Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres
Rendezett asztal székkel, lámpával, faliújsággal és tárolási megoldásokkal

5 egyszerű tipp: így szabadulj meg a rumlitól és teremts rendet

Senki sem szereti, ha hosszú percekig kell keresgélni az aznapi teendők listáját, a kulcsait vagy a telefontöltőt, ugye? A hatékonyság titka a rendezettség. Ez elsőre sokak számára nehéznek tűnhet - talán neked is, de valójában nincs mitől tartani. Ha mindennek megvan a maga helye, egyáltalán nem boszorkányság úrrá lenni a káoszon.

Mi összegyűjtöttünk 5 tippet, ami akár neked is segíthet rendet tartani:


1. Tarts fenn egy kisebb tárolóhelyet a töltőidnek

Semmi sem olyan idegtépő, mint amikor hiába kutatunk töltő után, miközben a telefonunk akkumulátora éppen az utolsókat rúgja. Tartsd mindegyik telefontöltődet egy helyen, lehetőleg egy konnektor közelében. A legjobb megoldás, ha töltés közben az eszközöknek is tartasz fenn külön helyet.

 


2. Ne feledkezz meg az aktuális feladataidról

Tűzd ki az emlékeztető cetlijeidet egy faliújságra, ahol mindig szem előtt vannak. Ha papíron látod az ötleteidet és gondolataidat, az segíthet későbbre megőrizni és esetleg tovább kidolgozni őket. Bónusz tipp: ha neked is elalvás előtt vagy a zuhanyozás közben támadnak a legjobb ötleteid, érdemes lehet egy-egy jegyzettömböt tartani a fürdőszobában és az éjjeliszekrényen, hogy biztosan lejegyezhesd őket.


3. Használj ki minden négyzetmétert

Ha egy kisebb lakásban élsz, minden egyes négyzetmétert érdemes kihasználni a zsúfoltság elkerülése érdekében. Aranyos ötlet lehet ruhaakasztókat használni, amelyeken növényeket vagy magazinokat tárolhatsz.

 


4. Okos tárolási megoldás a csomagolópapíroknak

A hosszú, vékony csomagolópapír-tekercseket nehéz praktikusan tárolni; egy magas peremű kosár és esetleg egy pléd vagy párna segíthet megoldani ezt a problémát, vagy akár a falra is akaszthatod őket két cérnahurok segítségével, amelyek a tekercs két végét tartják.


5. Az átlátszó megoldások időt spórolnak

Tartsd egy helyen a tárgyakat, amelyeket egyszerre szoktál használni - az ollók, a ceruzák és a ragasztó vagy a kulcsok és a pénztárca jó példák. Ugyanilyenek lehetnek a sminkecsetek, a rúzs, az alapozó és a szempillaspirál. Szerezz be praktikus tárolókat, lehetőleg olyanokat, amelyek átlátszóak, hogy semmit ne kelljen sokáig keresgélni. A képen látható VICKLEBY például rendívül praktikus és könnyen hordozható.

 

Neked milyen tárolási és rendszerezési tippjeid vannak? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!

 

Tudjon meg többet

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Reflektorfényben a LIMFJORDEN sorozat

Tippek a hálószobád rendben tartásához

Tippek a hálószobád rendben tartásához

Hogyan adj ki egy szobát vagy a lakásodat

Hogyan adj ki egy szobát vagy a lakásodat

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs

Új Nordic Mood kollekció: színes és derűs