Selyem, gyapjú és pamut paplanok

A jó alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy energikusan és jó hangulatban indítsuk a napot, ehhez pedig fontos a megfelelő paplant kiválasztani. Ha nem szeretne toll vagy pehely paplant vásárolni, de ragaszkodik a természetes anyagokhoz, a pamut, gyapjú, vagy selyem és len paplan ideális lehet az Ön számára. Válasszon egyszemélyes, 135x200 cm-es, illetve 200x220 cm-es dupla paplanjaink közül.

A természetes töltetű paplanok jellemzői

A gyapjú töltet egy kiváló nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkező, nagyon meleg paplant eredményez, amely természetes módon rendelkezik antibakteriális tulajdonságokkal, mosni azonban nem szabad, csak szellőztetni. A pamut vagy len és selyem töltetet vékony de tömör paplanok készítéséhez használják, amelyek hűvös kényelmet biztosítanak a nyári hónapokban, vagy azoknak, akiknek egyébként is gyakran van melegük éjszaka. A pamut kiválóan szellőzik és könnyen kezelhető, a len és a selyem hőmérséklet-szabályozó hatása és nedvszívó képessége pedig száraz és kényelmes alváskörnyezetet biztosít.

A természetes töltetű paplanok karbantartása

Mivel a gyapjú paplan nem mosható, ezért az ágyneműhuzat cseréjekor érdemes felrázni a paplant és kitenni a szabad levegőre szellőzni, hogy így megőrizze frissességét. A pamut, valamint a selyem és len töltetű paplanok moshatóak, de érdemes őket speciális mosószerrel, kímélő programon mosni. Mosás előtt minden esetben nézze meg a megvásárolt paplanon található mosási instrukciókat, mert a paplan minősége hosszú távon csak megfelelő kezelés mellett őrizhető meg!

Mint minden paplant, ezeket is egy minőségi, vastag ágyneműhuzat garnitúrával védhetjük meg a koszolódástól és az idő előtti elhasználódástól.

Amennyiben a paplant csak szezonálisan, egy-egy adott évszakban használjuk, akkor használaton kívül ajánlott egy jól szellőző tárolótáskában tartani, ezzel elkerülve a porosodást és szennyeződést.