Kosár

A kosara üres

Kosár

A kosara üres

Alvás Hét - akár 60% kedvezmény | Több száz akciós hálószoba termék!

 


Rendeljen ONLINE és vegye át termékeit valamelyik áruházunkban szállítási költség nélkül

 

Részletekért kattintson ide
Terasz kerti bútorszettel, nyugszékkel és virágládákkal, kaspókkal és magasított virágládákkal

Ötletek egy zöld teraszra

Dátum:

Kategória: Kert, Inspiráció

Címkék: kert, terasz, Dekoráció, zöld

A növények és virágok a teraszon életteli, természetes atmoszférát teremtenek. Fűszernövényekkel beültetve hasznos, csinos és kellemesen illatozó konyhakertet varázsolhatsz a teraszra - így akár ott helyben, a kerti asztal mellett is fűszerezheted az ételeidet. De vajon hová érdemes elhelyezni a virágládákat és kaspókat? Összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek segítségével a lehető legjobbat tudod kihozni a rendelkezésedre álló térből.

1. Használd ki a függőleges teret

Planter box and plant pot holder on a sunny patio


Ha nem csak a padlóra teszel virágtartókat, hanem különböző magasságokban helyezed el őket, vagy pl. falra erősíthető függőkaspókat használsz, érdekes, dinamikus és változatos hatást érhetsz el. A növények elfedhetnek esetleg kevésbé szép részleteket is, például egy újrafestésre szoruló korlátot vagy unalmas falat.

2. Csoportosítsd a kaspókat

Large garden pots and flower pot on the ground

 

A kaspók és virágládák könnyűvé teszik a kertészkedést, de nem mindegy, hogyan helyezed el őket. Ha a terasz minden sarkába egy-egy virágtartó kerül, az szomorú, magányos hatást kelt. Két-három kaspó egymás mellett sokkal barátságosabb.

3. A virágtartóknak nem kell egyformának lennie

Large garden pots and tall planter on a patio


A különböző anyagok, színek és formák együtt érdekes, természetes hatást keltenek - megfelelően elrendezve a különböző tartók és növények egyfajta sokszínű egységet alkotnak és kiemelik egymás sajátosságait.

4. Kombináld a virágokat és a fűszernövényeket

Ceramic plant pot, lantern and tray with bread and fruit on a garden table


A virágok és fűszernövények együtt csodásan mutatnak. Helyezz néhány kaspót a kerti asztalra és élvezd az előnyeit - a karnyújtásnyira lévő friss fűszert és a szép, illatos virágokat.

5. Keverd a kaspókat lámpásokkal

Small and large garden pots and two lanterns on a sunny patio


Ne korlátozd magad csupán virágtartókra és kaspókra, amikor megtervezed a terasz dekorációját. Tegyél lámpásokat a növényszigetek mellé - így sötétedés után is rájuk irányíthatod a figyelmet. Bónusz tipp: ha a terasz külső sarkaiba helyezed el a fényforrásokat, tágasabbnak látszik a tér. Ha nem vagy az a kimondott kertész, vagy idén nyáron sokat tervezel utazni, műnövényekkel is zölddé varázsolhatod a teraszodat.


Neked milyen tippjeid vannak a terasz berendezésére? Mondd el nekünk egy hozzászólásban!