Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Alvás Hét | Akár 60% kedvezmény!

3 dolog amit érdemes megfontolni kerti bútor vásárlás előtt

3 dolog amit érdemes megfontolni kerti bútor vásárlás előtt

Nem csak azért fontos jól meggondolni döntésünket, mert egy igényes garnitúra komolyabb befektetés, hanem azért is mert hosszú évekre választjuk ki a számunkra legmegfelelőbb bútort. Több kérdés is felmerül, mint a karbantartás, helyigény, stílus, anyag, stb. Mi számodra a legfontosabb? Kint lehessen hagyni a szabadban vagy a kényelem és stílus az elsődleges szempont?

Segítünk pár tippel, hogy könnyebb legyen a választás.
 

Méret, helyigény, ülőhelyek

Mennyi helyed van? Nagyobb teraszod vagy csak kisebb erkélyed van? Mielőtt minden pénzt elköltenél egy óriás szettre elég székkel az egész családnak de még a szomszédoknak is, gondold át általában hányan használjátok majd. A nagyobb eseményekre pedig vehetsz pár összecsukható széket, amit könyen el tudsz pakolni amikor nincs rájuk szükség. Még ha sok helyed is van, jó ha hagysz némi szabad teret, például a gerekeknek ahol játszhatnak.

Ugyanúgy mint a nappali vagy az étkező tervezésénél, itt is hagynod kell helyet, hogy könnyen lehessen mozogni, és maradjon hely a kiegészítőknek, mint a lámpásoknak, kaspóknak vagy egyéb dekorációnak amivel fel szeretnéd dobni a kert vagy terasz hangulatát.  
 

 

 

 

 

Mire fogod használni a garnitúrádat?

Családi összejöveteleket tervezel, közös vacsorákat, vagy csak szeretnél relaxálni egy jó könyvvel? Az elsőhöz egy hagyományos kerti garnitúrát ajánlunk 4-6 székkel, esetleg egy kisebb kávézó szettet. Ha inkább a pihenés a fő cél akkor kerti ülőgarnitúráink lesznek a megfelelő választás, vagy egy jó napozóágy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Időjárásálló kerti bútorok: anyagok és karbantartás

 

Meg kell fontolnod, hogy mely anyagokat kedveled és azok milyen karbantartást igényelnek. A műfa, polyrattan és alumínium kerti bútorok szinte egyáltalán nem igényelnek karbantartást, és egész évben kint hagyhatod a kertben. Vízzel és szappannal egyszerűen tisztíthatók A polyrattan és alumínium ráadásul könnyű is, így bármikor átteheted ahová szeretnéd. A keményfa bútorok élettartamát is évekkel növelheted meg, ha rendszeresen kezeled olajjal. A műanyag kerti bútorok pedig a költséghatékony választást nyújtják és kényelmesek is. Szintén könnyen tisztítható szappannal és vízzel.

 

Stílus és megjelenés

Úgy tűnik van még egy utolsó tippünk. Talán a legfontosabb: Gondold végig, hogy milyen stílusban szeretnéd berendezni a kertedet vagy a teraszod. Egy funkcionális fém/fa kombinációval, vagy egy nőiesebb hangulatú polyrattan kerti szettel, világos színekkel. A végén pedig a saját stlusodnak megfelelő kerti kiegészítőkkel tudod igazán a magad ízlésére alakítani a tér hangulatát.

 

 

 

 

 

 

 

 Jó vásárlást!

 

Tudjon meg többet

Kültéri karácsonyi világítás biztonsági tippek

Fény az éjszakában: kerti világítási ötletek

A kerek kerti asztalok előnyei

Kerti dekorációs ötletek, amelyek meghosszabbítják a nyarat

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.