos fényforrások

Az izzósorokkal egyszerűen és játékosan adhatsz különleges légkört bármelyik szobának. Ha még nem tetted el a karácsonyi izzósort és van egy átlátszó vázád, csodás hangulatvilágítást kreálhatsz belőlük. 


Az izzósorok könnyűek, úgyhogy felakaszthatod őket egy kampóra egy sötét sarokban vagy szépen elrendezheted egy falipolc körül, mint ezen a fenti képen. Bónuszként, ha szeretsz gyakran változtatni a berendezésen, az elemes modelleket egyszerűen mozgathatod tetszésed szerint.

 


2. Teremts mélységet LED fényekkel

Mint ahogy azt már fentebb említettük, a fények segítségével növelhetjük a mélységérzetet a szobában. Jó eszközök erre a LED dekorációs fények, amelyeket bárhol elhelyezhetsz, például egy polc alatt. Ha eléggé közel van a falhoz, enyhe fényforrásként funkcionál és a figyelmet a polcon lévő dekorációra irányítja.


3. Kombináld a fali lámpákat poszterekkel és tükrökkel

A fali lámpák igazán különleges hangulatot eredményezhetnek, ha más dekorációs elemekkel kombinálod őket: egyszerre vonzzák a tekintetet és érdekes fény-árnyék hatást keltenek.

 

 


4. A meleg fény a sarkokban optikailag nagyítja a helyiséget

A gyertyák kellemes, kedves extra fényforrások. Ha igazán otthonos légkört szeretnél teremteni, gyújts meg néhány gyertyát és helyezd el őket a sötét sarkokban. Tipp: beszerezhetsz LED-es gyertyákat, amelyek nem szennyezik füsttel a levegőt és megspórolják a tűzveszély miatti aggodalmakat is: akár egy fa könyvespolcra is teheted őket, és gyönyörködhetsz a szép, meleg gyertyafényben.


5. Ragadj meg minden lehetőséget a szoba bevilágítására 

A többfunkciós bútorok rendkívül hasznosak lehetnek egy kis lakásban - ez a világításra ugyanúgy érvényes: a TORLEIF világító dobozzal például a dekoráció részévé teheted a kedvenc idézetedet és bevilágíthatsz egy sarkot a szobában.

 


További olvasnivaló: 5 lakberendezési tipp a téli időszakra 

Neked milyen világítási tippjeid vannak? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Új Nordic Mood kollekció: a tavasz frissessége otthonodban

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

Peach Fuzz: A 2024-es év színe

A beszerző kedvenc lakástextilei

A beszerző kedvenc lakástextilei

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül

Nordic Mood: Teremts meghitt hangulatot az étkezőasztal körül