Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Szuper Hét | Akár 60% kedvezmény

Kör alakú tükör zöld falon és kicsit asztali lámpa és gyertyatartó

10 módszer, hogy fényt vigyél egy sötét szobába

Mindenki nagyon várja a hazaérkezést egy hosszú nap után. Az otthonunk egy hely a pihenésre és a feltöltődésre. A téli időkben több időt töltünk otthon és ezért nyugtatónak és kényelmesnek kéne érezzük. 

De egy sötét ház vagy lakás könnyen lelombozhatja a kedvedet és fáradtabb és lustává tehet. Összegyűjtöttünk 10 tippet, hogy segítsünk fényt vinni az otthonodba. 

1. A legtöbb természetes fény, ami lehetséges

Az otthonod kivilágításához a lehető legtöbb fényre lesz szükséged. A legjobb fény a természetes fény, mely beszűrődik az ablakon. Hogy ez létrejöhessen, válassz világos függönyöket vagy átlátszó rolókat a nehéz függönyök és sötét rolók helyett. 

2. Használj tükröket 

Helyezz el egy egész alakos tükröt az ablakkal szemben. Ez nem csak egy nagyobb szoba hatását kelti, de a fényt is visszaveri az ablakról. 

3. Világos színű falak és plafon 

A sötét színek kisebbé teszik a szobát és nem verik vissza a fényt. Válassz egy világos színt, mint például a fehéret, hogy visszaverje a fényeket a szobában és szélesítse a helyet. Ha a fehér nem a megfelelő szín számodra, akkor válassz bármyilen más világos színt, például a pasztell színeket, hogy meleg légkört teremtsen. 

4. Kevés és világos színű bútorok 

Legyenek csak azok a bútorok a szobában amire tényleg szükséged van és használod is. A túl sok bútor elveszi a fényt az otthonodból, ezért ne vidd túlzásba felesleges bútorokkal. Ugyancsak válassz minimalista bútorokat világosabb színekben a tömör fa bútorok helyett, hogy legyen helye a fénynek átszűrődnie a bútorok és a padló között.  

5. Használj meleg színeket a meghitt hangulatért 

Nem csak az a fontos, hogy a legtöbbet kihozzunk a fényből, de egy meghitt hangulatot is szeretnénk teremteni. Ennek elérése érdekében, ne csak az egyszerű fehéret válaszd, hanem melegebb színeket is, mint például a pasztell színek. 

6. Kicsi dekoratív elemek a sötét színekben 

Használj sötét és feltűnő színeket kisebb díszítőelemekben, például párnákon, plédeken vagy képeken. Nem csak növeli a meghittség szintjét, de segítenek abban is, hogy a világosabb színek fényesebbé váljanak.


Ne vidd túlzásba a sötét dekorációk számát. Ugyanúgy, mint a bútorok, a túl sok dekoráció is elvehet a fényességből. 

7. Világos színű padlók és szőnyegek 

Mint, ahogy a plafon és a falak, sötét színek a padlón is elnyelik a fényt a szobából. Válassz egy világos színt a padlódhoz. Ha nem akarod a teljes padlót lecserélni, akkor válassz egy nagy és világos színű szőnyeget. Bónuszként ez a meghittség szintjét is növelni fogja. 

8. Legyen több fényforrás

Többféle fényforrás, mint például gyertyák, asztali lámpák, állólámpák kihangsúlyozzák a szobát és nagyobb és szélesebb hatást keltenek. Ezen kívül minimalizálják a nagy árnyékokat a plafonról lógó lámpáról. 

9. Tartsd a házat olyan tisztán, ahogy csak lehet

A rendetlen és zsúfolt otthon gyorsan nyomasztóvá válhat.

10. Helyezz el egy szembetűnő terméket a szobába

Egy szembetűnő lámpa vagy bútor elhelyezése minden szobában elvonja a figyelmet a kisebb és sötétebb részekről. Egy nagy festmény, egy szép fotel vagy egy elegáns fali lámpa rabulejti a tekintetet és senkinek sem fog feltűnni a hiányzó fény a szobából. 

Tudjon meg többet

A beszerző kedvenc függönyei

Az év színe

A legjobb Valentin-napi ötleteink otthonra

Várd a tavaszt nyugalmat árasztó kékeszöld árnyalatokkal

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső JYSK áruházat

Kérjen tanácsot és segítséget a JYSK munkatársaitól, és fedezze fel áruházaink széles választékát.